Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

štúdium, alebo...?

Príspevok v téme: štúdium, alebo...?
invisible93

Ako začať... situácia je taká, že som v maturitnom ročníku na gymnáziu a je najvyšší čas posielať si prihlášky na vysoké školy. Dá sa povedať, že počas štúdia na gympli som nenašla zmysel tohto všetkého, v podstate žiadny predmet ma nejak extra nebavil... Každopádne si pošlem prihlášku na štúdium nemčiny (tá ma baví najviac zo všetkého, aj keď to nie je bohviečo, ktovie, či sa tam vôbec dostanem...). Ale...keď sa nad tým reálne zamyslím, mám študovať do 24 rokov? Je dosť možné, že si potom ani poriadnu prácu nenájdem...) Zbytočne premrhaný čas + roky mladosti. Najradšej by som sa na všetko vykašľala a šla niekde do nemecky hovoriacej krajiny... do frasa, fakt neviem, čo ďalej...

sweater

To je asi pravda, ale zalezi aj natom, ci ti uznaju nase vs vzdelanie v nemecku, a nikde noeje napisane ze sa neda studovat aj u nich, poznqm par takych, ale ja ja tvojom mieste by som to isto skusil, ta skusenost za tych par obetpvanych mesoacov stoji

krtko-lampa

Ale v nemecky hovoriacej krajine sa nikdy nebudes mat tak dobre ako ti co budu mat VS a budu odbornici. Porozmyslaj tych 5 rokov ti zbehne hned ...

sweater

podla mna skus tu vysoku, vykaslat sa nato mozes aj po prvom semestri, nikdy nevies mozno ta to studium chyti, a hlavne co ti chcem povedat, vysoka skola nieje len o studiu samotnom, ziskas aj akoby nove pohlady na svet alebo ako to povedat je to proste uplne ale uplne ine nez stredna, nielen kvoli profakom ale aj ti studenti je to akoby uplne novy stupen takej dusevnej vyzrelosti :), a vdaka tomu vsetkemu to aj teba posunie dalej, ja by som urcite skusil studium