ahojte, rastie mi zub mudrosti a mam ho cely opuchnuty...strasne ma to bolí, uz som to raz nasilu vytlacila a myslela som ze sa poseriem od bolesti...teraz to mam este viac opuchnute, zubarovi ist nechcem pretoze som tam nebola uz dlhsie a bojim sa ze mi vynada :( pomoc, co mam robit??
zub mudrosti
Eva531 a kolko platíš približne, nevies mi povedat? Lebo sukromne su dost financne nakladne aj ked za zuby by sa nemalo setrit ak ich ošetrí ten pravy odborník, nie ten akeho mam ja...
mojmu ujovi vrtal a cistil sklovinu a platil dost vela a neskor sa mu pokazil dalsi zub tak navstivil ineho zubara (sukromneho) a ten mu vynadal že co mu to tam porobil ten predosli lebo tam mal kaz ktory si mal vsimnut tento nás...boli aj prípady ked zavrtal niekomu do úst, jazyka...a ked zbytočne vŕtal... preto ja tam nerada chodím a ani by som tam racej uz v zivote nesla..nestojí mi to zato ani za tú bolest ani za tie zbytocne vyhodene peniaze za aj tak zlú prácu.
Co sa mna tyka, u mna zmena zubara prebehla tak, ze jedneho krasneho dna som zavitala na istu sukromnu zubnu kliniku bez kartoteky, urobili mi prehliadku pomocou rontgenoveho vysetrenia, nasli a opravili kazy, chirurgicky odstranili jeden zub mudrosti, urobili dentalnu hygienu... Uz tam chodim vyse roka, ale kartoteku tam doteraz odo mna nikdy nikto nepytal, ta zostala u predchadzajuceho zubara, ktory ani nevie, ze ja si svoje problemy uz davno riesim u niekoho ineho a ku ktoremu sa nechystam uz nikdy viac, takze pravdepodobne ju on sam niekedy v buducnosti zalozi do archivu...
je to bezna vec, mas pravo zmenit zubara ak sa ti nepaci jeho pristup, na tom sa uz dnes nikto nepohorsi ani nic take, novy zubar ak ma este miesto tak bude rad ze mu dojdes tiskat peniaze neboj :)
tak chod predsa len k inemu - aj tak najprv musis ist za nejakym druhym, ci ta vobec vezme a ked hej tak ten stary by mu mal poslat kartu, aspon pokial viem tak u nas sa to tak riesi, nemusis sa do toho velmi miesat ak sa ho bojis.. alebo nechaj mamu nech to vytelefonuje za teba a pojdes uz rovno k novemu
lenze ja by som aj sla keby nemam taky strasnyy strach z neho :( uz som si chcela vziat odneho kartu a ist k inemu ale strach mi to nedovoli lebo on je strasnyy :( bojim sa ho velmi a viem ze takych ludi je vela a hlavne u neho poznam ich vela co sa boja..velmi lutujem a nadavam ze preco ma dala mama prave k nemu!nanho len kazdy nadava tak nechapem ako mi to mohla mama spravit ked aj ona k nemu chodila a vedela ze co snami dorobí.
no prijemne to asi nebude, ale uvedom si, ze skor ci neskor k tomu zubarovi budes musiet ist (alebo sa mu kvoli dvom rokom chces vyhybat cely zivot?)... dve vynechane preventivky su mensie zlo nez desat... plus, mozes si tym seriozne poskodit zdravie a este k tomu sa nedoplatis unho ked to budes odkladat... neboj on ma plno pacientov a xkrat uz take zazil ze niekto prisiel po dvoch rokoch, vyhodit ta nevyhodi tak tam chod cim skor
Ja uz mam prerezaný zub..uz mi ho na 2-3 milumetre vidiet ale nechcem ist zubarovi aby mi to cele rozrezal rozrýpal a este aj vynadal ze preco som dva roky nebola na preventívke..
ja som cakala dva roky furt ma bolel vacok zubu mudrosti a nechcel sa prerezat
ked som bola na stomatologii/Kosice/ a urobili mi celkovy rengen chrupu bola som zhrozena
zuby mi rastli kolmo -do kosti ,preto tak boleli
musi to ist von ,cim skor tim lepsie
ako mi ho vytrhne ked ho poriadne ani nevidiet? este moc nenarástol..opuch je z vonkajsej strany pri zube a robi sa mi tam taka tekukina.uz ma to tak nebolí ale ked si rýpem dotoho a vytlacam tak ano.
jedine ist k zubarovi ti ho vytrhne aj mn to vytrhli vlastne obidva..takze bez