Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Osie hniezdo medzi povalou a strechou.

Príspevok v téme: Osie hniezdo medzi povalou a strechou.
ivana45

Prosim o pomoc. Medzierkami v drevenom oblozeni chatky sa mi pod strechou uhniezdili osy a asi aj srsne. Nie je tam normalny pristup, lebo chatka je cela oblozena. Tie bestie su v uzkom priestore nad stropnym kartonom. V lete to tam len tak sumelo, lietali aj vnutri, neutocili. Karton, ktory tvori strop v miestnosti je dost premacany a uz som sa bala, ze sa tie bestie precikaju a prezeru dovnutra. Ale zatial to drzi. Teraz tam ruch ustal, len obcas nejaky srsen lieta v chatke. Smrad je v celej chatke husty.
Sprejovala som to roznymi killermi, natrela podozrive okraje dosiek akousi hmyzobijnou kriedou. Srsnom to nevadi, osy - neviem, teraz nelietaju.
Prosim, poradte mi, co s tym.
Bude treba zlozit cely stropny karton ? Ten sajrajt si nechcem radsej predstavit..tfuj. Myslite, ze ak sa podari odstranit kralovnu, ze je hotovo ?

Roman 77

Ja som dnes objavil v zahradnej chatke pod stropom hniezdo velke tak cca 20cm ,osy lietali von dnu bolo ich neurekom,najprv som chcel volat firmu na likvidaciu ale potom som nakoniec zobral biolit na osy a srsne,dobre som sa obliekol dal na hlavu sietku a isiel som ich postriekat. Zacali padat na zem ,nakoniec vypadla aj kralovna velka tak 2,5cm , potom som hniezdol zhodil dole ,bolo plne lariev , upchal som montaznou penou otvor kadial chodili a je pokoj.

Majkrakova

Z plastových fliaš urobiť závesné nádobky, do nich naliať trochu piva a rozvešať na stromy. Osy sa utopia v pive. Sirup nie je dobrý, lebo na ten chodia aj užitočné včely. Oregánový olej, ktorým som si natrela na postihnuté miesto, keď ma na ruke poštípal hmyz. Ruka mi napuchla, svrbela a bolela. Síce to nebola osa, ale na druhý deň som mala po problémoch. Ak sú osy v záhrade v zemi, treba ich vydymiť, alebo vykúriť, my sme poliali liehom a zapálili, ak sú v hniezde, tak tiež najlepšie vydymiť a potom zhodiť hniezdo, videla som v akcii aj plameňomet z laku na vlasy, ktorý sa na ne strieka cez zápalku a dokonca aj lakovanie os, ktorým sa tým zlepia krídla a nemôžu lietať. Najlepší prostriedok v Kanade je imitácia osieho hniezda. Osy si myslia, že územie je už obsadené inou osou rodinou. Mali sme viaceré rodiny v okolí nášho domu, odkedy sme nainštalovali niekoľko imitácií hniezd, ani osy, ani včely sa v hniezdach v okolí nášho domu nevyskytujú, funguje to na 100%.

MajkrakLubo

Neviem, či to aj naozaj pomôže, ale na osy, sršne je najlepšia nafta - klasická motorová, normálne z benzínky ako keby si tankoval do auta. Do rozprašovača nadávkovať a už len rozprášením aplikovať na postihnuté, napadnuté miesto. Účinok až nadpriemerne výborný na rozdiel od klasickej chémie, čistiacich prostriedkov. Že vraj účinok okamžitý, asi rovnako ako keby do človeka udrel práve blesk, netreba ani čakať pár minút kým sa zadusia, toto ich proste usmrtí aj ihneď. P O Z O R ! ! ! Benzín ani iné ropné produkty už tak účinne nepomáhajú, aby ste to náhodou nepodcenili podobnými prostriedkami na ropnej báze a riskovali tým zbytočne život ! Prípadne ešte ak tak ju použiť na vypaľovanie hniezda, síce je to oheň, čo nemá účinok ako dusná chémia, ale možno aj horúca nafta nie je až taký zlý nápad, likviduje hniezdo a odstraňuje hmyz ihneď súčasne. Sršne sú za denného svetla normálne, ale v noci sú agresívnejšie za rozsvieteným svetlom žiarovky, ale ako paradox sú viac neaktívne v orientovaní sa na útočníka, čiže pri útočení nie sú tak nebezpečné ako len za denného svetla. Ešte ako klasické chemické prípravky neodporúčam BIOLIT, skôr RAID a iné špeciálne prípravky majú ďaleko vyšší účinok, v tomto prípade sa do kvality investovať iste vyplatí !

mediik

Waspinattor,alebo umele osie hniezdo - čo je to za blbosť. Jednak je to jednoduche vrecko, ktoré si usijem za 2 minuty, jednak to osy vobec neodplasuje, este by sa don nastahovali najradsej. Na stranke čítam, že ho mam nafúknuť, ale to sa neda, nema ziedny vpust, je to vrecko so skrtidlom. Za takýto kus, ktory siju deti na rucnychn pracach , si pytat 13 € je strasne. Som si to objednala a skoro ma porazilo. Ked je uspesne v Kanade, tak fajn, ale u nas si taketo vrecia porozvešiavať nestačí.

sirkala

my sme použili umelé hniezdlo a náš problém sa vyriešil asi za týždeň. skús si o tom prečítať napríklad na www.topbyvanie.sk . skúšala som aj spreje, ale vôbec nezabrali. Mám z nich panický strach a dúfam, že sa nevrátia :-)

ivana45

blbe u mna je, ze som na chate dlho nebola a mali tam pekne klidek. Myslim, ze prave BOP-om som to tam uz striekala.

Mna trapi predstava, ze bude treba rozobrat strop, jednak treba vyhodit kralovnu (? alebo sa mylim) a tiez treba vymenit tie smradlave premacane kartony ..co uz.

pajo123

asi tyzden bojujem z osami na balkone noveho bytu mechanicky s papučou a pod... dnes manzelka kupila BOP insecticide za desat minut ležali tuhe po hodine vyliezli s pod škridiel dalšie ale už nelietali som zvedavy zajtra myslim ze bude dobre bolo ich par sto

AdamKrt

Kebyze len osy su premnozene. Kazdy den nachadzam aj par takych velkych lietajucich chrobakov. Patral som po tom, co to je a asi su to nejake velke bzdochy. Videl som tu uz vo viac lokalitach.

jankaaaaaaaaa

aha. tak snad pomoze ten sprej. veru, vie to narobit sarapatu v chate. a tento rok su vraj premnozene tie osy

ivana45

jankaaaaa, keby vcely (tie su aspon an med :-) ) ale ja mam prosim OSY !! tie su naozaj len na to jedno..
A este zoar srsnov, ale ani tie asi jest nebudem ..
To mi napadlo - vcelar, ale nemam takeho. Asi zalozim temu "hlada sa vcelar".
Tu Cobru mam, 2 spreje, mozem este kupit. Bestie zlte, pruhovane ..!