Nízkocukrová diéta

Príspevok v téme: Nízkocukrová diéta
Emillys

Ahojte. Mám iba 16 rokov, ale už teraz sa zaoberám svojou životosprávou, lebo je to hrôza. Hambím sa za seba a keď som si to "zosumarizovala", čo vlastne zjem za deň, je mi zo seba maximálne zle! Jem ako nechutné prasa. Sície postava ma vôbec netrápi, dokonca mám BMI iba 15, ale nevyzerám ako anorektička. Aktívne športujem (5x týždenne), takže mám aj niaký svalový základ. Moje jedenie, ma ale dosť trápi. Podľa mňa jem málo, ale veľmi, veľmi nezdravo. Môj typycký jedálniček vyzerá asi takto:
R: lúpačka a veľa sladkého džemu
D: keks
O: normálny obed + čokoláda
Ol: sladkosti..
V: chipsy + sladkosti..

Viem, som nehorázne prasa, keď už v takomto veku jem ako 100kg američan. Ale chcem to zmeniť, hneď teraz.. Ani si nepamätám, kedy som jedla naposledy zeleninu, alebo ovocie.. Bojím sa, že dostanem cukrovku, preto s tým chcem OKAMŽITE prestať.

A ako bonus pijem stále kolu alebo sódovú vodu.. Tú klasckú kolu plnú cukru som už vymenila za light a zero a striedam ich. Viem, že aspartam nieje v nich vôbec zdravý, ale lepšie ako sa ládovať cukrom..

Takže by som Vás chcela poprosiť, nevedeli by ste mi napísať niaký jedálny lístkok? Prosím, hlavne žiadne sladkosti, ani cukor.. Samozrejme sacharidy áno. Musím sa sladkostí zbaviť úplne, lebo keď si povolím napr. 1 za týždeň, už neviem prestať.. A vopred ďakujem za Vaše rady, ja viem že som nechutné prasa a rovno si zaslúžim nakopať do zadku :/

LXRa

"tak smola, cukor, ti rychlo vyleti hore, vyluci sa ti vela inzulinu, ktory sposobi pokles toho cukru a pocitis silny hlad a chut na dalsie sladke veci, aby si dohnala ten rychly pokles cukru."

Len u ludi s reaktivnou hypoglykemiou, ktorych je malicko. Nesirme tu "urban legends".

Emillys

tpch: Hladala som na internete nutričné hodnoty. A moje obľúbené MissFit natural (od emco) majú na 100g - 12g cukru. Myslíš, že je to v norme, alebo mám hľadať ešte s nižším obsahom cukru?

tpch

Podla toho, ake cerealie si kupis. Ak kvalitne vlocky alebo musli bez umelo pridavanych sladidiel a cukru, tak OK, ak nejaky sajrajt typu cokoladovych vankusikov s nugatovou naplnou, tak smola, cukor, ti rychlo vyleti hore, vyluci sa ti vela inzulinu, ktory sposobi pokles toho cukru a pocitis silny hlad a chut na dalsie sladke veci, aby si dohnala ten rychly pokles cukru.

Emillys

tpch a RNG: Ďakujem za vaše príspevky, aspoň niekto ma za to hneď neodsúdil. Ja som totiž kedysi bola vegánka, mala som o tom aj knihu, jedla som vyvážene hodnotné potraviny podla jedálničkov, čo boli v knihách, alebo na internete. No potom som sa začala zaoberať školou a všetko bolo preč. Náramne mi začali chutiť všetky tie sladkosti, aj keď nechápem prečo. Je to také dobré a zároveň také hnusné:/ Celozrnné pečivo mám rada, to jedávam, lebo biele mi nikdy nechutilo. Tak isto aj celozrnné cestoviny. A skúsim piť sódovku s citrónom, lebo to čo som si teraz prečítala o aspartame ma dosť odstrašilo. Ja ani nechcem vynechávať uhlohydráty, iba ten rafinovaný cukor+stužené tuky. Môžem sa ešte opýtať, aký je Váš názor na raňajkové cereálie? Príliš veľa cukru?

RNG

Typicky priklad "civilizacneho " stravovania, vsetko z potravinarskeho priemyslu, velmi chutne.

Musis prejst na ovocie a zeleninu, ci varene alebo surovem a cerstvo pripravovane jedla.
A komplexne uhlohydraty, tj najma celozrnne produkty.
Ziadne sladene drinky(inac aspartame je ovela skodlivejsi ako rafinovany cukor), voda prichutena ovocnymi koncentratami , neprisladzanymi alebo rozno cerstvou ovocnou stavou(alebo aj zeleninovou)

Ano, zaberie to viac casu, ale co mas v zivote cennejsie od zdravia???

tpch

sacharidy=cukry pre tvoju informaciu
slovo "niaky" neexistuje, predpokladam, ze si myslela "nejaky"-t.j. akysi, a nie "nijaky"-t.j. ziadny.