uz tu takato tema odo mna bola. vymazala som ju potom...
je tu niekto, kto bere lieky na psychiku a nevie si odopriet alkohol?
lieky/alkohol
tak ale urcite s tebou suhlasim v niektorych veciach... ja si myslim aj tak, ze väcsinou je vsetko aj tak iba v nasich hlavach. to uz som povedala milion krat. lenze ako tu hlavu zmenit? abrakadabra, cari mari fuk, a je zo mna iny clovek :D jasne. takto to bohuzial nefunguje :DDD
co ja viem. ja ked idem niekam kde je strasne vela ludi, tak bez lieku sa tam citim jak splaseny kon :D vazne. vsetko mi vadi. trafika, auta, ludia, hluk, ako keby na mna dosiel nejaky sok a zrazu sa neviem zorientovat. minule ma takto skoro auto zrazilo :D nejsom zbabela, len mam take problemy ako kopec inych ludi. neviem co je natom take nepochopitelne, ze to mam aj ja... :)
Hej,hlavu hore a nebud taky zbabelec. Vyjdes aj bez lieku :-)Ale neriskuj teraz,ked mas skusku:-P
Neskor si proste sadni,rozhodni sa neutekat od problemov,spoznaj samu seba,ujasni si co chces a vydrz aj tie neprijemne stavy,ktore su pri odvykani.Stoji to zato.
ako si vedela? na online testoch mi presne prevažovala bordeline porucha. ale tu asi nemam. aj teraz idem do skoly na skusku a uplne som na nervy. keby som nemala liek tak nevyjdem ani z domu. legalna fetacka? neviem. skor zo vsetkeho robim hroznu vedu a trasem sa zo vsetkeho a hrozne nervy mavam.
bibba
Tak ak mas samovrazednee sklony, potom to vyzera na borderline?Ja naozaj neviem:-)Co ti vyjde na tych blbych online testoch?Lieky na ukludnenie? A naco? Ved predychaj. Mas panicke zachvaty?Vies ako taky zachvat vyzera? Kamoska mala panicke zachvaty.Videla som ju od uzkosti takmer skolabovat,vracat a mala black out.Neskor jej stacilo, ked zavolala niekomu,koho hlas jej navodil bezpecny pocit..Je mnoho inych sposobov ako riesit uzkosti.Alebo je to skor len o tom,ze vies,ze xanax,diazepan,lexaurin atd celkom fajn uvolnia.Povies lekarovi,ze mas uzkosti a stala sa z teba legalna fetacka? A rovnako,ked zaspavas,tak je to prijemny pocit upadat do bezstarostneho spanku? :-) Len si odpovedaj cestne na tieto otazky.Akurat lieky az tak super nefunguju a nie vzdy prinesu pocit spanku a ulavy v malych mnozstvach,hm?
PS: Ja som si presla niecim podobnym ale detaily len do mailu.Ja som bola ten druhy pripad a vidim tam istu podobnost,ked o tom ty pises.Preto som sa ozvala.
jezisi kriste :D ved ja som dala tuto temu zmazat uz pred dvoma dnami. co tu este robi?
no sway, lenze ja neberem antidepresiva,
berem lieky na nervy, uzkost a este na spanie. pisala som len, ze som rozmyslala, ze sa k antidepresivam vratim, lebo sa necitim dobre. suhlasim, nemam teraz uplne typicku depresiu, uz som mala aj take, ze som iba sedela v izbe v kute, nerozpravala, nejedla, nepila, len plakala, to je skor depresia, ano.
ale ako sa to potom vola, ked mi je vsetko jedno a casto mam samovrazedne myslienky?
okrem toho, zle sa mi pocuva to s tym divadlom, myslim si, ze to, ze sa ludom neviem otvorit a povedat im jak sa citim a neznasam, ak by malo prist k tomu, aby ma niekto lutoval o niecom svedci. nepotrebujem pozornost taketo druhu. a ano, fakt ma nepoznas. ale vazne, nevadi, nechajme to tak. len jednu vec sa ti podarilo dobre tipnut.
bibba myslela som to tak,ze depresia nie je to, naco by si sa mala dlhodobo liecit.Je to len akutny stav poruchy osobnosti - tj vysledok tvojho konania vdaka poruche a ani ziadne antidepresiva nepotrebudejes. Ale ja neviem na 100% nepoznam ta,len mi to nieco pripomenulo:-)
To divadlo moze byt podvedome,pritahujes pozornost aby ti niekto porozumel,dal zazracny liek.Lenze ked psychiatrovi opises,ze si depresivna,dostanes antidepresiva.Ak sa nepriznas so zneuzivanim ostatnych latok a klames lekara,je to manipulacia a liecit sa nechces.
tak dakujem ze robim divadlo. to ma fakt potesilo... toto nema zmysel. kaslite nato
bibba
moj laicky naozor je,ze mas nejaku "poruchu osobnosti",nie si depresivna - to je skor akutny stav.V zasade len robis divadlo,lebo si nestastna a aby si mala nieco prespisane na fajn stavy.Lieky nestacia,tak si na ne vypijes a chces utiect z reality od seba.(toto si nemusis uvedomovat a robis to podvedome,len skutocne depresivny clovek respektuje liecbu,je pokorny a ani ho nenapadne pit) Neviem aku a je to jedno,vacsina poruch osobnosti,je "velmi tazko liecitelna".Neviem ako sa spravas inak,ale tu si proste taka,ze zneuzivas co sa da,ked si nestastna/nenaplnena neviem ako to povedat a hotovo.Ja som taka ista,ak ti to pomoze.O sebe tu detaily pisat nebudem.Na tvojom mieste by som zahodila vsetky lieky,cigarety a alkohol,odtrpela si abstaky tyzden,dva,tri na samote.Dopriala cas najst samu seba - to je hlavne.Spoznala pozitiva a negativa tvojej osobnosti a nasla si sen - svoje vyuzitie,za ktorym sa pevne rozhodnes ist.Potom "uteky" uz nebudes potrebovat.
Bibbi ahoj, tiež sa pohybujem v spoločnosti mladých ľudí, ktorí si radi vypijú. Samozrejme aj ja som si zvykla zlepšiť náladu alkoholom, len ako som začala užívať AD, tak mi to za to vôbec nestojí. Stále ma to vracia na začiatok a dokonca upadám do depresie. Preto som si povedala, že mi to za to vôbec nestojí, a už nepijem absolútne vôbec. Ani pohár vína, nechcem to riskovať. Pokiaľ nie si závislá na alkohole, tak dá sa žiť i bez neho a hlavne v prípade, keď ti vôbec nepomáha, ale naopak. Držím ti palce, aby si zvládla odolať alkoholu :)