Platiť za psa? Alebo zbierať vykaly?

Príspevok v téme: Platiť za psa? Alebo zbierať vykaly?
Silvia.

Chcem splniť iba jednu vec buť si budem platiť ročny poplatok za psa anebudem zbierať vykaly alebo budem zbierať vykaly a nebudem platiť za psa. Čo vy nato? Prečo sa vlastne plati ročny poplatok za psa a nie aj za mačky, papagaje, sliepky, zajace, hady, deti... vlastne o všetko o čo sa starame? Prečo iba za psy? Vraj je to aj pre tých mestom zamestnanych čo zametaju chodniky astaraju sa o čistotu mesta? Tak fajn ja si možem za psa zapltiť ale vykaly zbierať nebudem ak zato niekomu inemu platim.
Budem rada ak by sa tento list dostal do vlady nech to vyriešia a zrušia tento nezmyselny a nespravodlivy poplatok

xy:)

silvia, ako nechapem, ten, to je za to, aby ste cvakali za psa a dvihali hovna, musi byt zakonite z ba??!! no to je ale logicke zmyslanie. ked sa ti pes vysere na travnik a nezoberes to, je vysoka pravdepodobnost, ze do toho niekto skoci. az sa ti v tych hovnach vyvala tvoje decko, som zvedava, co na to povies. cize, ked uz niekto chce mat psa, nech si po nom upratuje, a dan nech sa kludne plati, plati sa pomaly za vsetko, tak preco nie za psa? okrem toho, neviem ci zijes na sidlisku alebo kde, si predstav, keby kazda jedna familia v panelaku mala psa. to co by bolo??! takze skor, nez sa ofucis, skus porozmyslat, ci je dan za psa opravnena, alebo neopravnena.

lost

No moja babka ma psa na dedine a v rodinnom dome resp nie v byte a plati naozaj malicko :) asi 3-5eur, tak nejak rocne ;)

Silvia.

Aj ja si zbieram a vlastne ta dan sa plati za tých čo nezbieraju. A ja za druhych platiť nebudem . Takže ja za psa už nezaplatim.

lost

Ja osobne zbieram po svojom psovi na miestach, kde je pravdpodobnost ze do toho niekto stupi.. Ale ak skoci do krickov, tam to rozhodne hladat nebudem :D

Silvia.

Lost konečne!
aspon ty maš rozum a pochopil si to o čo tu pišem. Mam pocit že všetci čo tu pisali a zastavali sa platenia su nejake Bratislavske pipky, alebo stare zmaľovane paničky, ktore nemaju psa a odcudzuju každeho kto ho ma.

lost

mate59

A co hovoris za dan za nehnutelnost napr?

Podla mna je to podvod :) Pretoze to neguje sukromne vlastnictvo.. Nikto nema nic.. Proste neexistuje nic, co mam. Pretoze akonahle prestanem platit dan za nehnutelnost, zobrali by mi ju (pomaly, cez exekuciu, ale zobrali by)

Niekto by argumentoval, ze "ved z tej dane zije mesto" a poskytuje mi sluzby. No ja sa pytam, ake sluzby? Jedalne? Ved tam si platim za obed. Kino? Ved si platim za vstupenku. Osvetlenie? Chodniky?

Teoreticky, ak je v meste 20 000 bytov a 5 000 domov a rocne na tom vyberu dokopy 500 000 eur, co to mestu, ktore ma 80 000 obyvatelov pomoze ? Mozno ak by poslanci vykonavali svoju pracu zadarmo (tak ako by to malo byt), tak by 80 000 ludi malo vyssi rodinny rozpocet :)

Inac, zaujimalo by ma, ake je realne zdanovanie oveciek. Tj. dan -19% potom rozne odvody -neviem kolko % . Potom DPH -20% ciz euz sme niekde nad 60% ... Teraz je dan na plyn nova, cize este nad DPH bude dalsia dan (tym padom sa zvysi aj samotna DPH?) , rozne dane na benzin, atd..

Zaujimalo by ma, ci - ak by som si neplatil vsetko sam, tj. osetrenie u lekara - myto za prechoh mestom, myto za kracanie na chodniku, atd.. ci by mi nezostalo viac.. Myslim si ze ANO... (tam by si aspon nikto neulieval)

Cize vsetky tieto nezmyselne dane, atd.. by mohli byt realne nizsie (podla mojich laickych odhadov teda jedneho odhadu) o 37%

Vedel si, ze vlady (celosvetovo) dali injekcie bankam (co nikdy nic realne nevytvorili) cca 20 bilionov, cize sumu, za ktoru by sme mali dostatok energie pre cele ludstvo? Plus, ze za cenu svetovej vojny, by sme mali dostatok vsetkeho pre vsetkych ?

To je celkom sranda, ze ? :)

Sice som trochu odbocil od temy, ale neda mi to, preco 7 miliard ludi necha sa likvidovat tymto sposobom OVER AND OVER AGAIN.. proste ZNOVU A ZNOVU..

Podla mna 99,999% ludi ma nehorazny strach, a tym padom nema gule na skutocne vyjadrenie svojho nazoru, alebo su analfabeti, ze im je vsetko jedno a nechaj usa zdierat, tj. mentalne obmedzeni, ked si myslia, ze ak politik zadrie "musime zvysit dane" tak to berie ako samotne slovo Bozie.

lost

To nie je poplatok za psa, to je pokuta za psa ;) (pokutuju vlastnictvo (ktore mimochodom ani nie je realne podla mna, kedze dan berie akekolvek sukromne vlastnictvo prec, pretoze pride exekutor atd, vela ludi to ale ignoruje, uvidime co povedia, ak zvysia dane nad neunosnu hranicu :D )

A mozno sa preto plati dan za psa, aby ho malo menej ludi, pretoze pes pomaha pri liecbe (defacto zadarmo) a pomaha na dobru naladu a ducha cloveka, atd.

Inac, ti co obhajuju dane za psa, mam na vas otazokcku. Preco sa plati za "podnikatelskeho" psa najviac ? Ved on strazi objekt, s nim sa nechodi po meste a nespini v meste, a tak isto pes v rodinnom dome - na dvore, on tiez nespini nikde vonku.

Cize to je irelevantny argument podla mna.

No a co ak by si kazdy po svojom psovi upratoval? Myslite ze by znizili dane? Tazko.. lebo kose musi niekto vyprazdnovat.. Lenze vtip je, ze mesto vyberie cca 100 - 200 tisic eur rocne. Zaujimalo by ma, kolko stoji taky pracovnik, co vybera kose. Mesacny plat 350eur krat 12 je 4000 eur rocne, plus nejake handry, lopata, cokolvek, cize 10 000 eur .. To by muselo byt 10 - 20 ludi ktory sa staraju o cele mesto.. Ale ktovie, kolko sa z toho uleje :) Stavil by som sa, ze nieco urcite.. (tj. pouzije sa na to, na co ta dan nie je urcena).

Mna skor ako hovna serie to, ze clovek co nemusi mat psa,tj. neplati dan za zasieranie mesta vychadzuje odpadku (plasty) a ine svinstva na okraj mesta, alebo rovno do lesa.

Pytam sa, co je horsie? Plast, ci hovno?