Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

dievčatá, ženy, maminy...naša skutočná hodnota

Príspevok v téme: dievčatá, ženy, maminy...naša skutočná hodnota
sunny cinderella

Veľa tém, ktoré vznikli, sú plné pocitov nízkej hodnoty a nedostatočnosti. Myslíme si, že sme úbohé, nedostatočné, neschopné, tučné a škaredé!!!
Trpíme pre to, čo si často namýšľame, pre náš skreslený pohľad na seba, pre narážky iných, nevyzretých a povrchných ľudí, ktorí sami trpia komplexami.
V čom je naša skutočná hodnota? Čím ju merať, kde ju hľadať, ako si ju budovať? Zdravú sebalásku, sebahodnotu?
Čo vám osobne pomohlo a na čo sa zamerať?
Túto tému zakladám preto, aby sme si uvedomili, my, ženy, že sme každá jedna jedinečná na svete aj so svojími kladmi, chybami, výzorom a osobnosťou. Pomôžme si navzájom si to uvedomiť, aby sme si zbytočne neničili život, zdravie, aby sme samé seba netlačili k zemi a nedopriali sme si šťastie a vnútorný pocit pokoja len preto, že si myslíme, že si to nezaslúžime.
Ak naša sebahodnota záleží od okolností, od druhých ľudí, nie od stability nášho presvedčenia o sebe, naša sebaúcta bude kolísať.
Ako ľudia zraniteľní môžeme upadnúť do nízkej sebaúcty.
Človek s vysokou sebaúctou má viac energie pre zmeny vo svojom živote.
Motivujme sa k tomu,aby sme si budovali zdravú sebaúctu, Vyzdvihnite nás aj vy, muži, lebo ak budeme vnútorne vyrovnané, tak sa budeme viac páčiť aj vám... :o)))

gombicka

nesmela:
Sebavedomie
10 krokov na prekonanie nedostatočnej sebadôvery

Martin Perry · Vydavateľstvo: Ottovo nakladatelství, 2004

nesmela

ahoj gombicka,
pisala si, ye si precitala vela knih o sebavedomi, prosim ta uved tu aspon niektore tituly, napr. tie ktore sa ti zdali najlepsie. Rada by som tiez bojovala proti mojmu nizkemu sebavedomiu :(

bystrozraky

Pod tlakom prostredia a neláskavých vzťahov ľahko začneme strácať dôveru v seba, vo svoje možnosti a sily, začneme sa riadiť významami, ktoré prijímame z okolia, a tie začnú limitovať naše možnosti, zastavovať naše aktivity, zbavovať nás schopnosti rozhodovať sa a konať...

Najkrajnejším narušením vzťahu k sebe je sebanenávisť, ktorá sa prejavuje sebaodmietaním, sebapoškodzovaním...

Nech sú poruchy nášho vzťahu k sebe akéhokoľvek druhu a rozsahu, smutné a tragické je, že väčšinou za nimi ako „vinníci“ či „páchatelia“ stojíme my sami, naši najbližší, alebo ľudia, na ktorých nám najviac záleží...

gombicka

pozrite,ja som kedysi bola jedna zakomplexovana nestastna a samotarka kopa.ked mi spadlo pero v skole z ruky,tak som sa zacervenala ako paprika a myslela som si,ze sa prepadnem pod zem.jednoducho som si hovorila,ze som najtrapnejsi clovek na zemi.najhorsia,robim najviac chyb...vlastne to vychadzalo z vychovy doma.obdivovala som spoluziacky,kamaratky,ktore sa dokazali dokonca aj potknut na schodoch a zasmiali sa z toho.brali to normalne.aj ja som to ich potknutie brala normalne,ale to svoje :-((( este tyzden po trapase som sa vyhybala tym ludom,co ma videli a denno denne som na to myslela.
a ako som sa z toho dostala? iniciatine som na tom pracovala!opakovala som si,ze som taka normalna ako ostatni ludia.ze ak som nic viac,tak som aj nic menej.a da sa to.treba na tom pracovat,ale ide to.
pomaha aj citat knihy na tieto temy.ked som to dokazala ja,tak to moze dokazat kazda z vas.ani kamaratku som nemala,lebo som si myslela,ze si ju nezasluzim.zbytocne som sa o nu ukratila.