Mam problem v poslednej dobe s unikom moču,bola som chora a vačšinou mi "ušlo" pri kašli ,ešte niesom doliečena ale aj tak mi sem-tam cvrkne.Myslite že to može byt chorobou? Co si mam na to dat?mam 30 rokov Dakujem
Unik moču a prechladnutie
V lekarni a vo vydajni zdravotnickych potrieb. Pytaj si tie najtensie, su rozne druhy, ale s tymi Tenami byvaju zeny spokojne.
Este je mozne, ze si mala zapal v tych mocovych cestach-to sa da lahko zistit u lekara zo vzorky mocu. Vtedy to treba preliecit a vsetko je OK. Nemas rezanie ci palenie pri moceni?
A tie vložky kupim kde?
Aha dakujem pekne,určite si najdem nejake cvičenia,lieky nechcem samozrejme.
To je neschopnost udrzat moc pri napati a namahani brusnych svalov-kasel, smiech, dvihanie tazsich veci-tak, ze unikne troska mocu. Treba precvicovat svaly na spevnenie panvoveho dna. Trpia tym casto zeny, ktore mali narocny porod. Treba nosit tenucke vlozky na inkontinenciu (napriklad Tena lady ultra mini) a pravidelne cvicit tie svaly panvoveho dna. Najdes to na nete, pripadne sa mozes poradit so svojim gynekologom, mohol by mat nejaku brozurku o tych cvikoch. Ak by to nepomahalo (ale si mlada, mali by sa dostavit vysledky), potom su na to lieky.
ano ale cisarskym rezom.To nevadi? Co to je?
Su to prejavy stresovej inkontinencie. Rodila si?