Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

šošovky..(aké skúsenosti,cena)

Príspevok v téme: šošovky..(aké skúsenosti,cena)
arianka18

dobrý deň...chcela by som sa opýtať , ako finančne nákladné vychádza nosenie šošoviek...nakoľko sa mi v poslednej dobe zhoršil zrak a okuliare začínajú byť nevyhnutné...a akú sú vhodnejšie na každodenné nosenie cenovo...( cena šošoviek + starostlivosť o ne )a či je pri dioptrických šošovkách možnosť zvoliť nejaký farebný odtieň na oživenie farby...taktiež by som sa chcela opýtať na znášanlivosť pri odličovaní alebo maľovaní...či spôsobujú nejaké obmedzenia...ďakujem pekne

alenca191919

Objednávam si ich u očnej, ano mesacne znamena že ich mozes nosit 30 dni, alebo ak prasknu tak musi vymenit aj skor.
Su rozne druhy - denne, tyzdenne, mesacne, rocne. Cím dlhsie ich nosis, tým viac sa na nich zachytáavaju bakterie. Tusím su aj take, že ich mozes mat aj cez den, aj cez noc. Inak platí zásada, že v normalnych sosovkach nesmies spať.
A este plus roztok, ja si kupujem 300ml za 13 eur tuším :)
A ak si citliva na oko, že sa ho nedokazes chytit tak ti bude dlho trvat kym sa naucis davat si ich, mne to napr. velmi dlho trvalo. Ocna ta to musi naucit a ja som tam stravila dve hodiny kym sa mi podarilo dat sosovku do oka, ale teraz je to už v pohodičke :) NEBOJ SA, a asi najdolezitejsie je dodrziavat hygienu

jaankaaaaaaa

cez net to stoji ovela menej. ale najprv chod na vysetrenie k ocnemu lekarovi, on ti odmeria oci a urci ake sosovky podla tvojho oka su najlepsie. potom ti da nejake skusovne, alebo ti ich preda a potom si ich mozes objednavat cez net. ked bdues vediet ake parametre mas.
ano, mesacne znamenaju, ze ich mozes nosit mesiac a potom vymenit za nove. prespavat so sosovkami by sa nemalo

arianka18

a objednávaš si ich cez internet alebo v nejakej optike? lebo cez internet asi to vyjde lacnejšie...a tie mesačne to znamená že je ich potrebné vymeniť každý mesiac?

alenca191919

Ahoj, ja som tiež chcela šošovky, no pri ich nosení mám veľmi suché oči, no to neplatí u každého, kto ich nosí, poznám ľudí, ktorým nerobia problémy.
Sosovky mám mesačné, jedno balenie stálo okolo 25 eur a sú tam tri páry. Mám na kazdom oku inu dioptriu, takze som si musela kupit dve balenia, no tie su už na polrok.
Pri kazdom vybratí ich treba dat do noveho roztoku, a ked tam su viac ako dva dni tak pred pouzitim ich treba dat na chvilu znova do noveho roztoku.
Lakovat vlasy pred tým ako si das sosovky, a malovat potom ako si dás sosovky. ;)

jankaaaaaaaa

ceny sosoviek si mozes pozriet na vseliakych internetovych strankach kde sa predavaju.. ale musis pocitat s tym, ze ceny u lekarov su ovela vyssie. farebne dioptricke existuju, ale su dost drahe a myslim, ze niesu vhodne na bezne nosenie. a s malovanim ani odlicovanim nieje problem