Chcela by som sa informovat ako je to v inych rodinach.Lebo mam 17 rokov a velmi rada ncny zivot.Lenze moja mamina sa teraz vydala a jej manzel si po rou spoluzitia zacal asi mysliet ze ma moze po 17 rokoch prevychovat.Stale mi davaju pocit ze som ta najhoria.Domov a nevracam ada lebo stlae cakam co zas bude medzi dverami.A pozri tom nechcem nic ine len cez vikend slobodu.Chcem a chodit zabavat po diskotekach ale mna nechcu pustit ze mam prist o 10 a pozr tom nechapu ze ja uz niesom dieta.Moje kamaratky maju 15 rokov a s rodicmi vychadzaju normalne im povedia kam idu a ze pridu rano a vsetko je vpohode.Len u nas doma ja musim prist o 10 a ked idem von tak sa ma furt vypytuju ze kam idem kedy pridem skym idem to nikdy nerobili a mna to obtazuje:( Proste potrebujem viac slobody. Pozri tom sa snazim viac ucit aby mamina videla ze to nema vpliv na skolu.Ale mne to uz tak nebavi chodit domov stale s pociom ze som ja ma najhorsia ..Ubija ma to :( chdoia vase deti po diskotekach? verite im? Aky mate postoj?
Stale som ta najhorsia.Chodia vase deti na discoteky?Doma mi to netoleruju
Doba je zlá? Ale prosím vás. Doba je stále rovnaká, to len ľudia majú tendenciu zveličovať veci, pretože zabudli akí boli, keď boli mladí. Teraz má tá baba 17 a o 10 rokov bude presne taká istá ako vy. Tiež bude hovoriť, že táto doba je zlá, že svoje deti nebude nikde púšťať, pretože nebezpečenstvo číha všade a že ona taká nebola. :-D Moja sestra bola na diskotéke ako 15- ročná a čuduj sa svete, dnes má 23 rokov, má ukončenú strednú školu, slušnú prácu, snúbenca a prežila všetko úplne v pohode. ;-)
mňa nepúšťali na diskotéky, do kedy som bývala doma:D:D keď som mala nejakých 16 tak mi to ja vadilo, lebo veď všetci chodili večer von a ja nie...ale potom ma to aj celkom prešlo, keď som mala 17-18, vôbec som to ani neriešila už.Vlastne aj teraz, stále keď som doma, nemám nejako chuť chodiť niekde žiť po večeroch (nociach)...a vlastne aj keď už nebývam s mamou, nechodím von takto po večeroch nejako často, nepociťujem to ako potrebu a hlavne, tiež je to tak trochu finančne náročné:D ale keď sa na to tak pozerám, mám pocit, že svoje dieťa by som pustila takto večer von vtedy, ak by som mala pocit, že je duševne dostatočne vyspelé na to, aby nerobilo hovadiny a nespravilo zo mňa starú mamu:)
Bol moj prispevok TVRDY?
Hehe, pockaj aky tvrdy bude zivot ;)
Potom sa vsemozne budes snazit vystvelit svojim detom, ze nech robia to co im radis.
A tam sa menia role, ty sa prezlecies do role rodica a tvoje deti do dnesnej-tvojej role.
A potom pochopis (aspon dufam, lebo nechcem mat v spolocnosti nevychovane a rozmaznane deti, vid Anglicke (Britske) decka co robia po nociach v uliciach. OTRAS!
Aj mna vychovali prisnejsie ako okolie.
A som im za to nesmierne vdacny.
Vdaka tomu som nediskotekoval ale venoval sa buducnosti.
A teraz si mozem diskotekovat kolkokolvek len chcem.
Nemysli si ze ked mas 17 tak si dospela. Ak by si bola mentalne dospela, tak by si rozumela rodicom a nemusela by si sa pytat na radu od inych :)
Alebo takto, citis sa byt dospela?
Nech sa paci, najdi si podnajom, pracu, plati si ucty, pln si chladnicku sama, plat si poistky sama, staraj sa o seba ako DOSPELA!
Pravda obcas boli, ale kazdy tym musi skor ci neskor prejst.
Teraz hovorim kazdemu kto je pod 18 (ale aj nad a zije s rodicmi).
Deti, uvedomte sa uz! Ak chcete prava, tak s nimi dostanete aj POVINNOSTI!!!
Dospievajúce kočky, uvedomte si že nebezpečenstvo číha všade a v noci ani nehovoriac.Jasné že Vás my mami lúbime a chceme pre Vás len to najlepšie, preto tie zákazy..neprežili by sme keby sa vám niečo stalo a svet je teraz taký krutý. Vždy ked idete niekam na noc, my rodičia zažívame hrozný strach,ktorý bohužial skončí až vtedy, ked ste bezpečne doma v posteli. Ja viem, nechápete to, to pochopíte až ked vy budete mať krásne dcérky, dievčatká o ktoré sa budete báť už od ich narodenia...je to taký údel rodičov ten strach..ach jááj..
Skús sa s maminou porozprávať, nebud na nu zlá, lebo mi maminy sa vždy potom trápime a pokús sa už ako tak vydržať do tej dospelosti, aj ked viem že mať 17 alebo 18-ročnú dcéru nie je pre matku až taký rozdiel, mnoo..neporadila som mooc, viem..ja sa totiž viem do tvojich rodičov uplne vžiť..:))..
Ja plne súhlasím s Katkou.Je taká doba,že ja mať dievčinu v Tvojom veku teraz,tak by som reagovala takisto,ako Tvoji rodičia.Neber to tak,že som nejaká úzkoprsá,ale Tvoji rodičia sa proste boja,čo znamená,že im záleží na Tebe.Viem,že teraz sa cítiš ukrivdená,ale sprav tak,ako Ti napísala Katka.Porozprávaj sa s nimi,určite sú to rozumní ľudia a ja si myslím,že pokiaľ ich nesklameš,tak časom pochopia,že Ti môžu veriť,ale pamätaj si,neoklam ich,lebo keď to urobíš a oni Ti na to prídu,tak potom prejde veľmi dlhá doba,kým sa to medzi Vami urovná a začnú Ti veriť.Držím Ti palce Silueta,aby si toto 17ročné obdobie Tvojho života zvládla,takisto ako aj Tvoji rodičia.Je to nádherné obdobie,nepokaz si ho tým,že sa budeš hnevať kvôli disco.Ale ja viem,že toto je teraz pre Teba to najdôležitejšie,tak Ti prajem,aby ste našli kompromis a Tým pádom budeš spokojná Ty ako aj rodičia.
nema to vplyv na skolu ale gramatiku mas otrasnu :)
čo sa chces poflakovat do rana, rodicia su za teba zodpovedni, nie si plnoleta a to ze tvojim malym 15rocnym kamoskam to ich rodicia dovolia, za to by som na nich poslala sociálku.
Ja som tiež v tvojom veku začala chodiť po diskotékach. No povedala som kam idem, že idem s tými a tými kamoškami a hlavne že pojdeme spolu domov. to bolo pre mojich rodičov prvoradé. vačšinu mojich kamarátov poznali, to je velké plus podla mna. otec tiež vždy namietal proti neskorým príchodom ráno, ale mama vždy povedala, že nech radšej prídem o dve tri hodky neskor s kamarátkami, ktoré sa logicky nechcu prisposobovať tomu že ja mám byť skoro doma, ako ked mám ísť sama. skús to aj takto nejak...ale určite majú právo vedieť kam sa zhruba chystáš, keby sa ti náhodou niečo stalo.
Rodicia maju pravo vediet s kym ides, kde a kedy prides a mozu ti aj rozkazat, kedy mas prist. Nie si este plnoleta, su za teba zodpovedni. Ja som sice chodila po diskotekach od 16, ale to bole pred 12 rokmi a vtedy bola aj ina doba. Dnes sa necudujem, ze to 17 rocnym nedovolia rodicia. Maju o teba strach. Skus sa s nimi porozravat, dohodnut sa, ze chces byt dlhsie, ale ze nepojdes domov sama, aby boli kludni. No ale 15 rocnej by som urcite nedovolila ist na diskoteku do rana.