Nerozumiem si s matkou, mam z nej neustaly strach

Príspevok v téme: Nerozumiem si s matkou, mam z nej neustaly strach
tory456

Nerozumiem si s Matkou.Chcem jej hovorit pravdu , velmi ma trapi ze jej klamem ale viem ze ked jej poviem pravdu ze mi to nedovoli.A kazdy den idem domov stym ake klmastvo mi zase praske a ako sa bude mne spravat.Ja uz neviem co mam robit.Rozpravala som sa snou ze chcem aby sa to zmenilo povedala ze dobre dobre ale stale je to rozvanako.Povedala som jej ze chcem ist na intrak , nepustila ma.:( ja uz nechcem takto zit.Nechcem si kazit roky mladosti s takymito problemami.

Annika1987

myslim, ze situacia u vas doma nie je normalna. Uz len to, ze aj jej oznacenie matka pises s velkym M... hovori o tom, ako ju vnimas. Asi tyran v sukni.

BJ

Za normalnych okolnosti by som ti poradil, ze hned ako dokoncis skolu, najdi si pracu a osamostatni sa, alebo sa pokus dostat na vysoku skolu a intrak. Toto uz nepojde zachranit, pokial sa tvoja matka nebude chciet zmenit a vacsinou sa to nestava. Vacsinou maju zaujem zmenit sa deti... rodicia uz malokedy. Je lahsie zvalovat vinu na deti, ako pozriet sa na podmienky, ktore im vlastne pre zivot pripravili.

BJ

Za normalnych okolnosti by som ti poradil, ze hned ako dokoncis skolu, najdi si pracu a osamostatni sa, alebo sa pokus dostat na vysoku skolu a intrak. Toto uz nepojde zachranit, pokial sa tvoja matka nebude chciet zmenit a vacsinou sa to nestava. Vacsinou maju zaujem zmenit sa deti... rodicia uz malokedy. Je lahsie zvalovat vinu na deti, ako pozriet sa na podmienky, ktore im vlastne pre zivot pripravili.

jajka001.

chces skoncit v polepsovni? nemas rozum. radsej sa uc ako sa po nociach flakat lebo tak pokasles zivot ze budes lutovat a visiet tvojej mame na krku zvysok zivota

tory456

Presne,Nikam ma nechce pustit.Mam 17 rokov a stale jej musim klamat ked chcem ist na disco.Klamem jej lebo viem ze by ma nepsutila tak si vymyslam ze spim tam a tam a u tej kamaratky a potom pridem domov a cely den prespim a musim povedat ze sme boli do noci hore.Uz ma to nebavi takto .Mam kamaratky co maju 15 rokov a amju s rodicmi taky vztah ze ked chcu ist na disco tak povedia a rodicia su spokojni lebo vedia kde maju dieta a deti si robia to co ich bavi.Velmi sa chcem tychto vycitiek zbavit lebo ja mam maminu velmi rada len sa sprava a ocakva od mna ze sa budem neviem ako spravat ako uz dospela? ja milujem ten zivot a bojim sa ze uz rychlo dospejem a ked budem moct tak sa mi uz nebude chciet.Ja som si tiez povedala ze toto svojim detom nikdy robit nebudem.Nakoniec ked ak dieta chce tak to aj tak urobi a nikto tomu nezabrani uz len zalezi na tom ci to rodic vediet bude alebo nebude.

Agnes999

Toto som tiez zazila, tiez moje kamosky chodili na disky a ja som nemohla. Mala som 19 ked ma mama prvy krat pustila s priatelmi na chatu. Hovorila mi, kym byvas u mna, budes posluchat. Dodnes ma to mrzi, ze mi vtedy nedala viac volnosti, kamosky si uzili pubertu, ja nie. Ved to k tomu patri tie disky a aj nejaky ten alkohol a cigarety. Tebe radit ale neviem. Skus si nejak vydupat ten internat, predsa len, studentsky zivot, to je nieco uplne o inom.

pozri-

...v takychto veciach sa velmi tazko radi-pretoze toto si musis vydiskutovat s mamou a nie tu na fore...
ale chapem ta-mama je asi velmi prisna na teba...
porozpravaj sa s nou preco nemozes na internat a tak-mozno ma nejaky dovod-preco nemozes-tazko radit-pretoze nevieme preco mama ti to zakazuje.../povedala ti dovod-preco nemozes na internat?/

...tiez som bola v podobnej situacii-otca som mala velmi prisneho a nechcel ma pustat na diskoteky/vsetky kamosky chodili-len ja som nemohla/a to som mu stale hovorila pravdu-ze idem na diskoteku...ked som vedela ze ma nepusti-tak som zacala klamat a bolo to...a nikdy som si to nevycitala...
ALE ZOBRALA SOM SI Z TOHO PONAUCENIE DO ZIVOTA-ZE KED NECHCEM ABY MI MOJE DETI KLAMALI TREBA SA S NIMI AJ ROZPRAVAT A RIESIT TO SPOLU A JEDEN DRUHEMU ROZUMIET-VYCHADZAT V USTRETY A PODOBNE.NIE LEN ZAKAZOVAT A PRIKAZOVAT.

jankaaaaaaaaa

poznam to... lenze moja mama uz po case sama nato prisla ze som jej vkuse klamala, tak to chce zmenit, tak sme sa uz viackrat dohodli ze si budeme hovorit len pravdu a tak... ide to pomaly a postupne.. zlepsuje sa to asi dva roky alebo rok, ale aj tak to nieje ono.. asi to chce len cas a "dospiet" aj z tvojej aj z maminej strany