dnes som bola na urade prace doniest potvrdenie ohladom soc. a taky zaujimavy rad sme tam tvorili, slovo dalo slovo a poradie bolo nasledovne. za mnou dvaja ING, ja Bc., predomnou Bc, dalej Mgr., Ing, jeden bez vysokej, 2x Mgr., Bc.
boli to ziadatelia o pracu:)take zvlastne ked sa kazdy dnes hrabe na skolu.
ja som si spravila iba Bc. lebo ma to nebavilo ale hlavne lebo sme nic poriadne neucili. Do praxe proste nepouzitelne. robim teraz v tom obore a okrem dvoch novych odbornych slov v angline co som sa naucila a nahodou sa mi zisli nic nepotrebujem, vsetko je inak. mate pocit ze Vam VS nieco dala?(zo vseobecneho prehladu sa neuzivite)
praca s VS a bez
stava sa :D
rady dpc :D
jasne zarobi aj 3 000 murar, ale ja nevravim o tisickach mesacne :D moje myslienky a predstavi boli daleko vyssie :D chapete, ak maser za hodinu masirovanie ma 20 € aj keby robil 24 hodin denne a mal plne radi zakaznikov vzdy moze zobrat len tolko ludi aby stihal teda zarobi za den max 480 € ale ak nejaky dodavatel vyraba resp predava co ja viem ziarovky tak za 24 hodin moze zarobit podla jeho sikovnosti a obchodu aj miliony kazdy den. ;)
proste vysoka skola je naprd. vsade je rodinkarstvo a vsetko po znamostiach.
a dalej je zaujimave ze velke % milionarov nemaju vysoku skolu a vecsina ju nedokoncila alebo odisla dobrovolne... preco ???
ides so mnou na ropnu plosinu ??? :D
Na ropnej plosine zarobis vyse 10 000 eur mesacne.. Ale je to najrizikovejsia praca..
Tak isto smetiar v NY zarobi pekne. (Strajkovali 9 dni, a NY bol chaos, v 70-80tych rokov, nepamatam si presne)
Co zarobi nas smetiar? Vies si predstavit, co by sa stalo ak by zacali strajkovat? :)
Vseobecna plati vseznama rovnica; "cim menej ludi v obore, tym viac si zarobia"
A ked sa kazdy serie na ekonomiu, pravo, uctovnictvo a ine "nic netvoriace" povolania, tak polnohospodar si fakt kupi masserati za par rokov. A ver mi, ze prave ten rolnik atd.. ti budu najvzacnejsi :)
Aha, pockat, nie, nebudu, lebo Volstriit.
system,
SIKOVNY stolar zarobi aj 100 Eur na den (8-12 hodin).
Vies, BEZNY robos na Slovensku pracuje asi takto:
hodina prva: pridem do prace, zahrievam sa
hodina druha: makam na plne
hodina tretia: balim vercaig
hodina stvrta: nakladam vercaig do auta
kdezto v nemecku a v rakusku a v ATD.. robos dostane za 1 hodinu tolko, co dostane robos za 4 hodiny TU.
Preco? ZAMESTNAVATEL.
Poznam dost robotnikov, takze viem o com hovorim.
A vies co je vtipne? Ze LUDIA CHCU zarobit peniaze, LUDIA NALETELI SYSTEMU ze MATERIALIZMUS je kluc. NIE JE mozne, aby 1 clovek, co zanecha HOVNO na Zemi zarabal miliony, teda aby mal VSETKO. To je fyzikalne nemozne, sme preludneni, treba sa proste uskromnit, alebo chcme Tretiu svetovu?
Ja mam silny pocit, ze mi VS nedala nic. Mozem si sice pisat Ing. pred meno, ale co z toho, ked skoncim na urade prace s ciganmi. Ja sice pracu mam v rodinnej firme, no hladala si aj v inom meste (z osobnych dovodov) a je to nerealne. Tento rok som skocila VS (ekonomika), poslala som okolo 70 ziadosti a nic. Uz na to kaslem. Tiez aj moji znami z inych skol su nezamestnani, ak nemaju znamosti. Je to bieda a bude este horsie...
System - musim ti trochu oponovat. Takych ludi, ako my, bude a je vela... ak nevycnievas z radu, nie su priebojny a fakt pohotovy, tiez skoncis ako dobry priemer. A ku vsetkemu treba stastie. Vlastne z vacsej miery to nie je ani o sikovnosti, ale prave o stasti.
Btw, by si sa cudoval, aky dopyt je po tych dole menovanych remeslach. A cukrarka, ktora sa tym zivi, zaraba naozaj slusny balik, ak je sikovna. Ale v podstate je to o tom isto. Aj ona musi vycnievat z toho imaginarneho radu.
Mam trebars kamosa, murara, ktory pracoval v anglicku, zarabal 80 000 mesacne. Ale to je rizikova praca a velka drina, ale iba na porovnanie, aj takato obeta prinesie svoje ovocie. Kym ja so znalostou anglickeho jazyka sa v tej krajine mozem zamestnat max ako recepcna, hmmm.
Faktom je, ze najvacsi dopyt je skutocne po urcitych odvetviach remesla, alebo informatikoch...skoda, ze som taka antitechnicka lamka.
jo problem je len taky ze stolar, cukrar a pod je manualna praca a aj keby si robil 24 hodin denne nieje platena tak aby si bol bohaty s takym zamstnanim sice mozes mat peniaze ale dovolim si tvrdit ze len na zivobytie alebo bezny zivot. No mlady ludia chcu viac nez len mat pracu, chcu prachy vela (ja niesom vynimkou), mlady maju ciele a ak su na zakladke sikovny tak preco by mali ist za kuchara ? no nie ? to je problem dnesnej logiky mladych. Predsa len kuchar alebo stolar nema informacie ako vzdelany clvoek o burzach ekonomike kde investovat a pod. robi si svoju pracu a je spokojny ze ju ma. aspon tak to ja vidim z mojho pohladu na dannu problematiku. Priznam sa, ja chcem dokoncit Bc. nie preto aby som sa mal lepsie na slovensku (lebo na SK som videl aj cloveka s 2mi titulmi hadzat do miesacky) ale preto lebo si myslim ze v zahranici to ocenia viac nez u nas. i ked si mozno myslim zle ale cloveku to doda sebavedomie ze aspon nieco dokazal vo svojom zivote a veri si a ide dalej. kdez to vecsina mladych ktory skoncia skolu (pozorujem z mojho okolia) si povedia, co uz len mna caka v zahranici ? ani na vysku ma nevzali, najdem si ja radsej pracu doma a budem rad ze som rad... .................
Omega - z casti suhlasim. No zaroven este smutnejsie je to, ze ti "stari" mali pracu aspon "zamládí", ale dnes uz ani mladi nemaju nieto starsi! Vystuduju skolu a nie je kam ist! Nulove vyhliadky, toto je SMUTNE! A este aj zneuzivaju, ze na jednu poziciu sa hlasi xy ludi, takze ta lahko nahradia. Skutocne otrasna doba pre dnesnych mladych.
S tym, ze VS nedaju nic moc, suhlasim... Tlacia vam do hlavy teoriu, ktoru nikde nezuzitkujete, biflite sa, skusenosti a prax nikde... Lenze to vidim tak, ze tych mladych na VS bude coraz viac a viac...co maju robit, ked sa ani po strednej nevedia zamestnat lebo nie je kde?? Tak sa kazdy radsej bude snazit prebojovat na vysku, nech tam aspon zabije tych 5 rokov...pfff.
Najlepsie odbory su skutocne tie z SOU- cukrar, kuchar, stolar...dopyt je po nich stale a to este aj do zahranicia...mat v rukach remeslo, to je zlato.