Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nezamestnaný do BA alebo ZA

Príspevok v téme: Nezamestnaný do BA alebo ZA
RUSET

Ahojte!
Hľadám si prácu tak ako veľa nezamestnaných ľudí na Slovensku. Uvažujem aj nad prácou v Bratislave, predsa len je tam viac pracovných možností.
Zaujímalo by ma, či je naozaj Bratislava taká drahá ako sa o nej hovorí?
Keď som si prepočítal rozdiel ponúkanej mzdy v automobilkách a iných veľkých výrobných spoločnostiach, kde je pre prisťahovalcov najjednoduchšie sa zamestnať, tak mi vyšiel rozdiel
"mzda - priemerná cena bývania" na cca 80 - 130€ v prospech Bratislavy.
Ako moc sa tento rozdiel zmenšuje, keď si porovnáme priemerné ceny potravín, oblečenia a iných životných potrieb?
Dodám, že nemám skúsenosti so životom v Bratislave, v Žiline som býval dva roky. Preto sa pýtam: AK v Bratislave zarobím o cca 130€ viac ako v Žiline, oplatí sa tam presťahovať?
Samozrejme neberme do úvahy to, že v Bratislave je oveľa jednoduchšie časom prestúpiť do lepšie platenej práce.

Váš názor?

0vecka

no ja mam proste na to svoj nazor a vobec si nemyslim ze som jediny ktory to vobec nevidi tak cierno ako ty ...

len neviem ked je to take zle preco nejdes ty do ziliny aj na horsie platene miesto??? ked to sam radis zakladatelovi temy...

jasne ze su zenske ktore idu po peniazoch ale take su vsade na strednej sme mali v triede 20 holiek a ani jedna nesla po peniazoch...

beskyd

bingham, myslim ze k tebe som sa uz v inej teme vyjadril, neviem ci si to uz stihol zabudnut alebo len nebol schopny pochopit, ale to vyjadrenie bolo asi v tom style ze sa my dvaja nemame velmi o com bavit tak som ta slusne odkazal na niekoho s kym by si si rozumel viac a kto by ti bol ludsky a intelektualne blizsi. pochopene?

beskyd

ovecka, stetky vnimam v sirsom kontexte, nie len tie na vypadovkach co stopuju kamiony.. a tych v sirsom kontexte, kadejakych auparkovych ciciek ci studentiek co robia "spolocnicky" kadejakym chlipnym zvrhlikom alebo spitym anglanom aby zarobili na tie predrazene handry z auparku je tu more. ale nakolko to nikomu nevadi tak sa udrzuje status quo a tak to aj zrejme ostane. roznych vyholenych grazlov vidat vsade na sidliskach, v hlucikoch na zastavkach mhd, pri barakoch, ozratych, vulgarnych, sfetenych, neviem ci su vsetci nacisti alebo sa na nich len hraju ale nemam z tych ludi casto len deciek od veku 14 - 15 rokov dobry pocit, nieco je tu proste chore, v takomto rozmere som to nevidel nikde na svk ani zdaleka a uz vobec nie na severe v ZA a okoli. ze mi blava dava robotu este nevylucuje existenciu tychto patologickych javov na ktore si tu uz kazdy zjavne zvykol.

bingham

Ovecka...uplny suhlas...ale myslim...ze to muselo byt nieco vaznejsie...mozno extremna sikana...alebo dokonca znasilnenie...neviem...ale v jeho zaujeme by bolo dobre keby to zacal riesit...lebo aj v inych temach...som si vsimol ze trpi strasnym komplexom menejcennosti...a toto nemyslim v zlom beskyd...fakt

0vecka

no tak mi povedz napr kde v BA vidis stetky ?? okrem nejakych vypadoviek alebo tak je to zriedkavy jav ... a tiez neviem kde vydavas nackov lebo tych bolo vela po revolucii teraz je to tiez vzacny jav mimo vylozene nackovskych krciem... tiez neviem o akej nadradenosti hovoris... proste uplne dezinformujes... prehanas a okiadzas mesto v ktorom byvas pritom ti dava pracu a to lepsiu ako ine mesta by si sa mal zamysliet ...

beskyd

ovecka, keby bolo take jednoduche najst mimo BA robotu v mojom fachu tak tu nie som uz davno, okrem toho je zbytocne to tu riesit, ja som vyslovil odporucanie zakladatelovi temy ktory sa na to pytal, to je cele.