Depresivne pocity a pomoc

Príspevok v téme: Depresivne pocity a pomoc
sadness

Dobry den!

V poslednom case mam tazke obdobie... Vsetko sa akosi zosypalo a takmer nesutale mam pocit smutku. Nedokazem sa radovat takmer z nicoho a ked uz z niecoho mam aj radost tak je to len na chvilu. Neustale som nervozny, citim nepokoj a takmer pri nicom sa nedokazem odreagovat. Nechuti mi jest... Obcas sa mi stane, ze vybuchnem a poviem hrozne veci, aj osobe kt. mam velmi rad. Neskor ma to sice mrzi, ale nejak to nedokazem ovplyvnit. Celkovo mam akosi pocit, ze nic nema zmysel. Casto sa mi stane, ze uz rano vstanem plny nechute a smutku. Touto cestou by som sa vas chcel opytat ci neviete o nejakych antidepresivach, ktore su volnopredajne. Idealne by bolo nieco na prirodnej baze. Parkrat som si dal aj Tramal, ucinok bol velmi pozitivny bolo mi lepsie az neporovnatelne lepsie, ale uvedomujem si, ze uzivat tramal neni spravne kedze je to liek dost navykovy. Predom vam dakujem za odpovede

Magy

Z toho mala co si napisal, usudzujem, ze v hre bude aj strata niecoho. Ci uz partnerky, alebo niekoho blizkeho. Ale nej je to akokolvek, pohybujes sa zjavne v bludnom kruhu (vstavas uz znechuteny, potom v afekte na niekoho vyletis a len si to zase zhorsis) a potrebujes ziskat ZMYSEL ZIVOTA. Ciel, zaplnit svoj cas a zivot niecim, co ma hodnotu, za cim budes moct ist, co ti vyplni volne chvile, ktorych mas zrejme prilis vela - a teda prilis vela casu na to, aby ta ovladal smutok, depresia, blbe myslienky. Moja rada znie - najdi si alebo vytvor ten zmysel. A necakaj, ze ti ho urobi niekto iny. Netusim kolko mas rokov, kde byvas (vacsie mesto alebo dedina), ake mas fyzicke ci psychicke predispozicie. Mozes zacat sportovat, a tym nemyslim nejake rekreacne pobehovanie a pod. Seriozne sa prihlasit niekde, napr. do tanecneho suboru, alebo nejakeho konkretneho sportoveho klubu. Aj ked si myslis ze si drevo, nie je to tak. V sporte je vacsina o drine, talent znamena malo. Ten je dolezity az na samom vrchole a az tam ist nemusis, ale nie je to ani vylucene. Mozno z toho smutku sa z teba stane dobry atlet, tanecnik, kulturista, boxer, maliar... Moznosti je plno, staci sa poobzerat. Kto hlada, najde ;) A chemiu nechaj radsej bokom, ta pomaha len chvilu a mala by byt skor poslednou moznostou, nez tou prvom.

tpch

Meretseger, to su predsudky, ludia su stale obmedzeni, hlavne tu na Slovensku sa pohybuju neskonale hlupe bytosti. Ale na druhej strane pri urovni psychiatrie v SR sa ani nie je co cudovat. Ved je to tu zufale, co sa psychiatrie tyka.

tpch

Maros, nie je obvodak ako obvodak, ze ano. Ak vidi, ze je pacient naozaj v riti, tak ho posle na psychiatriu. Ak pacient odmieta psychiatra, moze ho samozrejme liecit aj sam. Aj obvodak je lekar :-D

sadness

tpch > presne toto je aj moj pripad... Sam som neveril ake to malo ucinky, ale s istotou mozem povedat, ze antidepresivne... A k lekarovi nechcem ist najprv by som rad vyskusal nieco slabsie z lekarne. Idealne by bolo na prirodnej baze. Cital som aj o deprime uvazujem, ze ho skusim...

tpch

Tramal inhibuje aj spatne vychytavanie serotoninu, preto u niekoho moze mat aj AD ucinky. Danou je zavislost :-D
Ak mas depresiu, chod k lekarovi. Slabsie AD ti moze predpisat aj prakticky lekar.

Maros75

Tramal je proti silnej bolesti a nie na depku. Je viazany na lekar.predpis,tak neviem preco tu hladas nieco volnopredajne na depresiu.

Maros75

Tramal je proti silnej bolesti a nie na depku. Je viazany na lekar.predpis,tak neviem preco tu hladas nieco volnopredajne na depresiu.