Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zrkadlovka

Príspevok v téme: zrkadlovka
system

caute, planujem si kupit fotoaparat zrkadlovku. Je to dost velka investicia, nato ze studujem. zrkadlovku som nikdy nemal, ale fotografovanie ma celkom bavi, chcel by som sa naucit fotit. ale je tu problem vzhladom na to ze je to dost velka investicia ( i ked si planujem kupit len najnizsiu radu ) pre studenta myslim ze 500 € je dost. samozrejme rodicia s tym moc nesuhlasia, ich nazor je ze radsej nejaky ultrazoom do 300 € ked uz fotoaparat. vraj ze i ked si kupim fotak tak naco mi je co budem fotit ked na dovolenky nechodim a pod. a ze radsej mam ist v lete niekde na dovolenku. ... ako isiel by som ale sam ?kamosi prachy nemaju alebo pchaju do ponozky :D a do leta este kopec casu.. ... mam teda dilemu a niesom na 100% rozhodnuty, viem ze sa tie peniaze daju aj inac vyuzit.

planujem si kupit canon EOS 1100 D so setakom 18- 55 mm IS

preto sa chcem poradit, aky je vas nazor ? oplati sa to ? alebo sa nato vykaslat. ja si myslim ze ak ma to bavi tak kedy by som sa do toho mal pustit ked nie teraz ? v 30 tke ? mna len nebavi vkuse sediet za kompom, preto hladam nieco nove co by ma bavilo.

ocenim nejake rady, ci uz technicke alebo len vas nazor.
dakujem :)

system

martinmlm: zenit 11 mam v skrini ;) aj s bleskom :D

mia diky ti za nazor, zrejme sa vyznas, tak aky mas nazor na konkretny typ canon 1100 D ? ako pre zaciatocnika... vela toho neviem, zaujimalo by ma co vsetko sa da na zaciatok fotit s objektivom zakladnym 18-55mm, neviem co tie mm znamenaju. clona a tie veci som si uz omrkoval a precital tak priblizne viem..

katuska: tiez dik za odpoved, praveze ja sa chcem naucit fotit, ono aj ako mi nasi vravia ked pojdes na dovolenku potom si kup, ale ved tak rychlo sa fotit nenaucim prepokladam...

Mia_11

system ani nerozmýšlaj nad ničím iným ako kupiť si zrkadlovku, je to tá nauúžasnejšia vec čo ma mohlo stretnúť,ja ti poviem takto: nikdy ma fotenie nebavilo, raz mi otec kupil novu zrkadlovku že len tak pre zábavu,nevedela som sama čo s tým mám robiť,ale postupne som sa do toho tak dostala že je to moje naväčšie hobby a som rada že nesedím doma ale stále chodím niečo fotiť,od vtedy som zrkadloviek už vystriedala mnoho, tento rok som sa dala na Canon 5D a to je už ine kafeeee :) proste ak ťa to baví chod do toho,so zrkadlovkou urobíš milion krat krajšie fotky,krajšie farby,ostrejšie zaostrenie,podla nastavenia clony získaš pozadie aké ty chceš...je to úžasna vec, a ked ti niekto povie chod radšej na dovolenku tak aké spomienky si odtial prinesieš ked nebudeš mať foták? tento rok si kupiš foták- dobre nezostane ti na dovolenku alena ňu možeš ist aj na buduci rok či o dva roky,no kým si mladý rob si spomienky do budúcnosti krásnymi fotkami,potom budeš banovať že si sa nechal ukecať ludmi ktory sa do toho ani len nerozumejú :)hobby je draha zaležitost,ale vyplatí sa,nie ako niektorý čo radšej vysedavaju po krčmách a chlastaju a potom si nič nekupia lebo všetko prepili, držím palce nech sa správne rozhodneš

katuška.

som profi novinárka -
1.,zrkadlovkou zachytíš pohyb : pr.zumbu digitálnym neodfotíš, budeš to mať rozmazané, zrkadlovkou áno ..alebo ako hráči hraju fotbal
2., veľký rozdiel v kvalite medzi zrkadl. a digi foťákom na sukromné účely neuvidíš
3., zrkadlovka je náročná na nosenie. digitálny je malý a zmestí sa do vrecka. Ja mám cannon za cca 2500,. eur plus batery grip, lebo potrebujem aby mi náhodou neodišla baterka a preto aj váha aj rozmery su dosť vysoke.
4., ale pozor ! so zrkadlovkou tiež nie je sranda fotiť. Aj tu často budeš mať rozmazané fotky. A veru ja som sa nafotila už kolko vela a mávam rozmazané

slnečnicaa

Cele fotenie je o cite. O cite pre fotku, pre obraz, ktory vidis v hladaciku, pre dany moment. Nieje to video, kde sa dozvies cely pribeh. Preto, ak mas ozajstny zaujem, mas pocit, ze by ta to bavilo a nefotil si rodinne oslavy, tak investuj do zrkadlovky. Ak by si mal robit nic nehovoriace fotky, staci ti digital

0mega

system

jeden kamos, moj, mi povedal ze, je jedno cim fotis, on ma, kopakt, jeho bracho fajn zrkadlovku a hovori ze, aj kompaktom sa da fotit pekne a stale mi posiela facebook linky ze ako krasne foti :)

tak neviem ci sa len chvali, alebo co, ale musim kvitovat ze kompakt MOZE fotit pekne, no nie vzdy.. jednoducho fyzika nepusti, nech hovori ktokolvek cokolvek..

su to sice mozno len 5% fotiek co clovek spravi, ale tak.. podla mna je to ako porovnavat fabiu s ferrari.. obe jadia :)

system

bazar nechcem, je to dost draha vec aby som kupoval z bazaru, radsej 2 roky zaruku. neviem ako sa clovek co to mal predomnou k tomu spraval ci mu to par krat nespadlo a pod.

jajka: ludia ktori maju zrkadlo zas vravia ze ziadnym kompaktom nenafotis take veci ako zrkadlom. a kompakt mi pride kus nudny, normalny fotak na bezne fotky mam a to len cvakas a cvakas nema to to spravne caro.
a joo viem ze sa musim rozhodnut sam, no nazory inych zvazit tiez mozem :P

omega : blba otazka jasne ze do australie :P

0mega

ano bazar urcite.. tam ziskas 50% zlavou ako nove a foti to tak isto :)

btw, chces niekoho na dovolenky? :P

podla mna chod do fotaku, je znacne blbost obmedzovat niekoho, ja som tiez chcel zrkadlovku, ale zobral som len nejaky komapakt za 400eur..

neviem ci som spravil zle alebo dobre..

ale ak citis, ze chces zrkadlovku, chod do toho.. pokial sa nespalis, nebudes vediet ze si zvolil zle :) a osobne si myslim, ze ak ide o taketo male veci (vzlahom na velke veci v ziovte), tak je lepsie zahryznut sa do toho, aj ked sa popalis :) inac je zivot nudny..

fotit sa da kazda hovadina, uuuplne ze kazda.. ak vyjdes na ulicu, za 10 metrov najdes 10 veci co odfotit, za 100 metrov je to uz 1000 a za 1 km mas 1000000 veci co mozes fotit :)

tak, kam pojdeme na dovolenku? :)