Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den

Maoam

lost, hry nehram, tvoje informacie su pre mna velmi vzacne dakujem :-DDDD

a zasa nesiel by nonstop, sice kazdy den, ale iste nie 24h

tak dakujem :-)))

lost

no ja mam lenovo R400
stal ma 800eur pred 2 rokmi a par mesiacmi
odvtedy som ho prakticky ani nevypol, nosil zapnuty v rukasaku, vo vlaku, v buse (cize skakal hore dole, aj pri chodzi)
mam tam ale SSD (myslim ze aj HD by vydrzal, zas to nebolo trieskanie)
par krat mi spadol zo stola (50cm vyska)
je sice zapraseny :D
ale funguje stale super, neprehrieva sa (ma 2chladice na procesor)
sice graficka na hry asi nic moc, ak vobec (ale Worms World Party / Armageddon ide :D ) aj menej naorcne hry, starsie v pohode..
a co je najpodstatnejsie - bateria mi stale vydrzi 4-5hodin. ked obl novy, vydrzal aj tak 4,5-5,5hod. cize prakticky bateria za 2 roky stratila mozno 15% kapacity, co je uzastne, lebo raz som mal Toshibu z USA, ktora stala rovnako a bateria pri rovnakom pouzivani (v sieti zapojeny ntb, ale baterka v ntb, aby pri vypadku som fical dalej, pride mi nelogicke mat notebook ktory by s vypadkom elektirny padol tiez :)
neviem ci je to vyhoda len lenova, alebo ta toshiba bola smejdna, alebo je to uz v kazdej znacke dnes, tato kapacita - ze to nestrati 95% kapacity za 2 roky ako ta Toshiba, za to som ju fakt nenavidel.

Cize ak to fakt nebude zly kus, alebo smejd znacka (ale toto nerad pouzivam, toto slovne spojenie, pretoze nemal som iny ako Toshiba a Lenovo, tak nemozem nejaku asus ci acer porovnvat :).

Tak by podla mna 2 roky mal vydrzat :) a mozno aj viac, teoreticky aj tie 3-4 mozno 5 rokov. konieckoncov ak nebude v extra zaprasenom prostredi atd.. tak nevidim dovod na to aby sa pokazil :) jedine ze by bol "nekvalitny" a nieco tam fyzicky odislo, pokazilo sa..

Maoam

a hlavne potrebujem nieco,co nebudem musiet vymenit po dvoch rokoch uz ked do toho investujem, nech to aj vydrzi :-D

- ako dlho by mi mal aspon vydrzat, pokial ho budem dobre opatrovat (denne pouzivanie)

Maoam

lost, to su pre mna uz super informacie, DAKUJEM TI :-)), dizajn je u mna dost nepodstatny, pre mna je dolezite, aby to cudo fungovalo, dlho vydrzalo, aby to bola hlavne KVALITA, ano potrebujem skladovat dost veci a co sa velkosti obrazovky tyka, ja potrebujem väcsiu a vela pisem, takze nech to znesie aj dost mechanickeho udierania :-DD, i ked mam jemne prstiky :-DDD

lost

No sice sa "vyznam" ale posledny rok som na notebooky nepozrel, cize uz som z obrazu vypadol :(

Ale mozem ti odporucit super miesto, kde by poradit vedeli, kedze sa v tom pohybuju 24/7 a to je tu:

pretaktovanie.zoznam.sk

Sice by som mohol otvorit nejaky eshop a pozriet to, lenze fakt sa na to "necitim" (nie lenivost!:D) ale ze naozaj neviem, ci nie su moje udaje uz starodavne :)

celkovo na take nieco podla mna sa asi oplati, nejake "dvojjadro" (kedze dnes uz ine ani nie su asi), mozno intel, minimalne 2GB ram, ale vdaka windows7 uz rasej viac, 3GB alebo 4GB.. a namiesto HDD mozno sa oplati priplatit za SSD, zalezi od toho, ci tam chces "skladovat" vela veci, no SSD aj ked je nova a draha technologia, znesie viac "uderov" ako mechanicky HDD, plus je daleko rychlejsi v praci ked napr otvaras nejaky program atd, lenze neviem ci sa ti to oplati (v neposlednom rade je uplne tichy, nie ako tociace sa HDD). Problem je, ze tie nad 120GB su znacne drahe, aj tie 60GB su drahe.
No a potom este velkost obrazovky (ja napr preferujem 14.1" radsej, ako 15.4" lebo sa mi zda prilis a zbytocne velky ten 15.4" :) ale zas niekomu je 14 malicko)

Ak sa rozhodnes pre hento forum, tak im tam hned v prvom prispevku napis vsetko co ocakavas od notebooku, na co by si ho chcela pouzit a aj financny limit. A akekolvek otazky taktiez kludne :) Mne tam tiez poradili vybrat ten na ktorom prave pisem :D

Myslim ze, pokial nehces nic specificke, tak sa mozno da vyberat aj podla vzhladu-dizajnu notebooku :) kedze su plus minus vsetky rovnake, a predsa sa len lepsie pozera na ten co sa ti bude pacit, ako nejaky difajnovo nepekny :))

Maoam

lost, mam na teba otazku, ty sa vyznas v IT, ze? aky laptop sa oplati kupit, znacka, typ, tak, aby nestal majland a aby dlho vydrzal, na bezne veci (ziadne specialne PChry), rychly net, pisacky, powerpoint, atd., vedel by si mi nieco odporucit?