mám tri kreditky, niekolko menších úverov a jeden väčší.. sú poistené ..
ked by som umrela, zrušili by sa, alebo by prešli na mojich rodinných príslušníkov???
ako je to s úvermi po smrti?
ked ja to potrebujem mať napísané laicky, nie týmito právnickými slovami :D
2 beskydeste nam vysvetli ako je to so zivotnou poistkou to by ma zaujimalo :)
vam tu nestaci raz povedat asi:)
.
Prechod dlhov
§ 470
(1) Dedič zodpovedá do výšky ceny nadobudnutého dedičstva za primerané náklady spojené s pohrebom poručiteľa a za poručiteľove dlhy, ktoré na neho prešli poručiteľovou smrťou.
.
...kedze nezodpoveda v sirsom rozsahu ako je cena toho, co mu ma dedenim pripadnut, nemoze sa zhorsit jeho pozicia v porovnani s tym v akej bol pred smrtou porucitela...
Dedia sa aj dlhy.
ved mám vysokú poistku v prípade umrtia ...
ale niekde som aj počula, že ked zadlženec zomrie, dlhy "zomrú" s ním, či blbosť?
da sa spravit poistka v pripade umrtia, je to dost vysoka mesacna polozka, oplati sa, ked uz mas rodinu, vtedy tvoj dlh, pozicku zaplati banka do centu ..
uf tak to ti neviem poradiť.ale myslím si skôr že to nebude ako dedičstvo, ale to je len môj typ
a ked je tá poistka napísaná v prípade smrti na mamu, ona ju môže aj nemusí prijať?? je to ako dedičstvo?? ja že to automaticky dostanú ...
pokiaľ tvoji roidčia budú cheť dediť tak musia prevziať aj poistku a musia prevziať aj tvoje dlhy ( buď všetko alebo nič).....potom je ne nich či si prepočítaju ...či sa im oplatí vziať si poistku a vyplatiť dlhy a niečo im ostane alebo sa toho vzdaju ......a tým pádom by sa z poistky vyplácal uver tak či tak. aky by si aj nemala poistku.....iba dlhy.....samozrejme že by sa mohli vzdať aj toho.
no nie som právnik ...len ma zaujímajú takéto veci....tak by sisi mala radšej niekde inde zistiť ......radšej.....ale na 99 % som si istá tým čo som ti napísala.
nie, nechystám, aj ked v poslednej dobe mám dosť depresívne stavy, ale toto by som nedokázala ...
len nechcem , aby rodičia, či iní blízki mali kvôli mne starosti s platením mojich dlhov...
dakujem za info :)