Som muž v strednom veku a v poslednej dobe mám veľmi často myšlienky na samovraždu. Keď idem autom tak ma často napadá strhnúť volant do prvej steny okolo ktorej pôjdem. Nespravím to lebo by to bolo vrcholne egoistické voči mojej rodine. No cítim že aj táto zábrana o nedlho pominie. Pred polrokom som stratil prácu teraz som začal podnikať ale nedarí sa mi a už teraz je zrejmé že onedlho skrachujem. Ostanem bez rodiny bez financií a s dosť zlým zdravotným stavom .Moje možnosti sa deň od dňa zužujú a veľmi sa bojím že niekomu ublížim ...
Strach pred samovraždou
nepocuvaj optimisticke rady ludi co o tvojom zivote vedia velke kulove typu prezivas blbe obdobie vsetko sa na dobre obrati a podobne :)
vela ludom taketo vety len predlzili trapenie
toto neni rozpravkovy svet kde sa vsetko na dobre obrati.
ty jediny musis vyhodnotit situaciu a urcit si ci je mozne aby sa dany stav dokazal zmenit k lepsiemu.
pokial je tam obstojna nadej tak bojuj ... pokial neni a ty sa vazne uz dlhodobo trapis tak sebevrazda je logicka volba
a tvrdenia ze kazdy si je strojcom vlastneho stastia si nevsimaj :) .. ludia su schopni tvrdit aj vecie kraviny ako to :)
prezivas blbe obdobie, ale to sa zmeni. vydrz a vsetko bude lepsie.
umriet mozes kedykolvek. nemaj strach z buducnosti, mysli na pritomnost
to je v pohode. nemas zavazky k nikomu. clovek ma pravo na svoju smrt. plno ludi uvazuje o sebevrazde a vela krat naozaj sebevrazda je najlepsie riesenie. nebudes predsa zit kvoli druhym ludom. ak chces zit a bojovat tak len kvoli sebe. nikto sa na tento svet nepytal takze nikto ta nemoze nutit zit. ak na to mas a si pevne rozhodnuty tak kludne to urob.
tvoj prispevok mi pripomenul pribeh mojho bratranca ktory to aj urobil.Zostali po nom 3 deti a boli velmi nestastne.Dnes by mal uz dve vnucatka a tretie je na ceste.Nerob to,prides o vela.
Pepe, podla toho, co pises, si v dost tazkej zivotnej situacii. Akokeby si stracal zmysel zit. Je normalne, ze mas teraz take myslienky. Nechapem, preco by si mal ostat bez rodiny. Som si ista, ze ta budu potrebovat aj ked nebudes mat peniaze. Aj ja mam otca a nikdy by som na neho nezanevrela len preto, ze skrachoval a nema peniaze. Milujem jeho a nie jeho peniaze. Viem, ze niekedy sa clovek proste dostane do slepej ulicky a kazdy ma povolene aspon raz v zivote spadnut na dno. To sa moze stat kazdemu hlavne v dnesnej prekliatej dobe. Urcite sa nemusis citit, ze si niekoho v zivote sklamal. Moj otec bol tazky alkoholik. pred 20 rokmi. Presiel troma deliriami. Zacinal pracami na stavbe. Potom si otvoril podnik, krachol, upadol do depresii, ale poharika sa nedotkol. Pred par rokmi si urobil jedno skolenie, zabral v robote a dnes je jeden z najvyhladavanejsich odbornikov vo firme. Viem, ze ta moje zvasty nezaujimaju, ale ja ti chcem len povedat, ze vsetko a cely nas zivot zalezi len od nas. Ak nieco naozaj chceme, dosiahneme to. No ty si len stratil zivotny ciel. Ako by si chcel, aby vyzeral teraz tvoj zivot? Co by si pre to mohol urobit?
Navstiv psychiatra. Potrebujes pomoc odbornu.
odporucam precitat knihu zivot po zivote, tam sa dozvies,ze samovrazda ti neprinesie ziadne riesenie, a bude to este horsie ako teraz ak to urobis..
Kolkí ľudia chcú žiť a osud im to neumožnil, ty žiť môžeš, ale nechceš. To je paradox
Nebud sebecký a zbabelý, neutekaj pred problémamy, ak zomrieš, tak tebe sa uľaví, ale čo rodina?
Neboj sa, clovieciku, svedomie nepusti.
život je neustály boj,máme ho na to,aby sme ho prežili a nie ranili svojich blízkych.Sústreď sa viac na vyriešenie svojich problémov a snaž sa vymotať z toho začarovaného kruhu a až sa úspech čo i len malý dostaví,tak ťa tie myšlienky prejdú.