Dieťatko a peniaze

Príspevok v téme: Dieťatko a peniaze
labužníčka

Čaute. S priatelom sme sa bavili už viac krát na tému vlastných potomkov. Nežijeme spolu, nie sú na to financie, tak sme to viac neriešili. Ale povedal, že si myslí, že keby sme mali obaja lepšie platy, tak by sme už dávno bejby mali. Vysadila som HAK pred 2 mesiacmi, lebo mi už nerobila dobre a včera sa nám "šmyklo" na plnej čiare. Spýtala som sa ho, či si mám ísť kúpiť tabletku PO alebo to necháme na osud. Povedal, že nemám ísť a mám to nechať tak. V dnešnej dobe sú deti fakt luxus, doba je ťažká a máme strach, či by sme to zvládli. Ale pýtam sa samej seba - veď je vela párov, ktoré to zvládli a pritom boli na tom horšie ako my. Rodičia oboch sú tiež zamestnaní a nemajú najhoršie platy. A my tiež. Myslím, že by sme to určite zvládli, ale každopádne mám z toho aj strach. Teraz dumám, či sa to včera podarilo alebo nie a neviem, čo vlastne chcem. Či chcem, aby sa podarilo alebo nie. Ak by niekto chcel vek nás oboch - 25

muc

dieta je luxus? hm...ak sa k tomu takto stavias, VZDY!!!! za kazdych okolnosti najdes argumenty, ktore toto tvrdenie vzdy podpori. casto ide iba o vyhovorku, lebo v konecnom dosledku mladi akosi nechcu starosti a zavazky, takze vyhovaraju sa na kadeco... z dejepisu vieme, ze napr. 20.storocie tiez malo obdobia mala obdobia (hospodarska kriza,svetove vojny, pad socializmu a strata socialnych istot,..) , ked nezilo sa ludom lahko, a predsa sa deti rodili. takze ak by ste naozaj dieta chceli a nebali sa obetavosti s nim spojenej, tak by ste neposudzovali dieta luxusnu vec.

jankaaaaaaaaa

no v dnesnej dobe to maju malde pary naozaj tazko. bohuzial tu na slovensku su velmi nizke platy a velke vydavky. je to smutne ze si tu ludia poriadne nemozu ani dieta dovolit. musite sami vediet co chcete.

bejbyyy

moja dcera mala tiez s partnerom takyto problem,ci dieta vychovaju a tak.Prehovarali sme ich ze ved im pomozeme.Teraz mame chlapceka ma 1 rok,pomahame im vsetci sme stastni.

alenka_maxova

ja si myslim, ze rozmyslas velmi spravne. V dnesnej dobe mat dieta je doslova luxus, preto by malo byt namieste asi, aby mladi ludia zvazili, ci maju na uzivenie toho maleho tvora.....Ja zdielam presne ten isty nazor, no bohuzial vypocula som si preto uz kadeco. Vraj myslim len na seba, na peniaze, mala by som nechat vsetko na Boha, ze kolko on pozehna, tolko deti budem mat....nuz, asi vazne myslim len na seba :D :D

Heatherka

z jedneho ,,smyku,, sa da ale povedzme si rovno, nie stale sa zadari hned. niektore pary sa snazia aj pol roka aby splodili dieta. cize podla mna par percentna sanca tam je. ved pocas ovulacie je sanca len 30 percent....