Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Idealne miesto pre zivot

george303

Zewa
V nitre pod zoborom ? Ja osobne by som tam nechcel byvat nikdy v zivote brutalne predrazene pozemky a cez zimu sa dost casto stava ze sa ani nedostanes k vlastnemu domu pretoze su tam dost prudke kopce ktore na miernom snehu alebo lade nevides ... Ja osobne som Z nitry a paci sa mi tu ale chcel by som sa prestahovat do nejakej dediny do ktorej je iba jedna cesta a neda sa cez nu nikam dostat nikdy by som nechcel rodinny dom pri hlavnej ceste typu krskany,ivanka a mnoho dalsich ....

martinmlm

Poradím ti toto: zatiaľ si začni sporiť a podlizováť sa strýkovi alebo tete/budeš potrebovať ručiteľa na úver/. A môžeš si hľadať miesto kde sa budeš cítiť príjemne, nie blízko vody koli záplavam. A oťukni si susedov- nič horšie ako debil za plotom asi neni.
:-) tento plán ti zaberie pár rokov, a za ten čas získaš lepšiu predstavu ako by domček mal vyzerať.
Alebo si kupiš už hotový.

Majesty

Ano, asi tak :) Asi som "vecne nespokojna" :D Ale problem je, ze nejak extra sa nesnazim stretnut cloveka, s ktorym by som v tom dome chcela byvat, respektive ani nehladam. Zvalim to na "zle skusenosti" . Tak mozno je to slepa ulicka :/ Co s tym?

ta3

pravdaze byt s domom sa nemoze porovnavat vobec, ale vydrzat v byte este chvilu mozes, ked vies, ze je to byvanie iba docasne, aspon dovtedy kym nestretnes cloveka, s ktorym by si v tom dome chcela byvat, lebo sa moze stat, ze napriklad spoznas cloveka, ktory by za to stal, ale co ked bude byvat niekde inde a bude mat tam aj vyborny job, ktory by nerad stratil?, dom nebudes stavat iba pre seba, ale aj pre buduceho manzela, s ktorym si zalozis rodinu, preto by bolo rozumnejsie pockat, aby ste ho postavili podla spolocnych predstav

Majesty

Martinmlm, "neostaneš na furt, tak..." no toho sa tiez obavam :(
"Vybavovať na úradoch vieš?"
Tak to je uz ta prijemnejsia cast progresu ;)
....................................neviem :(

martinmlm

Majesty
Ak nie si istá že na mieste ktoré si vyberies neostaneš na furt, tak už dopredu rataj s možnosťou, že dom prenájmeš buď na bývanie alebo podnikanie. A môžeš ho aj predať.
...21rokov je málo. Vybavovať na úradoch vieš? Na slovensku je to hrúza.

Majesty

ta3

Ano, ano, ano, presne to, ze dom je taky, ze skoro "konecna faza"
No ale v bytoch sa mi nepaci, lebo je to obmedzujuce, a vsetko okolo toho. Presne ako pises, sebestacnost, to ma tiez laka :) Proste taky mini-mikro-svet, alebo inym slovom - farma :)
Tak ale na farmu este nemam ani skusenosti ani nic. A inac s tym zabezpecenim a muzmi mas asi pravdu, i ked nie som az tak dobre zabezpecena, no snazim sa viac ako priemer :)
Ale tak vek 21 sa moze zdat az primalo na dom? Alebo zas len snivam? :D (Toto mi hovori snad kazdy clovek, co ma pozna). Ale co ine ako sny ma maju tlacit dopredu :)

Ale prave to fixovanie miesta je tiez problem.. A co ak tam zabudnem architektovi povedat ze aj dielnu a buducemu manzelovi sa tam nebude pacit? :D:D:D

bingham
No ak muz zisti, ze zena byva sama a v podsate je samostatna, tak sa im to paci :P Tebe nie? :)

ta3

Bingham
ved nehovorim, ze vsetci muzi, ale sucastny trend je bohuzial taky, ze materia je dolezitejsia ako dusevno a tyka sa to myslim aj muzov nielen zien, aj ked mozno v mensom rozsahu

a so mnou je to tak, ze som vdova vacsinou uplne sama na osamelej farme, takze som tu bola denne, ale to sa coskoro zmeni, farmu po manzelovi som prave predala, do mesiaca ju musim opustit a potom sa stahujem na novu, tentokrat ozaj totalne osamelu farmu k mojmu priatelovi, nesmierne sa tesim, lebo kym som sa doposial na farmarku iba hralkala, coskoro bude zo mna farmarka ako vysita, to bude zivotny styl o akom som vzdy snivala, siroko-daleko nic, iba krasna divoka priroda, zvierata a moja spriaznena dusa, zdrzuje sa tam stado divokych koni, ktore su prekrasne, dufam, ze sa so mnou spriatelia ked budem dostatocne trpezliva, s priatelom chceme chovat vsetky domace zvierata, pestovat ovocie, zeleninu, bylinky, aby sme boli viac-menej sebestacni lebo farma je naozaj vzdialena od civilizacie, takze nakupy nebudu moct byt caste, elektriku budeme mat z vlastneho generatora, teplu vodu zo slnecnych konektorov, urcite chovat zvierata, pliet zahradu a varit nebudem cely den, urcite zvysi cas aj na naplnenie mojho davneho sna-pisanie romanov, miesto je k tomu naozaj velmi inspirujuce, po tazkom zivote na Slovensku teraz mam pocit, ze som ako v rozpravke, ze mi zlata rybka splnila tri moje najvacie a celozivotne tuzby, zit v Australii na krasnej opustenej farme so svojou laskou a pisat romany, je tiez vyborne, ze nejaky internet tam je len neviem ci dostatocne rychly, no v kazdom pripade zostanem asi so stovkou mojich slovenskych a ceskych priatelov aspon v emailovom kontakte, takze ak sem chces prist zit, je to urcite vyborny napad, myslim, ze som Ti uz dala emailovu adresu, niekomu som ju uz dala, nie som si ista ci prave Tebe, ak nie, povedz, napisem ju este raz pre pripad, zeby si potreboval nejake rady, ktore sa v cudzom svete urcite zidu a ja ich rodakom pravdaze velmi rada poskytnem