Ktora ma najviac vyhod:VUB,Slov.sporitelna,Tatrabanka,kto mate skusenosti prosim podelte sa.
V ktorej banke je najlepsie brat hypoteku na byvanie?
A čo je lepšie ísť do podnájmu a platiť 200,- a keď pôjdeš preč tak nič nemáš. Alebo zobrať byt, dom na úver, platiť 200,- a je to tvoje?
jj akoze hej to suhlasim ale treba mysliet aj na dochodok :) ... potom je to dost tazke ked prides mozno o polovicu prijmu... a musis platit este aj najomne...
a potom tu mas aj inflaciu proste za 5 rokov uz tie splatky nebudu take velke...
0vecka: pisala som to vo vseobecnosti, nie konkretne o zakladatelke temy. mne aj 10-20rokov pride strasne vela na splacanie uveru.
ved clovek si ako 30rocny vezme uver a do 50tky si bude vsetko odopierat kazdy mesiac aby mal na splatenie uveru? mne to pride ako velka zbytocna zataz a odopieranie si veci. za ten cas si moze clovek nasporit za dve - tri mesacne splatky na super vylet ci dovolenku do exotickej krajiny..
ale tak asi mame kazdy ine priority a predstavy :)
jankaaa neviem odkial beries ze to bude splacat 40 rokov mozno ma nieco nasetrene a da to za 20 ... a ked o 10 rokov pride o pracu tak moze ten dom/byt predat za to splatit uver a este jej nieco ostane... dom sa berie len v malo pripadoch ... a urcite to nieje tak ze ked dva krat nezaplati tak jej zoberu barak... da sa vybavit aj odklad splatok alebo znizenie a spusta inych veci...
ale u nas na slovensku zo slovenskych platov zarobit si na vlastne byvanie je asi dost nemozne
Áno. Treba si to dobre rozmyslieť.
no to je teda super, ze clovek vrati banke nehorazne peniaze a potom mu este aj vezmu ten dom, za ktory platil.. je to jedna z najhorsich veci, ktore clovek moze spravit.. vziat si taku hypoteku ci vysoku pozicku
Vieme čo bude:-)Ak človek stratí prácu banka bude vymáhať od ručiteľa alebo si vezme dom a je po probléme. :-)
zadlzit sa na 40rokov? a kazdy mesiac odkladat peniaze a nic si nemoct kupit, preto, lebo treba splacat nejakych 200e na hypoteku? a takto zit 40rokov??? preboha, to je strasne vela, clovek ani nevie co bude o 5rokov, nie to este za 40! co ak sa nieco stane a clovek strati pracu? potom bude na ulici len aby splatil ten dlh a este s takymi vysokymi urokmi.. su to horibilne sumy a strasne vela rokov
Ked si rátaš cez kalkulačky na bankových strankach tak skús viac možnosti s rôznou sumou aj dĺžkou splácania.