skopirovane z www.modrastrecha
Baby, ja co citam o znicenom pradle, smradlavej pracke, plesni atd, zacinaju sa tam opakovat tieto veci: pranie sustavne na nizkych teplotach 30-40 stupnov, pouzivanie znackoveho arielu a persilu (myslim, ze vsetky ho kupujeme v akciach. Uz som citala na webe, neviem,, co je na tom pravdy, ze u tych akciovych daju ine zlozenie, menej ucinnej latky a viac balastu). Na jednej strane sa na nas valia reklamy ze ako super peru a hlavne pri nizkych teplotach, ale nikto vam nepovie, ze za prve, gely su menej ucinne ako prasky, za druhe, pracka ma aj v navode uvedene, ze ju treba pravidelne vyvarat, co malokto vdaka vsade natlacanemu "setreniu energie" aj robi. Ja som si vdaka gelom a znackovym praskom a praniu na nizkym teplotach prisla k smradlavej a plesnivej pracke. Chvala bohu na pradle som skvrny nemala, ale zatuchnute tmave pradlo bez priciny poznam z vlastnej skusenosti a robi to aj sestre. Takze jedine co viem na tieto veci poradit, vyvarat raz za mesiac a hlavne striedat prasky. Gely pouzivat len vynimocne. Nase A a P uz nekupujem, ak mam prilezitost, ze mi niekto privezie z AT, tak ju vyuzijem, ak nie, kludne kupim Rex, za nim prasok z Lidla atd. Pradlo mam inak biele, nezasednute a ponozky po deckach ziaria na km Aj ked uvazujem, ci raz vdaka plesnivej pracke nebudem prat niekde v potoku