Ahojte. Mozte mi prosim dat typy alebo poradit? Dnes som bola pri gynekologovi, lebo mam mykozu, a robil mi sone. Pri sone zistil ze mam pravy vajecnik uplne prirasteny k maternici, vobec tam nieje vajcovod a su na nom zrasty. Lavy vajecnik je na pohlad ok, ale vajcovod je skrateny asi o polovicu. Ani jeden nieje na svojom mieste. Viete mi poradit dake kroky, ktore by som mohla podniknut v tomto smere, a zistit viacej skutocnosti? Nevyjadril sa presne ci to moze mat negativny vplyv na plodnost. Iba sa budeme snazit o dieta s priatelom a nebude sa darit, tak vtedy spravi podrobnejsie vysetrenia.
Mam z toho hlavu v smutku :(
Vaječníky - vajcovody - problem
Existuju prosim Vas nejake vysetrenie, na ktorom mi mozu povedat stav mojich vajecnikov a moznosti otehotnenia? Okrem toho ze sa budeme s priatelom snazit, ci by sa to teraz nedalo aj ked sme to nemali v plane. Neviem zit v takej neistote.
Pytam sa stale...ale doktor mi nic ine povie co viem ja o tom vsetkom. Menstruaciu mam vacsinou s omeskanim max. 1 tyzdna v priemer, ale strasne bolestivu. Doktor mi to bolestivost vysvetlit dnes tymi zrastami.
Zrasty = neplodnost. Zrasty sposobuje bud operacia alebo zapaly. Kedze si pisala, ze mavas kvasinky, zapaly tam su.
Nato aby sa ti netvorili zrasty je potrebne obmadzit kvasinky a zapaly a to urobis tou dietou.
Cim viac a dlhsie budes mat kvasinky, tym viac sa budu tvorit nove zrasty, tym je vacsia sanca, ze budes mat problem otehotniet.
ja by som navrhla pri najblizsej navsteve lekara sa ho opytat, co sa tym da robit.MS mas pravidelnu ?
tuto dietu som este neskusala, aj ked som uz o nej pocula. Viac ma teraz trapia vajecniky......existuju este nejake metody, ako sa da zistit funkcnost vajecnikov, a vsetko s tym spojene?
skus naozaj tu protikvasinkovu dietu. Mas ich premnozene v celom tele nielen tam dole. je na tomto fore o nej naozaj vela popisaneho. ta by ti urcite pomohla, lebo kvasinky maju zasobnu latku glykogen, ked ich vyhladujes zmiznu.
Babo ma este cas, ja som len teraz skoncila VS, a nemame na to podmienky a prostriedky. Na mykozy sa "liecim" uz dlho, bezuspesne, stale sa opakuju. Skusala som uz hocco, a nic mi nepomaha, stale sa vracaju.
Na jednej strane ma pravdu, kym sa nebudete snazit o babo netreba s tym nic robit. Mozno ti druhy funguje a nebudes mat problem otehotniet. Zrasty mas z tych zapalov. Laparoskopia sposobuje dalsie zrasty, mozno by ti skor ublizit ako pomoct. Mohli by ti urobit prefuk vajcovodov aby sa zistilo ci ich mas priechodne. Vacsinou sa ale robi ak zena nevie otehotniet cca rok. Mne robili laparoskopiu, zial neuspesne a tak lekar povedal, ze budeme dalej veci riesit az kym nebudem vediet otehotniet rok.
Oni maju taky postoj, ze kym to nie je, ze nevies otehotniet neriesia to. Mal by teraz liecit tvoje zapaly a kvasinky.
Skus protiplesnovu dietu a pi alchemilkovy caj.
chcete sa uz pokusat o babo alebo je to az v buducnosti ?
ja som nemohla otehotniet,lekar mi robil prefuky,tam zistil,ze mam upchate vajcovody a policysticke ovaria,tak mi urobil laparoskopiu,celu ma precistil..:-))hradila mi to poistovna
Bola som z toho trochu v soku a tlacili sa mi slzy do oci. Tohto lekara mam len kratko, teraz som menila, lebo som sa prestahovala. Moja byvala doktorka mi tiez robila stale sono pri preventivke a nikdy zle mi nic nepovedala. Mas skusenosti s laparoskopiou? Je to hradene poistovnou, alebo na samoplatbu?
aha,tak potom ti ine nezostava,len verit lekarovi,alebo skusit aj ineho lekara