Chcela by som si podat prihlasku na VSMU.Len neviem ci potrebujem vediet hrat na nejaky hud.nastroj..Totiz to neviem na ziadny.Ani nemam ziadne specielne nadanie na tanec alebo spev.Ake predmety tam potrebujem.? ci sa nemam ani snazit lebo tam je natresk?
VSMU - neviem spievat, hrat ani tancovat
a nepodavali sa na VSMU uz prihlasky? lebo ja mam take info ale nie som si ista.
tak ti poviem: Ja mam talent (nie som namyslena ale tak ked mi to povedalo viac ludi...), hram na klavir, gytaru, akordeon, zobcovu flautu a saxík a mam aj znamosti, ta skola by ma urcite bavila, ale aj viac profesorov mi povedalo, ze sa mi tam neoplati ist, nema to perspektivu, na slovensku sa nic netoci (okrem tych par serialov, v ktorych hraju stale ti isti herci) a ani SND uz nie je to co byvalo, okrem toho ak by sa ti podarilo prerazit, stale mat v patach novinarov a ked by sa ti stal nedajboze nejaky trapas hned by to bolo na titulke. A musela by si mat obrovsky talent aby si prerazila, hercov je vela, moznosti malo. Ale je to na tebe. Ale podla toho co pises ti poviem uprimne, daj si prihlasku inde....az ten poplatok za prihlasku ti to nestoji. No je to na tebe. Clovek ak si veri tak vacsinou dosiahne svoj ciel, len musi makat.
nechcem ta od tej skoly odradzat to nie....len si to dobre premysli...prerazit ako herecka sa da aj bez VSMU..je dost takych hercov.
Podla toho, na aky odbor by si chcela ist. Ked spominas tanes a spev, asi herectvo, babkoherectvo? Ja som na babkoherectve. Nastroj som nepotrebovala ziaden, ale cim viac veci ovladam, tym je lepsie (hram na klavir a gitaru). Tanes je u nas celkom tazky, nie je to ziaden hopsasa. Treba velmi rychlo chytat kroky, byt flexibilny a pohybovo zdatny. Spev sa na nasej katedre vyucuje, ale nepotrebujes daky mimoriadny rozsah. Staci mat hudobny sluch a chut sa ucit. No a keby si si vybrala herectvo, je to vlastne to iste, dokonca mame vela spolocnych predmetov. Herci maju svoje herecke hodiny a my okrem svojich babkoreheckych aj plus vlastne klasicke herecke hodiny:)
Ahoj, VŠMU má veľa odborov, aj fakúlt, na aký chceš ísť? Určite treba talent, bez neho to nepôjde. Najdôležitejšie je iśť aj na predpríjimačkové stretnutia niektoré sú bezplatné, niektoré sú platené kurzy, ktoré škola organizuje, tam sa od profesorov všetko potrebné dozvieš. Ale ak nemáš talent, máš to ťažké, keďže berú na každý odbor len máličko ľudí. Ja som chodila na VŠMU, ale na filmovú a televíznu fakultu na odbor animovaná tvorba. Mala som za sebou umeleckú strednú propagačné výtvarníctvo a vedela som, že na VŠVU nemám, tak som sa rozhodla pre animáciu, keďže rozprávky milujem, aj som mala fantáziu a rada si vymýšlala rôzne postavičky. ale na prvý krát sa mi nepodarilo spraviť prijímačky, aj, keĎ som chodila na stretnutia a prípravu na prijímačky, ale na ďaľší rok sa mi to už podarilo, ale aj, keď ma škola veľmi bavila, tak akurát to animovanie mi nešlo, aj profesori mi hovorili, že, keby som tak vedela animovať, ako viem písať a vymýšľať príbehy, proste rozanimovať postavičku som nejak nevedela, tak, ako by som chcela,ale osatné predmety mi išli, a nakoniec sa mi školu nepodarilo dokončiť aj kvoli zdravotným problémom a niesom ani bc.
Tak si pozisťuj na ich stránke, nejaké stretnutia. A neviem, ako iné VŠMU fakulty majú prijímačky, ale filmová a televízna máva podávanie prihlášok do novembra, či október to je a prijímačky január, febtuár
Aoj :) sama z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že najviac ide o to aby si mal obrovský talent ale aj hlavne o to či máš niekoho známeho tam. Keď som bola na prijímačkach tak som sama videla že sa tam všetci poznali a tak dopadli aj výsledky. Takže buď tam niekoho známeho máš alebo máš spolu, lebo ani ten talent ti nebude stačiť. A aj tak berú strašne máľo ludííí,
pokial viem, v takych kruhoch musis byt bud nenormalny talent na secko alebo tlacenka (a vtedy ti talent vlastne ani netreba)