Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

trvaly odchod z domova

Príspevok v téme: trvaly odchod z domova
bezradka

ahojte. rada by som vas poprosila o radu..alebo skusenost ako ste to urobili vy.. ide o osamostatnenie. nasi su rozvedeni, otec sa roky neozyva (to vsak nie je podstatne), brat odisiel studovat do zahranicia a ostala som len s mamou. nemame vsak najlepsi vztah. su tyzdne kedy si ledva pozdravime.aj to len preto ze musime. ona tazko nesie ze brat je prec, bol jej milacik. a mam dojem ze ma velke problemy pochopit ze ju uz nepotrebujeme v takej miere ako kedysi.akoby sa citila zbytocna.vykrikuje mi to, aj milion inych veci. do amoku ju dostane aj taka banalita ze ked idem vencit a nevezmem psie znamky tak ona z toho urobi cirkus na celu bytovku aka som nezodpovedna a neschopna. kvoli dvom malym plieskom.jednoducho..nemozme spolu vyjst.cez vikend som sa zasnubila..a ani to jej nedokazem povedat.nechcem si predstavit reakciu.a zial ani nemam prilezitost oznamit jej to, kedze od soboty so mnou prehovorila dvoma vetami. ..priatel resp snubenec ma vlastny byt v inom meste a uz dlhsie ma taha tam. zarabame obaja, najom by sme v pohode zvladli, aj by sme vyzili. Len zase..matka.vytykala by mi ze na vsetko kaslem a ze ako to vysvetli starym rodicom atd. Ze kaslem na rodinu.. viem si to zivo predstavit. Na druhej strane..je mi jej aj trochu luto ze by tu ostala uplne sama. Aj psa by som vzala so sebou. Ona je totiz odrana do 8 vecer prec kazdy den.A to psovi urcite nestaci. Neviem ako by zvladla to ze ostala uplne sama. Vidim co to s nou robi ked jej odislo jedno decko.. Ani tak, ani onak. Prosim.. skuste mi nieco na to..ja neviem ci radu alebo nejak usmernit. Hocico.. Dakujem

bezradka

mamca je sama, nema priatela. ale je kocka, to treba uznat. stara sa o seba a malokto jej tipuje 46. aj ked sme boli spolu na preventivnom vysetreni znamienok, lekar nas nehcel vziat dnu spolu, pretoze si myslel ze sme kamaratky :) a partner..on mi to navrhol prvykrat uz pred cca rokom.ja som ale nechcela,aj tak som bola v trnave na skole. a nemala som pravidelny prijem aby som mu platila. sice to odo mna nikdy neziadal. ale pochopil a bolo ok. mam v Ke pracu, chcem sa vratit k odboru, ktory som studovala a ten je v kosiciach. mala by som to teda blizsie. len fakt je mi uz teraz blbo pri myslienke ze tu ostane sama

ivana45

bezradka, kolko ma tvoja mama rokov ? Zrejme nema partnera, vsak?

Poznas prupovidku: Zivota zacina, ked decka vypadnu z domu a chcipne pes?
Povinnosti su vybavene, staci chodit do prace a clovek sa moze venovat konickom, priatelom, partnerovi, ...

Skusila by som mamu spracovavat, akoze je k svetu, chlapom sa paci ... nejako ju nasmerovat, aby sa zoznamila s muzom, s ktorym si budu rozumiet a budu si robit zivoty lepsimi ..Ked si niekoho najde, nebude ti visiet na krku ako balvan a chodit po byte jak vycitka.

Casom sa postavis na vlastne nohy, to je jasne. Ale mozno by ti prospelo, keby si sa nehrnula byvat s muzom. Nadivoko. Zasnuby su zasnuby, sobas je sobas. Mozes sa na mamu vyhovarat. Neponahlaj sa, stupnes na cene u svojho chlapca. Je to aj dobry test tvojoho vztahu k Nemu. Ak bude na teba tlacit a bude na teba zly,nestoji za to, aby si s nim stracala cas a zranovala svoju mamu. Porozmyslaj aj o tom.
Aj tak je mi velmi sympaticke, ze si robis starosti o to, ako bude tvojej mame.. hovori to o tebe dobre veci. Si nelahostajna, to je fajn.

Weva

Hm, zachoval sa teda riadne sebecky a prekvapuje ma ze nema vycitky nechat sa dotovat :( asi to pre Tvoju maminu bola na jednej strane trpka skusenost, plus sa musi riadne obracat aby to financne ustala... Tak ako si naznacila, najma mysli i na nu. Zi svoj zivot, ale daj jej najavo, ze na nu myslis, ze nemas v umysle zatresnut za sebou dvere, ale jednoducho sa osamostatnit ako je v tvojom veku a situacii normalne :) Drzim palce!!!!

bezradka

no bratov sen bol dostat sa na skolu do prahy.. akonahle sa mu to podarilo, prijatie do KE a do BA uz bolo nepodstatne :) takze on sa o nic nestaral proste sa zbalil a odisiel. stari rodicia sa nanho dokonca trochu hnevaju ze nas takto tu nechal hoci mohol ostat doma. predsa len..z jedneho platu mama dotuje jeho prahu..ja som bola nutena rychlo hladat pracu, najprv som robila cez agenturu kde sa co dalo, davali mi nejake drobne.teraz sa mi konecne podarilo najst stabilnu pracu s riadnym prijmom. on od septembra este nebol doma,dojde az na vianoce. a trochu aj mna vytocil tym ako sa len zbalil a siel. ja som sa kvoli tomu vratila zo skoly v TT. chcela som pokracovat v odbore externe,ale dochadzat kazdy vikend 400km je nonsens. nemyslel na dosledky.ale to uz je zbytocne o tom hovorit

Weva

Podla mna 3 roky stabilneho vztahu su uplne ok na zasnubenie... a i vzdialenost Presov-Kosice nie je ziadna tragedia... ako pise Jajka a niekto i predtym - hlavne jej ukaz, ze ju mas rada a radsej ako byt spolu denne ale netravit spolu cas s nou skus byt menej ale skutocne si to uzit... navarte si spolu nieco skvele, chodte do kina, proste babska jazda... nech vie, ze Ta nestraca... Je to ironicke ale mozno budes tentokrat musiet byt ta dospelejsia a velkorysejsia :) a spravit prvy krok...

S bratom ste sa o tom bavili (nemyslim len kvoli zasnubam, ale tak celkovo o jeho odstahovani a tak)

bezradka

mam 25, on je o rok mladsi. ale sprava sa uvedomelejsie nez poniektori dospeli chlapi. fakt clovek z ktoreho baba citi istotu a ze uz nie je male decko co nevie co chce. a spolu sme 3 roky. nie je to nejak extra dlho.. ale bez seba si to uz nevieme ani predstavit. ..mesta su 30 ci 32 km. presov-kosice

Weva

Ja by som sa to snazila naladit pozitivne - teda ten rozhovor, ze mami ide sa oslavovat :) poziadal ma o ruku, a chceme spolu zit... Daj jej aspon sancu, nech sa tesi a nenechaj si pokazit radost...

Ono to nikdy nebude lahke odist z domu, ale nie je na mieste aby si mala Ty vycitky z toho, ze chces zit svoj zivot.

Moja mama bola prva komu som brnkla (no teda po sestre ak som presna :)) ze sme sa zasnubili...

Kolko mas rokov a ako dlho ste so snubencom spolu? Ako daleko je to ine mesto kam by si sa prestahovala?

bezradka

..mama je ten typ, co si drzi ludi od tela. nerada taha osobne veci medzi tretie osoby. a ano je taka ze ma depky. nic nepovie..len potom pri pohari vina zacne bedakat. nemysli to zle. ale neda sa fungovat tak ze mi surovo nadava a potom tri dni ignoruje. kvoli kravine. robi mi sceny lebo jej nepoviem ze som odbehla k susede. zufalo sa snazi kontrolovat vsetko co spravim ale to sa uz neda. mojho snubenca ma rada..ale ked chyti tu svoju fazu tak mi vykrici veci typu "chod sa je*at s tym svojim frajerom" ..doslova. minuly tyzden mi rozkazala sa s nim rozist :) pocas hadky. pochybujem ze to myslela vazne. vie ze to je dobry partner..ale tak sa denno-denne zit neda.