Dobrý večer, potrebovala by som poradiť. Už niekoľko týždňov mám atopický ekzém na tvári - očné viečko, na čele, pod bradou a pri ušiach. Už som z toho zúfalá, lebo mi nejako nič nepomáha. Keď mám červené fľaky tak sa krémujem protopic krémom, a premasťujem krémom Linola. Po tom ako si tie fľaky ponatieram protopic krémom, tak mám pár dní pokoj a aj keď si tvár poctivo premasťujem niekoľko krát za deň, vráti sa mi to. Stále mám tie miesta suché aj keď nie sú začervenané. Poraďte mi niečo, čo vám pomohlo, lebo už som zúfalá. Za pár dní sa vraciam do práce po materskej dovolenke, a mám s toho stres. Ešte k tomu mám aj problematickú pleť (vyrážky hlavne pred menštruáciou) a potrebovala by som si robiť make up, ale s ekzémom sa to nedá...skúšala som ale vidno mi tie suché miesta. Za všetky rady vám ďakujem.
Atopický ekzém na tvári
Bebuska,mám dceru ,ktorá má 10 rokov atopický ekzém. To čo ti tu píšu, že kokosový olej a arganový olej na to zabudni. Určite nie. Je to veľmi zložitá záležitosť imunitného systému. Moja dcera bola v takom stave, že z ekzému opuchla.4 mesiace sme boli na antibiotikách a o nociach bez spánku ani nehovorím. Stále , že je na niečo alergická ,ale nikto z odborníkov nám nevedel pomôcť. Pomohol nám MUDr. Korman (Kysucké nové mesto) Zistil, že je alergická na kyslé prostredie, ktoré v organizme spôsobuje mlieko, kvasnice a cukor. Veľmi nám pomohol. Na internetu si najdi jeho číslo a objednaj sa. Doporučil mastičky. Môžem ti povedať po toľkých mesiacoch beznádeje sa dcéra dala do poriadku za 7 dní. Prajem ti ,aby to dobre dopadlo, nie je to židana sranda.
Pokiaľ sa ekzém zhoršuje v období stresu, je to jasné. Telo sa bráni pred stresom. Je potrebné zbaviť sa stresu a upokojí sa aj pokožka. A rozhodne je potrebné podporiť imunitný systém. Skús nejakú vitamínovú bombu
Ja teda nemám ekzém priamo na tvári ale na ekzém na rukách mi pomáhajú obklady z čierneho čaju. Samozrejme používam telové mlieko určené pre atopikov ale tie obklady používam, keď sa mi ekzém nejako výraznejšie prejaví - napríklad, keď som v strese
Ahoj!
Ja mám taktiež atopický ekzém už roky. Po dlhom čase skúšania všetkých možných kozmetických - dermatologických produktov, či od kožnej, či len z lekárne a z rád z internetu toto mne zaberá najviac :
1. Gáfrová masť (bez receptu z lekárne) nestojí veľa, pomáha
2. Zinková masť (bez receptu z lekárne) opäť veľmi málo peniažkov za veľa muziky.
3. Clobex (šampón - gél - hlavne vo vlasovej časti, na predpis od lekárky)
4. KOZIE MLIEKO - kúpeľ v mlieku, predvariť, naliať do čistej horúcej vody, bez mydiel a pén do kúpeľa, aspoň 2x do týždňa cca 20min.
5. Chinín - chinivova voda (cca 5eur bez receptu, chininový šampón cca 5 eur bez receptu, hlavne vo vlasovej časti zbavuje lupín a zapálenej pokožky)
Dúfam, že ti to pomôže. Tvár je veľmi citlivá vrámci ekzému, môže sa ti stať, že si to roznesieš na viaceré časti tela (ako sa to napr.podarilo mne :) ) Pevné nervy prajem.
Ps: Ja bojujem z atopickým ekzémom od 17 rokov mám 22, a lekári mi dlho nevedeli pomôcť, tak som si musela pomôcť sama a zabralo to. Už viac ako rok nemám ekzém sem tam lupiny vo vlasoch.
Ja doporučujem výživový doplnok s esenciálnymi mastnými kyselinami. Možete ho užívať dlhodobo a mne veľmi pomohol
Mne veľmi pomohlo pridať k premasťovaciemu krému výživové doplnky. ČAsto sa mi ekzém zhoršuje stresom a vtedy mi pomáha podpora zvnútra. Užívam Protopan ph balance. Napomáda odkyseleniu organizmu a vplýva na udržanie správnej ph pokožky. Často je totiž problémom práve zlá životospráva
Jednej znamej na ekzem velmi dobre pomohli vyrobky z mrtveho mora dr. nona, po tyzdni po ekzeme ani stopy
tuto tato vyliecila horsiu srandu nez je atopicky ekzem: