Zdravím všetkých,
zakladám tému o filme, ktorý Vám zmenil pohľad na bežné ľudské problémy respektíve pomohol povzbudiť chuť do života ... Aký to bol film? Budem vdačná za konkrétne názvy. Možno pohľadia dušu aj iným. :)
Film ktorý Vám povzbudil myseľ?
Možno paradoxne to bol film Requiem for a Dream (o drogovo závislých).
freedom writers...super filmik z amerického prostredia o učiteľke, ktorá chce pomôcť dospievajúcim deťom, chce ich naučiť že život je krásny...
no ja ked potrebujem povzbudit tak nepozeram komedie ale dramy...vtedy si poviem co do pekla sa lutujem ked to je v inych rodinach sto krat horsie. je tu spominany film JE TO AJ MOJ ZIVOT pri nom som revala ako mala aj ked som ho pozerala druhy krat.
prave teraz citam knihu, pri ktorej som sa prestala lutovat :) Vola sa Hľadanie zmyslu života od Viktora E. Frankla.
Takisto odporucam na posilnenie :) knihy Sila a Tajomstvo - Rhonda Byrne. Velmi dobra kniha je Život po živote od Raymonda Moodyho, ktora mi ukazala, ze samovrazda je zbytocna. No a ak zvazujes, ci riesit svoje problemy so psychologom, tak odporucam knizku Lži na pohovce od Irvin D. Yaloma a vlastne vsetky jeho su dobre :) Tak snad si nieco vyberies. Som narocny citatel, ale tieto ma zaujali.
A Moment to Remember - jeden z najkrajsich filmov ktore som kedy videla. a dalsi nadherny je Battle of Wits.
Silne, strhujuce..
Benigni - Zivot je krasny
Assante - Na druhom brehu
A este jeden, ale ten neviem ako sa vola. Polsky, kde v koncentraku sa hlboko zalubi lekar do dievcata. Tu znasilni tyran gestapak. Rozdelia ich a on ju cely zivot hlada. Dvadsat rokov kruteho a marneho hladania. O 20 rokov ju najde, ale zisti ze ma syna. Ten syn je vyzorom vernou kopiou gestapaka. Sice je strasne vychovany, mily, ale v lekarovi je uplny vnutorny boj, ako dalej. Jeho dovod zit i zomriet v jednom..
mne sa paci kniha aj film Veronika sa rozhodla zomriet (ako clovek, ktory sa chcel zabit dostal neuveritelnu chut zit...)
the fountain
pre zewa: kľudne aj knihu a to zameranie možno tematika "nieje tak zle, aby horšie nebolo" Človek sa cíti sám má problémy vo všetkých oblastiach života tak, aby sa neutopil v myšlienkach sebaľútosti hľadá podnety čo ho povzbudia.