Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nepriberám

Príspevok v téme: Nepriberám
Anonym ka

Môžem robiť čokoľvek, nikdy nepriberiem. Možno to mám po mamke... Ona váži tak... 45 kg... Ani nemá čas jesť... Ja mám 36 kg... A to mám raňajky (pečivo, 1 rožok alebo chlieb), desiatu (to isté, ale zvičajne to nezjem), obed (jem možno polovicu) a večeru (to zjem väčšinou všetko). Moji rodičia varia každý deň, osobitne... Jem aj veľa sladkostí, hlavne čokoládu a horálky :) Minulý rok som vážila 32 kg... Mám 12 rokov. V škole sme sa o tom rozprávali, a zľakla som sa, že mám zvýšenú štítnu žľazu. Jej príznaky sú:
rýchly tep - často sa mi mení
nervozita a podráždenosť - v poslednom čase sa nahnevám rýchlo... nervozita... akože... pred písomkou? Často! Mám studené ruky a stuhnú mi prsty... A tiež sa mi trasú ruky
stály pocit tepla - niekedy mi je horúco, inokedy idem zamrznúť
svalová slabosť - to som čisto ja :)
mäknutie nechtov - vraj mi chýba vitamín C, pre to na nich mám také biele čiaročky... odkedy hrám na gitaru stále si ich strihám, takže netuším, či sú mäkké
padanie vlasov - padajú mi, ale tak možno... 10/deň? inak mám lupiny
častejšie vylučovanie - praveže nie
úbytok na váhe pri stále rovnakom príjme potravín - hore
u žien kratší menštruačný interval a slabšie krvácanie - to ešte nie :)
pocit prebytočnej energie s pocitom slabosti a vyčerpania - práve teraz... som strašne lenivá... dnes by som rada išla niekde na Kofolu, že nech tu len nesedím ale... nechce sa mi...

jajka001_

mas len 12. malo jes. ale ja som bola tiez taka, skoro som nejedla - nechutilo mi, bola som najchudsia alebo medzi tymi najchudsimi. ale to sa zlepsi, navyse to mas v genetike. zacni sa trochu lepsie stravovat, ak chces pribrat. mas vyhodu v tom ze ine baby naopak maju nadvahu a musia sa obmedzovat, ty mozes jest co len chces. ak zacnes sportovat, zvysi sa ti aj apetit, budes viac jest, narastie ti svalova hmota.

Simonella

joooj moja, nic nestresuj :D stitnu mas v poriadku, neries to..
tu vahu mas urcite v genoch po mamke.. len papaj poriadne, aj desiatu a cely obed !
a neboj nic vahu mas normalnu, moja sestra vazi tak ako ty a tiez ma 12 r.
kasli na to :)

Maoam

pri odbere krvi (ak vobec bude potrebny) sa predsa mozes pozriet v opacnu stranu a nic nebudes vidiet, okrem toho v dnesnej dobe sa aj pri zlych a tenkych zilach da vziat krv ovela lahsie ako kedysi, kedze je k dispozicii iny material na odbery ako pred 10 rokmi

mne to pride tak, ze sa nejako dost pozorujes a lutujes, nemas aj trocha depky?

Maoam

aku mas vysku - neodpovedala si

ako vyzeraju tvoji rodicia - neodpovedala si

co takto zacat poriadne jest a vyzivnejsie? mas strasne malo bielkovin v strave, zle a malo jedavas

Anonym ka

Mne každý hovorí, že som chudá, až vychudnutá... Z triedy som najchudšia... A podľa mňa to nieje na chválenie... Skôr sa za to hambím... Ja sa strašne veľmi bojím ihiel.. :/ Keď som bola malá tak nič, ale teraz sa aj trochu bojím... Keď sa na to mám pozerať, tam mi je zle a bolia ma žily na rukách... A nie to ešte ísť na odbery a pozerať sa ako plnia fľaštičky... Začalo ma to trápiť až teraz, niekdy predtým som sa tým nezaoberala...

Maoam

neviem aku vysku mas, ale na vek 12 rokov nie je 36kg ziadna katastrofa, za rok si pribrala 4 kg (vlani 32kg), to je uplne normalny prirastok na vahe v tejto vekovej kategorii, patricne k rastu...

mas este len 12r., o dva roky mozes vyzerat uplne inak, ja sa pamätam, v 6tej triede na ZS som mala 154cm a 38kg, v 7. triede 158cm a uz 43kg a v 8 tr. 161 cm a skoro 50kg

ak mas malicku a chuducku mamku, tak musis zohladnit aj genetiku ale podla mna este priberies, podla toho co pises velmi ale nemas z coho, si slaby jedak

maruska123

to su take priznaky, ze vobec nemusia so stitnou suvisiet ale aj mozu...chod na endokrinologiu na vysetrenie stitnej zlazy a tam ti povedia...nikto ti cez net neporadi, bez krvneho odberu a testu to nejde