Ako to riešite s vašimi psíkmi na Silvestra? Boja sa buchania? Štekajú a vystrájajú alebo si to vôbec nevšímajú?
Pes a silvester
No, práveže nemá kto. Nehrozí, že by im niekto do dvora hodil petardu, len sa bojím, že sa vyľakajú tých zvukov.
Mám dvoch psov, obaja majú tri roky. Vždy som na Silvestra s nimi bola doma, boli vnútri, lahli pred telku a spali, hluk si nevšímali. Priateľ však chce ísť tento rok žúrkovať a oni zostanú doma sami. Preto neviem čo mám spraviť
to mas teda stastie, lebo strasne moc psov sa boji. na silvestra sa ani nedoporucuje nechat psa navolno, lebo sa najde nejaky blbec, ktory pusti petardu z okna a psa nenajdes. ano, chata je celkom dobre riesenie. no jo, dufajme, ze raz to bude lepsie a zakazu petardy a podobne dela! pekny ohnostroj je o.k. ale take delobuchy, ved to mohol len blazon vymysliet.
tak ak vedla mojho psa padne petarda, nechci vediet co padne vedla toho co ju hodil ;)
ale planoval som to riesit presne tak ako pises, popripade odist niekam kde je ticho (chata ci tak)
no inac musim uznat, ze mam stastie na psa :) neboji sa (aspon doteraz) aj ked sem tam buchnu petardy, jedine ak su velmi silne (a hoci aj daleko) a som vonku, tak zacne bezat 1 smerom tak 10-15-20 metrov a poobzera sa a je v pohode :)
tak drzim palce nech tento Silvester bude lahsi pre psikov :)
no lost, nerob si srandu. asi si este nemal psa, ktory sa na silvestra cely den len trasie, krci v kute a vencenie je hotovy porod. nas pes sa tiez nebal, pokial tesne vedla neho nespadla petarda.
Nakolko sa moj prvy psik strasne na Silvestra bal, musela som vselico vymyslat. Napr. som s nim sedela v kupelni a zapla som radio. Uz dlho som nemala z tohto nezmyselneho prejavu vitania NR ziaddnu radost, lebo moja stara fenka sa tiez neskutocne bala. Dostala som od psickarov tip: treba zastriet okna, dat hlasnejsie TV a psika odputat s pamlskami. Skusila som to a bolo to ovela lepsie. V ZIADNOM PRIPADE nedavaj psovi nejake ukludnujuce tabletky! Uz sa neraz stalo, ze pes tak skolaboval. Moze vzniknut taky efekt, ze pes bude omraceny, neschopny sa hybat a vznikne v nom naopak velka panika, takze moze dostat infarkt. Inac, ja by som svojho psa nikdy nenechala na Silvestra sameho! Ved ten pes nevie, co sa deje, je to kazdopadne pre vsetky zvierata velky stres. Dokonca aj pre tie v prirode.