Ako zdobiť medovníčky

Príspevok v téme: Ako zdobiť medovníčky
Prskalka

Zdravím všetkých :-)

ja viem že je to trocha neskoro ale napadlo ma že spravím tie vianočné perníčky - medovníčky. Viem že som mala začať skôr ale keďže moja mamina ani starká nikdy vianočné perníčky nerobili tak som to nevedela, ani ako sa to robí, ani kedy s tým začať.

Teraz žijem s priateľom a rada by som potešila seba, jeho aj blízkych týmito chutnými perníčkami, našla som si recept a kúpila tie vykrajovače na perníčky. Ale neviem ako to ozdobiť. Nie ako urobiť tú ozdobu ale to ako to ozdobiť, čím? Stačí na to obyčajný sáčok a do neho urobiť malú dierku kde dám ten bielok s cukrom a tým to ozdobím? Alebo na to treba niečo špeciálne?

Nedá sa v obchode v potravinách kúpiť niečo jednoduché a lacné? Niečo čo by slúžio zároven aj ako špička na to aby som tie perníky mohla ozdobiť?

Ak máte nejaké rady, popr. vlastné skúsenosti poteším sa, kludne môžete napísať aj recept alebo rady :-) poteším sa.

Ďakujem Vám

pozri-

PERNICKY/ktore sa daju hned jest/
1kg hl.muky
400g pras.cukru
3PL slivkoveho lekvaru
3PL medu
1-2 lyzicky sody bikarbony
2 lyzicky skorice
125g smetolu
6vajicka-cele
zmiesit vsetko dohromady-nechat odstat 24ho-48 hod.
Pecieme pri 220stupnov.

pozri-

...da sa kupit aj marcipan farebny v tescu-a z toho robit ozdoby a lepit na medovnicky.../ak chces nejake specialne/
...alebo klasicky zdobit pernicky-staci ak mas taky ten silnejsi sacok- urobit jemnu dierku na rohu...a da sa z nim krasne zdobit...

Prskalka

No to budú moje prvé perníčky :-). Inak ak máte recept na také cesto ktoré po upečení nestvrdne a perníčky zostanú také úžasne mäkké tak môžete napísať :-) aké robíte vy.

Som rada že som priniesla trošku vianočnej nálady do tohoto fóra keď už to počasie je také "nevianočné" :-(. Škoda, tento rok budem asi prvý krát bez snehuliaka.

Večer pôjdem do obchodu a poobzerám sa po tom medovníkovom korení a škorici, už sa teším :-) chytila ma zrazu taká tá vianočná atmosféra

ojka.

pre niekoho je umenie umiesiť cesto, pre niekoho zasa dávať pozor, aby mu neprihoreli v rúre (((:
takže neviem posúdiť,... nič nie je ale tak ťažké ako sa zdá (;

MajloSS

A spravenie cesta je viac zložité alebo jednoduché? V mojom veku sa začínam zaujímať o varenie/pečenie takže ma to aj dosť zaujíma.

ojka.

Majlo, to záleži od toho, aké perníčky robíš,... líši sa to cesto (: Lebo väčšinou býva také, že keď sa perníčky upečú, tak ztvrdú a časom zmäknú, preto sa pečú skôr. Ale na druhej strane je aj také cesto, ktoré keď upečieš, tak nestvrdne ((:
to vieš, sto ľudí - sto receptov (;

MajloSS

Strašne milá téma :)
Inak už je neskoro? Ja som zvyknutý, že doma sa robia neskôr. No to bude asi tým počasím, človek stále myslí, že je jeseň.

ojka.

tiež čo viem, tak sa používa ten sáčok (:
ale napríklad, kto sa vyžíva v tom pečení a tak, a má doma "zdobiče" (myslím tie menšie samozrejme) na tortu, tak ich môže využiť i pri zdobení perníkov
fantázia nepozná hraníc ((:

Prskalka

Ja som umelecká duša takže som tam chcela vykúzliť nejaké kvietky a podobne :-) Tak som zvedavá či ma to po troch prestane baviť, dúfam že nie, lebo sa na to dosť teším ale veľmi veľmi ďakujem za odpoveď.