Neviem ani kde začať, ale už som naozaj zúfalá. Poradte co mam robit. Po skonceni VS som odisla za pracou do BA. Dnes je to uz 2,5 roka. No mama kedze som jedinacik na mne lipla az moc, a zacala sa nudit. Nakolko je na invalidnom dochodku uz 17 rokov. Zrazu nemohla sledovať každy moj krok... Nasla som si tam priatela a byvame spolu. To uz zacala mama ziarlit ze uz nechodim kazdy vikend domov. Ale kazdy druhy. Ked nahodou sa stane ze nepridem 2 vikendy po sebe domov, uz mi vykrikuje ze chodim len raz za mesiac domov, co vobec nie je pravda. Mam z toho vycitky, mne je v ba dobre, zijem zivot podla svojich predstav, ale citim sa ako handrova babika v jej rukach s ktorou by si rada robila stale co chce ona. Najskor mi znicila vsetky vztahy, zdalo sa jej ti chalani nie su pre mna dost dobri. Teraz zvolila inu taktiku ze ten najnovsi je pre mna az prilis dobry. Zacala mi hladat pracu tu v mieste jej bydliska, ale ja som so svojou pracou spokojna.... Nechcem sa vratit domov, chcem mat svoj zivot. Plus este tatko je alkoholik, cely zivot nas tyranizoval svojim pitim, sa normalne cudujem ze som to prezila v zdravi. Tatko robil dost bordel, az raz ked skoro mamu zaskrtil som podala na neho trestne oznamenie. Odvtedy kaoby sibnutim prutika po 25 rocnom chlastani prestal. Dovtedy ho este mama lutovala ze on za to chudacik nemoze. Nedavno sa mama rozviedla. Policajti s amoc nehybu s tym trestnym oznamenim spred 4 rokov... Medzi casom to uz mojej mame asi z toho vsetkeho siblo. Ze ja som odisla, ze s arozviedla, budu sa musiet podelit o majetok, navyse mame vzali dochodok a do prace ju nikde nechcu. Je aj dost chora. Ale hnevam s ana nu za to ze by taka chora nemusela byt keby trochu si vazila zdravie a nefajcila v minulosti, nejedla nezdravo...schudla trochu... Priatel bol u nas, je informatik, robil jej pc. Potom si zacala vymyslat ze niekto ten jej pc prezera na dialku...Ze asi ten moj frajer. V pc nic tajne nie je, ale ona ma pocit ze ju niekto sleduje. Ze k nam do bytu niekto chodi a miznu jej veci...Ze jej niekto posiela vyhrazne smsky, nechava listky v schranke. Ze sa jej vyhrazaju, ze mi ublizia, ze pridem o pracu (co je asi jej zbozne zelanie, aby som sa vratila domov). Ziadnu sms ani listok mi nechce ukazat. Hovorila to aj babke, no ta ju vysmiala a tak jej uz take nehovori. Hovori len mne a ze to nemam babke povedat, lebo ona to povie dalej...Mam pocit ze ma chce citovo vydierat. Stale zije so stiahnutymi zaluziami aby ju z ulice nikto nesledoval. Byvame na 5 poschodi...mimochodom. Ale to je len slaby odvar co pisem. Ona je schopna si mysliet ze byte mame plostice odpocuvacie (lebo moja mama je asi stred vesmiru). ALebo ide po meste, spustia s asireny, to uz je kvoli nej spustene...Kazdy ju sleduje a ohovara podla nej. Pred 3 rokmi ma kadernicka zle ostrihala, ale to je vsetko do seba zapada ako nam vsetci chcu zle...A ta kadernicka nas ani nepozna. A ja nemam pocit ze by mi niekto chcel zle. Nikto mi nic nerobi. Alebo ma presviedca ze ja mojho priatela nutim aby bol so mnou...Ze jej to niekto zistil. Zaujimave je ze ten niekto vie len tie veci ktore vie aj ona, co ona o mne nevie to nezistil uz nikto dalsi...No povedzte co mam robit, cim som si to zasluzila ze najprv cele destvo trpim alkoholickym tatkom, co bolo inac riadne peklo, a teraz zase mama sa zblazni. Alebo to len hra.Nechcem byt nevdacna alebo zla, ale ja z mojej mamy chytam depresiu, ked jej volam alebo som doma. Stale mam zlu naladu, lebo ona je neuveritelne negativisticka. Vsetko vidi len v zlom. Nevie vobec chytit svoj zivot do ruk, len caka ze jej padne peceny holub z neba, ze vyhra v sportke...Ja ked som chcela ci podnikat, ci cvicit, alebo len navarit inak ako ona, alebo zmenit banku, vsetko co robim je zle, len ona je uzasna. Takto ma mimochodom podcenovala cele detsvo az som si myslela ze som totalny debil, nemala som skoro ziadne sebavedomie. Nastastie priatel ma vo vsetkom podporuje, ale podla nej je zly, ze kto mi take blbosti trepe do hlavy...A pritom mi nikto nic netrepe vsetko je to z mojej hlavy :-D Ale co je na tom zle ak chcem si uvarit inak alebo nebyt tucna ze uz skoro neprejdem cez dvere ako ona. Teda ja nie som tucna. Priberam lahko, ale davam si pozor. Na to ona povie ze ona schudnut nemoze lebo by musela jest len zeleninu. No a co aj ja ju jem. No jej nevadi zjest na posedenie 300g cokolady napriek tomu ze ma cukrovku. Ja po vzore mojich rodicov sa snazim ist co najdalej od ich zabehanych kolaji. Nikdy nebudem pit fajcit ani tucna. Na to mi este vynada ze vsetko robim inak ako ona, co ona povie cierne je biele. Bohuzial si s nou vobec nerozumiem. Ja sa dokazem tesit aj zo slnka, ona vidi len vsetko cierno. Davam jej peniaze z mojho nizkeho platu, nekupim si ani listok MHDcky radsej chodim pesi,aby som si usetrila, a ona vyhadzuje na sprostosti, casopisy, sladkosti, a este sa stazuje, ze ako ona nema peniaze...Vsetko co mam ja chce aj ona. Ked jej to kupim smari to do kuta a nanic to nie je. Vobec s ao seba nestara, nedba, chodi otrasne oblecena, tucna, rozlajdana, ani v byte neuprace, no hrozne. Naozaj mi je to luto, ze je smutna, no nechcem aj ja mat zlu naladu ktoru na mna prenasa, a nechcem len sediet doma lebo sa tu nudim. V ba som uplne iny clovek vesely stastny, a tu mam len depresiu, co sa tyzden musim davat v ba dokopy po vikende s nou. Niekdy len kukam za co vsetko mi nadava co ani nie je pravda...Uz fakt neviem.
Mama sa asi zbláznila
Asi jediné, čo by už tu pomohlo je, aby si sa s ňou v kľude porozprávala a prehovorila ju, aby šla ku psychológovi alebo v jej stave skôr už ku psychiatrovi.
2 jajka001 jj dnes len vsetko zamkyna .... sa obavam ze zajtra bude hladat plostice :) ...
ale to zas nie, ovecka, rodicia tazko znasaju odchod deti hlavne ak nemaju doma ine a nemaju nikoho ineho, ci im chyba sposob ako vyplnit cas, proste sa citia osameli
to casom prejde, si zvyknu - musia, inak to nejde
a tvoj tatko je asi len prehnane opatrny, co je celkom ok v dnesnej dobe
sups s nou do blazinca.
nj sa mi zda ze si davas za vinu ze niesi pri nej... ale je pravda ze mas uz 27 a vlastny zivot... si myslim ze tie dve navstevy do mesiaca stacia...
inaq ako to bolo?? mala tie paranoidne sklony trosku vzdy? alebo ich ziskala postupne casom??? alebo zo dna na den??
lebo ja som v podobnej situacii odisiel som od tatka a ten mi to tak trosku vycita... akoze zatial to nieje moc zle ale ma obcas nejake poznamky... ale som si fsimol ze je paranoidny... minule mi vravel (vedla jeho domu je jeden opusteny) tak ze cez nasu zahradu chodia bezdomovci byvat do toho susedneho domu a to si vydedukoval tak ze raz nasiel zlomenu dosku na plote a odftedy sa musi vsetko zamkynat aj ked je doma... a zacina mat take paranoidne sklony....
tak xcem len vediet ze ci sa mam na co tesit :)
po rozvode stale byvaju spolu? :( ťažké
tvoja mama je chorá, neber si tak tie jej reci o tvojom vareni ani ze sa stara do teba, aj ked je to mama. inak toto mamy robievaju, ale jednym uchom dnu druhym von, rob si to podla seba. dobre ze zijes mimo, aspon mas vacsi klud. ak nemas chut chodit domov kazde dva tyzdne , chod raz za mesiac - mas to jedno, nadava ti tak ci tak.
asi ju nenahovoris ist ku psychiatrovi co je skoda, uz len kvoli tomu co zazila s manzelom, aj to moze byt jedna z pricin preco je taka aka je, pomohlo by jej to.
lepsie brat lieky a zit normalne, aj pre nu, aj pre teba.
Dakujem Ti jajka. No ona si to nechce priznat, ze ona je normalna. Ked chce babka vidiet tie listky co jej hadzu do schranky, tak zacne revat ako male decko, ze jej neverime. V noci nespi, stale place, alebo len pozera do blba. Ale tak vacsinou vie co hovori, vie zase co moze pred kym povedat, preto mam pocit ze to aj hra. No ona ma vela chorob. AJ s dychanim, tlakom, cukrovkou, rakovinu mala, stale ju prehana, bola predtym na invalidnom kvoli stitnej zlaze. Ako chorob ma viac ako pred rokmi, narok na dochodok by asi mohla mat, ale to vies nejakemu doktorovi sa to zda malo este...Aj preto si to vsugerovala ze doktor na nej sedi ked jej to zobrali, a odvtedy jej chcu vsetci zle...Place ze uz nema ani mna. ale ja predsa nemozem ako 27 rocna sediet pri nej a nic nerobit. Este mi aj vynadala ze ako varim ci je s tym frajer spokojny...ale on spokojny je, praveze jej jedlo mu nechutilo :-) Zo vsetkeho ma len depta a podcenuje. Je to strasne. Je mi to luto, ale aj si myslim ze si za to moze z velkej casti sama. Mohla sa rozviest pred 15 rokmi, keby mala radsej mna ako tvrdi, a nie tatka, no nechala by ma s nim zit? Mohla si aj ona zariadit zivot inak. Teraz len vyrevuva ako ona chce mat pokoj s policajtami, sa boji o tatka ze co mu spravia, lebo do basy by mal ist urcite. Neviem ci bolo dobre volat teda tu policiu, mozno som ju teda mala radsej nechat zaskrtit ked to chce, len jemu najlepsie...Teraz ked je s takom uz klud, tak ona zacne vymyslat... Keby mam s nimi zit znovu ako predtym, tak si to asi radsej rovno hodim. Tatko fajci co mi vadi strasne, mama nezdravo vari, co sa mi hnusi, a ani sa nikam pohnut nie ze vonku ale v byte aby o vsetkom nevedela. A nekontrolovala ma a nedavala mi svoje rady ktore su mi aj tak k nicomu.
prepac ale co popisujes, vyzera to ze tvoja mama naozaj trpi psychickym ochorenim, paranoidnou schizofreniou. na aku diagnozu predtym brala invalidny dochodok? cukrovka? preco jej ho vzali? nech si poziada o invalidny lebo pri tom co tu popisujes, jej nasadia lieky a uznaju jej invalidny.
je mi luto ze to mas take tazke ale bohuzial zivot je taky. co robis, robis dobre, nedaj sa.