Zdravim moj problem spociva v tom ze uz mi bezne lieky proti boleti vobec nezaberaju tym myslim ibalgin,paralen,panadol a podobne volno predajne lieky.Ked ma nieco boli musim uzit kodein,tramal,alnagon a podobne lieky nemam toho nejak nadmernu spotrebu dajme tomu 2 tramale a 5-6 30 mg kodeinov za mesiac cize zavistlost si myslim ze moj problem neni. Lenze tieto lieky uz uzivam asi 7 rokov a lekarka mi ich odmieta dalej predpisovat kedze nemam ziadnu chorobu sposobujucu bolesti. Proste ked ma napr. boli zub mam migrenu atd... bezne bolesti mozem zjest aj 6 ibalginov a nepomoze mi to ako by ste mi poradili aby som to riesil??
Lieky proti bolesti
Skuste si ten Ibalgin zapalit.Necitate pribalove letaky,ved su to same jedy!Ibalgin je pomaly ruzovy zabijak,nepoznate to?Fantasticky zatazuje pecen.Kazda bolest ma predsa pricinu,treba ju najst a riesit ju.Nie riesit dosledok,potom je to neustaly kolotoc, z ktoreho sa tazko dostanes, respektive uz organizmus nereaguje a liek nezabera./Takisto je to aj s kvapkami do nosa, napriklad./Zasadne v nasej rodine riesime zdravotne problemy-okrem urazov-az po zisteni ci stanoveni diagnozy lekarom a len PRIRODNOU cestou.Verte mi, ze sa to da,chodim len na preventivne prehliadky,a to nie som najmladsia.Akbudete potrebovat radu, napiste na meil.
Ibalgin ti musi zaberat, inak neide o bolesti, ale o tvoju psychiku, moja mila:D Pozor na to, aby si zle nedopadla, lebo ja som tak skoro dopadol, ked som padal:DDD
To je tvoj pohlad biznismana,ze SR je vo vsetkom pribzdena krajina. Lebo ty nemas cas, lebo robis biznis. Su veci, ktore u nas nie su az take zle. Vies, je dobre, ze cisty kodein 15 alebo 30mg nie je na volny predaj, rovnako ako tramal a podobne. Liecba bolesti je komplexna vec a treba tomu rozumiet, co, kedy a ako kombinovat. Ak by to robili pacienti sami, no nechcem si to predstavit.
ja ta chapem tarmalek, ked sa na to pozriem z ludskej stranky, ja sama nemam kedy chodit po lekaroch ani cas liecit sa, lenze ak sa pozriem na to ako lakarka, mozno to co uzivas na migrenu nie je to najlepsie na migrenu a mozno by sa ti oplatilo riesit tvoje bolesti chrbta nie len ich potlacat analgetikami. Bolesti chrbta su najcastejsie sposobene tym, ze zle drzime telo a zle "svoj chrbat ci chrbtove svlastvo pouzivame" a neskor sa pridavaju este degenerativne zmeny. Oplati sa najst si trochu casu v nasom upnahlanom zivoste na cvicenie a riesenie podstaty bolesti chrbtice, usetri to analgetika, cas a PeNky do buducnosti. Viem, ze to co pisem vyznieva asi trapne, nudne a povies si, ze nemas na to cas, zobrat tabletku je ovela ucinnejsie a rychlejsie, ale len docasu. A ak si sportoval, tak o to viac, lebo niektore zmeny ti tam vznikli skor, ako by vznikli bez sportu ako je box.
llek ciastocne suhlasim ale aku to ma logiku? Tam kde je kodeinu 5 mg je to volne predajny liek ale 15 mg kodein je uz na predpis. Je to uplna sprostost slovensko je skratka pribrdzdena krajina vdaka nasim vysoko inteligetnym politikom Vdaka garaz majstrovi Uhliarikovi...
Ja si myslim, ze je dostupnych dostatok beznych analgetik, co sa dakuj kupit bez receptu - ci uz lieky s jednou ucinnou latkou alebo rozne kombinovane lieky aj s obsahom maleho mnozstva kodeinu. Ak tieto lieky niekomu na jeho bolest nestacia, mal by ho vysetrit lekar, aby nasiel pricinu tej bolesti a odporucil jednak spravne analgetika ale hlavne riesenie. Ziaden liek by clovek nela uzvat ani predpisovat len tak.
Moze to byt sposobene aj tym ze som sa dlhsi cas venoval boxu aj som chodil na zapasy. Problem je ten ze ja nemam jednoducho cas behat po doktoroch a vysetreniach mam dieta a tri firmy je to neuveritelny zrut casu. Viem ze to neni najspravnejsie riesenie ale jednoducho nemozem si dovolit byt na klienta neprijemny len kvoli tomu ze mam migrenu a boli ma chrbat to si moze dovolit predavacka v obchode a nie ja kde riesim biznis za tisice eur.
llek, veľmi dobre ťa chápem. Zuby môžu boleť aj pri zápale ďasien a to ti žiaden doktor nepomôže. Aj bolesti chrbtice nemusia mať zjavnú príčinu nehovoriac o bolesti hlavy. Neostáva ti nič iné, len presvedčiť doktora, aby ti lieky, ktoré obsahujú kodeín, alebo tramal raz za čas predpísal.
Lieky proti bolesti sa predpisuju, ak ma pacient nejaky konkretny problem a nejaku konkretnu bolest (nie kazde analgetikum je vhodne na kazdu bolest, ine je bolest svalu, klbu, ine zase bolest kosti alebo nervu albeo ak pricinou bolesti je zapal a podobne). Nerozumiem preco ma inak zdravy clovek uzivat len tak pri beznej bolesti tramadol alebo kodein. Bud mas velmi nizky prah bolesti alebo nedorieseny nejaky zdravotny problem alebo neviem. Ja pacientom len tak tramal ani kodein nepredpisujem a je spravne ak to odmieta aj tvoja lekarka.
hlava ma boli asi tak dvakrat za rok a to ked som chora