Niektorí si možno poklopete po čele, ale moja babička už nevládze chodiť do kostola, chcela by som je urobiť radosť, aby sa mohla doma prežehnať svätenou vodou. Ja tomu síce neverím, že každú tú vodu v kostoloch niekto vysvätí, ale nechcem ju ani oklamať a povedať jej, že voda, ktorú som jej priniesla, je naozaj svätená. Ak sa dá kúpiť, rada by som to urobila. Viete mi niekto poradiť?
Svätená voda - dá sa niekde kúpiť?
Pan boh je všade... ono to je trošku inač, ako to ľudia vnímajú, ale to je vám tu škoda vysvetľovať, nakoľko ste zaslepení svojou "pravdou"
Voda je zadarmo
choď za p.kostolníkom,pred sv.omšou,alebo
po nej ,vezmi si so sebou malú flaštičku
napr.od liekov a prednes mu babičkinu
prosbu.Určite Ti dá trochu sv.vody,najmä
ak Ťa pozná.Starí ľudia vnímajú sv.vodu
inak,oni kedysi začínali deň prežehnaním
a krátkou motlidbou mnohí mali sv.vodu
i doma v maličkých nádobkách na stene...
Svatena voda je zdarma, to ostatne je spoplatnene:D Napr. za vas budu sluzit omsu za peniaze a pan Boh to vyslysi:DDD Len panu Bohu zbytocne robotu vyrabaju, jak by nemal dost svojich povinnosti, ale Boh je podla nich vsade, tak by to mal postihat:D
Aby sa ešte za "svätenú" vodu platilo, nemala by byť zadarmo?
Ja som sa na exorzizme zehnal svatenou vodou a potom diabli len tak utekali:D
S posvatnymi vecami niesu žarty.
HOVORTE PRAVDU, PRAVDA VÁS OSLOBODI.
Matičko skákavá. Svätená voda je tá voda, do ktorej máčas ruku, keĎ vojdeš do kostela. Na tri krále sa svätí voda a tá sa potom dá brať domov. Niektorí ľudia berú jak pošahaný litre, aj keď neviem, načo to je dobré...
Babičke stačí, že bude pozerať omšu v TV, alebo počúvať na lumene. Tým zadostučiní 3. božiemu prikázaniu (spomni, aby si deň sviatočný svätil), nakoľko má problémy a do kostola chodiť nemôže zo zdravotných dôvodov, takýto prenos omše je platný. Svätenou vodou sa žehnať nemusí... no ale môže ;)
Dúfam, že je zapísaná v zozname chorých a každú nedelu jej nosia eucharistiu a každý mesiac ju chodia spovedať.
vodu svati knaz kedy chce a kolko chce
a pokial uz starka nevladze do kostola, urcite rad za nou pride knaz i osobne ;-)
Nemusíš nič svätiť žiadnym ružencom, stačí zájsť do kostola a vypýtať si mali by ti ju dať
Logan vodu moze svatit len knaz a nie su to ziadne cary mary postupy ako to popisujes. Voda sa svati na sviatok Zjavenia Pana (na tri krale) a vtedy si veriaci ZADARMO mozu zobrat do nadoby i domov.