Cawte je tu niekto kto pracuje v zahranici a je spokojny???uz by som chcela ist tento rok cez leto,isla by som sama,dost sa bojim ako to tam je...ak ma hockdo niake info dajte vediet.mozme si napisat aj cez e-mail
Praca v zahranici
len na vyslovene odbornych poziciach alebo vyssi manazment je pozadovane vysokoskolske vzdelanie, ale takisto si treba uvedomit, ze u nich je nie je vysoka skola ako vysoka skola. je rozdiel mat nejaky papier z vysokej skoly kdesi v sladkovicove a cambridge. meno skoly je narozdiel od nasich koncin velmi dolezite:)
janka, uplne naopak. omnoho viac zavazia realne skusenosti a schopnosti, vysokoskolsky titul je praveze na zapade menej podstatny nez u nas a zvlast maju na haku nejaku slovensku VS v hornej dolnej, to ti daju rovno testy. zahranicne firmy su omnoho viac zatazene na skutocne skills nez nejake papieriky, to je len u nas pozostatok z dob minulych
sak preboha podla toho aku vyskou skolu mas. a v com sa vyznas a co vies robit. hlavne musis ovladat perfektne ich jazyk. ked nevies jazyk, zamestnat sa mozes akurat ako upratovacka a je jedno ci mas vysku ci nie
jj to mi hovorila jedna ucitelka,ze tam sa rozdeluju dokonca na tych co maju vysoku skolu a co nemaju,a co by som mohla robit kebyze mam vysoku skolu napr.?
v zahranici su uplne ine podmienky ako u nas. hlavne vo vyspelych krajinach je clovek s vysokou skolou pre nich zaujimavejsi ako clovek bez. u nas je to uplne nieco ine. so slovenskom sa to neda porovnavat. v zahranici je dolezite vzdelanie, samozrejme zavisi od pozicie na ktoru sa clovek hlasi
podla nmna je to skor prax ako vzdelanie, myslim si ze ak tam prides ako cerstvo zostatnicovany vysokoskolak, budes mat asi rovnake moznosti ako zrovna zmaturovany, neviem no
+ predchadzajuce prac. skusenosti
vsetky tvoje moznosti zioskat dobru a dobre platenu pracu v zahranici zavisia len a len od tvojich znalosti konkretneho cudzieho jazyka a vzdelania
a co je de?chodim na gympel:Dzbierat zemiaky by som ani ja nechcela:DNeviem ake su tam ponuky prace?