Komplex menejcennosti

Príspevok v téme: Komplex menejcennosti
nijaky

trpite nim volakto, alebo ste trpeli? Ako sa da s tym vyrovnat? Alebo sa da uplne odstranit? Ja mam taky dojem, ze nim trpim uz od malicka. Narobil mi vela problemov. A este to neni uplne vyriesene. Napr nemam kamaratov. Je normalne v dnesnej dobe nemat kamaratov? Co s tym? Kazdy je niekam zaradeny, ale ja nie. Chcel by som byt sebavedomy. Poradte mi co s tym prosim, alebo mi napiste na mail. Dakujem.

ivana45

nijaky, asi treba zacat malymi krocikmi.

Netreba mat "kamaratov", je dolezite mat 1 kamarata. Nemusi to byt spoluziak v skole.
Nejdi si cinnost, vdaka ktorej budes pre niekoho uzitocny. Napr.v nemocnicich pracuju dobrovolnici, pomahaju najma starym ludom. Alebo venci psov z utulku. Zapajaj sa, ked sa upratuje obec a pod. Alebo nieco zbieraj, pestuj si nejake hobby a potom sa stretavaj s ludmi, ktori maju podobne zaujmy. Tam by mohol niekho stretnut.
Kolko mas rokov?
Na zaciatok sa opri o to, ze pre svojich rodicov si velmi dolezity. Urcite najdes sposob, ako byt dolezitym pre viac ludi. Rob pre nich nieco, co im ulahci alebo spijemni zivot.

nijaky

mam komplex zo svojej vyslovnosti, niektore hlasky nevyslovujem dobre. Niektory ludia mi aj povedali, ze dobre vyslovujem, aj logopedicka mi to povedala. Ja tomu nemozem akosi uverit, aj som sa nahraval..... Len som si vzdy malo isty co hovorim. Niekedy. Mam obavu, ze poviem hlupost a strapnim sa. Je to asi bezny problem.

cx600

Neviem či si na mňa pamätáte [17]. Tiež mám ten problém. Podľa mňa sa s tým vyrovnať dá iba v prípade ak človek nie je sám inak to cíti asi každý rovnako aj keď veľa ľudí to skrýva ako ja. Tiež by som to chcel úplne odstrániť čo asi nejde. :(

abrhplus

podla mna je to otázka psychiky.Nemusí mat človek ani nijaký nedostatok ale tak má nastavenu psychiku.dvaja ludia budu mat rovnaký nedostatok, ale jeden bude koli tomu už trpiet kým druhému ten nedostatok nerobí problem ho akceptuje.

A máš nejaký problém ktorý ta na tebe trápi, koli ktorému nie si spoločenský trápi ta niečo ? alebo možno aj tak by si bol taký istý.

Možeš na sebe zapracovat a psycholog by ti sto pro pomohol,všimla som si ak ludia obohatia svoju dušu sa citia cenný hodnotný a aj ich spychika sa zmení.

Rozvijaj sovje hobby a v tom bud čo najlepši,čo ta bavi to rob.

chladomor

"Najprv sa s tým vyrovnaj, potom to skús vylepšiť"
Prečo by to mal(a) vylepšovať, keď s tým bude zmierený?
K veci. Spoločnosť sa osamelých ľudí zbavuje, odsúva ich na okraj. Ak nebudeš mať priateľov, nebudeš mať kontakty a v živote budeš mať veľké problémy. Treba sa vedieť aspoň pretvarovať, aby si zapadol. Inak môže byť veľmi zle. Musíš sa naučiť ostatných ľudí používať k svojmu prospechu.