Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nezbláznila som sa?

Príspevok v téme: Nezbláznila som sa?
Patricia123

Ľudia mám strašný problém. Mám skúškové obdobie a ja si pripadám ako by mi preplo. Namiesto učenia myslím na choroby. Netrpím obesiou? Akože vnímam svet ale domyslím si hocičo a potom sa od strachu zobudím spotená a keď vstanem tak ako mechom praštená. Minule pred Silvestrom som mala taký stav že som zabila našich či čo ani Silvestra som si neužila až kým som neprišla domov a neuvedomila si že žijú dýchajú. Odvtedy mám stavy proste riadne ja ich milujem nikdy by som nebola schopná niekomu ublížiť ale prečo si to myslím poraďte čo mám robiť ja sa musím sústrediť na školu.

bella12

Patricia123, ako dlho už máš tieto myšlienky? Nespustili sa Ti po nejakej záťažovej či zraňujúcej skúsenosti alebo nastúpili nejako samovoľne a postupne sa zvyšuje ich intenzita?

Pripomína to obsesívno-kompulzívnu poruchu, ktorá sa volá aj "choroba pochybovania". Má rôzne prejavy - napríklad opakované nutkavé umývanie sa, neustále kontrolovanie, počítanie, ale aj absurdné myšlienky, pod vplyvom ktorých človek začína pochybovať sám o sebe, či by nebol schopný urobiť nejaké zlé veci, ktoré by ho predtým ani nenapadli. Ak môžeš, neprikladaj týmto myšlienkam žiadnu vážnosť, v skutočnosti ľudia s touto poruchou nie sú schopní nikomu ublížiť a svojou úzkosťou z týchto myšlienok ubližujú iba sami sebe. Ber tieto myšlienky len ako nejakú dočasnú indispozíciu, nerozmýšľaj nad nimi, lebo sa len viac zamotáš a úzkosť a neistota sa ešte zväčší. Súhlasím s radami psdt - skús relaxovať a dbaj na dostatok spánku.

danusa53

Ludia ,preco hned odsudzujete , ved MAGIO ci ako sa vola nepisal nic zle, uvadzal to len ako moznost vyriesenia problemu.. Sam pschiater MUDr. Teodor Rosinsky , dnes uz starucky pan doktor,aj uznavany psychotronik, ktory roky pracoval na psychiartii vo Velkom Zaluzi napisal uz viacero knih na zaklade poznatkov z praxe, najnovsia je "Choroby z nenavisti", vygooglite si, prave ju citam, nebudem to tu rozpisovat, precitajte si o tom, ale taketo veci skutocne existuju, potvrdilo sa to u mnohych jeho pacientov, ktorym pomohol.

dafne

..no keby si sa zbláznila,tak tu asi nepíšeš...ale neboj sa, to bude asi len tým stresom...asi bude najlepší ten relax...

psdt

No myslim ze ciernou magiou to nebude. Urcite su tam znamky Obsesivno-Kompulzivnej poruchy, ale mozno ze to nie je este plno vyvinuta porucha. Skor si myslim ze ti fakt preplo zo stresu a ucenia. S nezmyselnymi myslienkami nesmies bojovat, lebo to je ich zivna poda, nechaj ich plynut s tym, ze si uvedomujes ze su to sprostosti, zasmej sa nad nimi, uvolnis napatie a zoberies im silu ta obmedzovat. A skus aktivny relax - sport, prechadzka, alebo aj upratovanie.

MAGIA???????

Mozno mas vo svojom okoli niekoho, kto ti zavidi a kto ti nepraje. Z takeho cloveka ide cierna magia. Nemusi to byt clovek, ktory ta nenavidi, alebo o ktorom vies, ze ta nenavidi. Mozno iba zavistlivy sused, ktoreho decko nechce studovat na VS zavidi tvojim rodicom, ze ich decko studuje... a uz je to tu. V takom pripade ti pomoze, ak navstivis jasnovidneho exorcistu, ktory ta ocisti od magie, nauci ta, ako sa pred magiou chranit a znovu bude vsetko ako predtym. To by bola jedna moznost. Druha moznost je ta, ze mozno nemas nadpriemerne IQ, mozno mas iba priemerne, ale studovat aj napriek tomu chces, chces, strasne chces, dries, dries, strasne dries a cim menej ma clovek talentu, tym viac potrebuje driny, mozno sa ti tazko pozera na to, ako tvoji spoluziaci s lepsou hlavou lahko prechadzaju skuskami na acka, hoci im staci aj menej ucenia a menej driny ako tebe, ktora len tak-tak prechadzas na ecka napriek tomu, ze vysedavaniu nad knihami venujes vsetok svoj volny cas na ukor spanku, televizie, divadla, kina, posedavania v kaviarni, ci v krcmicke so spoluziadkmi, na ukor zabavy a zurov... Je to demotivacny faktor, ktory mohol vyustit do akehosi smutku, stavov uzkosti, depresie, lebo takych ludi je na vysokych skolach strasne vela a na Slovensku obzvlast (dovolim si tvrdit, ze v sucasnosti urcite vacsina). Cize jednoducho povedane, je toho na teba uz naozaj privela a dochadzaju ti sily (fyzicke, aj psychicke). No v takom pripade naozaj asi potrebujes pauzu, mozno prerusit studium na jeden rok, ist niekam na pol roka do Anglicka opatrovat deticky, zlepsit sa v jazyku, spoznat inu mentalitu, ine zvyky, inych ludi, trochu si oddycnut od otravnej skoly, ale zaroven nezanevriet na ucenie sa, ale pod pojmom ucenie sa myslim iba ucenie sa anglictiny ani nie tak formou nekonecne dlheho vysedavania nad knihami, ako skor formou sledovania svojho okolia, formou komunikacie, rozhovorov, sledovania televizie, vybavovania roznych veci (vziat dieta k lekarovi, vziat ho do skolky, vziat ho do Zoo, do kina...). V ziadnom pripade nechod k psychiatrovi! Najskor k exorcistovi a ak ti nepomoze, tak az potom vyhladaj pomoc psychologa, ci psychiatra. Kup si casopis Magicka vestiaren. Magia je vsade okolo nas bez ohladu nato, ci na nu verime. Vela stastia!