Nechápem vás

Príspevok v téme: Nechápem vás
Barbora_Bn

Ahojte , z nudy si tu preklikavam niektore temy a uz som narazila viac krat na nieco ako chcem nieco dosiahnut ale nic preto nerobim , chcem schudnut no nechce sami ,a podobne ..
Stve ma to , pretoze mam sice len 15 rokov , ale mam zdravotne problemy , koli ktorym nemozem robit to , co ma najviac bavi a co je moj zivot . Musela som skoncit s tancom a s cvicenim ... Uz tri roky sa taham po lekaroch a mam kazdodenne bolesti .. Raz to boli klby , kedy som nepresla ani 5 krokov ... Teraz to je zapal sedacieho nervu a problemy s chrbatom . Rano vstanem a pokial si nedam liek proti bolesti , caka ma celodenna bolest az kym opat nezaspim . Obcas nemam chut na nic, nechce sa mi ist s priatelmi von , chcem byt len doma ... ale potom si vsak uvedomim , ze aj ked jedna cast je na houby , mam dalsie veci a ludi , ktory ma robia stastnou ....
Preco toto pisem ? Lebo mam pocit , ze niektory ludia si neuvedomuju ake maju vlastne stastie . Dala by som vsetko za jeden tanec , kedy by som necitila bolest , len rytmus a moju vasen ... Nie , nechcem aby ste ma lutovali alebo nieco podobne . Len chcem povedat , ze by sme si mali viac uvedomovat svoje stastie a to , ze kazdy jeden den je pre nas darom a treba ho vyuzit .Ze NIC nie je samozrejmost .To co mame dnes , zajtra mat nemusime ..
Chces nieco dosiahnut ? Nehovor o tom , ale zacni . Chces schudnut ? Nehovor o tom , ale zacni cvicit , neber to vsak ako povinnost , ale ako nieco ,co ta urobi stastnym ...
Kazdy clovek je niecim vynimocny a nikdy by sme nemali stracat svoje sny !

Genesis

ta3

niekolko rokov som sa tímto duchovným somarinam (ezoterika, sahaja joga, reiky, psychoenergetika) venoval a co sa zmenilo v mojom zivote ? :) ze uplne nic :) bol rovnako na hovno dokonca este horsi pretoze viera v nieco mi vobec nedavala tolko energie praveze prinasala len a len sklamania .. je velmi neprijemne niecomu verit alebo v nieco dufat ked aj tak prax neustale prinasa len to negativne .. hlavne udrzat si vieru chce velku davku naivity pretoze neustale treba si vymyslat nelogicke zdovodnenia preco to ani tento krat nevyslo pozitivne :) ... slovo naivita mi bohuzial nic nehovori tu zo mna zivot vysal uz ked som bol maly... jednoducho ked ta niekto neustale bude klamat tak uz mu verit nebudes - je to prirodzene :) ale u vas veriacich tato prirodzenost zanika pretoze vy sa nechate klamat cely zivot :).. tak ono niekedy je klamstvo lepsie ako realita :)

okrem toho ked uz spominas tu karmu :) ja zijem len raz a to tento jeden zivot ... ak by som sa nahodou narodil este raz uz to nie som ja a nemal by som niest zodpovednost za to co som porobil v tomto zivote pretoze moje povodne ja automaticky zanika v momente ked dochadza k tomu ze zabudnem vsetko z predosleho zivota ... ak aj boli zivoty predomnou uz som to nebol ja a teda ak ma karma za nieco tresta je to v rozpore so spravodlivostou a ludskostou a neplni to ziaden ucel ... neviem za co ani co sa mi snazi povedat jednoducho nechapem aj napriem veskerej mojej snahe vobec nic a rozhodne su na tom podobne mnohi ludia. Ublizovat niekomu za nieco co si nepamata o com nema ani paru co je absolutne na hlavu.

ta3

Genesis
Nie kazdy kto v zivote prechadza vaznymi problemami duchovne porastie, nie je to tak zeby vazne problemy so sebou automaticky niesli duchovny rast, bolo by to velmi jednoduche a boli by to kolace bez prace a my vsetci vieme, ze bez prace nie su kolace (tak ako pri pozitivnom mysleni nestaci len tuzit so zalozenymi rukami), iba ten clovek cez problemy duchovne sa vyvija, ktory ma o to uprimny zaujem, ktory problemy analyzuje, snazi sa prist na koren veci, na pravu pricinu problemu, vsetky tieto poznatky potom v sebe spracovava, v sebe pretavuje, pracuje na sebe a vychadza z problemu vnutorne posilneny, ale nielen silnejsi, ale spravidla vzdy lepsi clovek, co ho posuva na duchovnej urovni o level vyssie, to sa potom premietne do jeho zivota tak, ze ma menej problemov, je stastnejsi pretoze je tolerantnejsi s velkorysejsim myslenim, spravidla menej zavidi, menej nenavidi a preto ma aj menej problemov sam so sebou aj so svojim okolim. Ty Genesis si mal problemy a aj ich budes mat, pretoze nemas zaujem o poznanie, o duchovny rast (… na keru mariu je mi dochovny rast … celkom rad by som sa zbavil problemov a vykaslal sa na cely duchovny rast), Ty prechadzas od jedneho problemu k druhemu a to hlavne preto, ze zivot nenavidis (problem som mal cely zivot, ale okrem nenavisti k zivotu mi to nic nedalo), nenavist patri k tym najhorsim negativnym emociam a negativne city nemozu prinasat pozitivne vysledky, to by bolo proti zakonu akcie a reakcie, tento zakon totiz neplati iba vo fyzickom svete, vo fyzike, ale aj v dusevnom svete, nie nadarmo sa vravi, ze co zasejes, to znes, ak zasejes nenavist, nemozes zat uspech. Genesis, Ty si velmi zatrpknuty clovek a neviem, ci si ochotny sa zamysliet nad tymto co Ti tu hovorim, ale ak Ti zalezi na sebe, mal by si sa zamysliet a mal by si vo vlastnom zaujme sa pokusit zmenit myslenie a celkovy postoj k zivotu. Osobne Ta nepoznam, ale nechcem Ti zle, prave naopak, chcela by som, aby si aj Ty mohol zit zdravsie, stastnejsie, ale to sa stane iba vtedy, ked na sebe popracujes, nikto iny to za Teba nemoze urobit, tak ako budes mysliet, taky bude aj Tvoj zivot. Nemas pravdu, ked pises, ze clovek nemoze svoje stastie ovplyvnit (citujem: jednoducho stastie cloveka v tomto svete len velmi malo zalezi na nom samotnom z dovodu ze je vela faktorov ktore maju na stastie kriticky vplyv a ktore clovek jednoducho neovplyvni), vela veci je karmicky danych, ale mozeme ich ovplyvnit a to prave svojim myslenim. Nemas pravdu, ked hovoris, citujem: clovek moze mat svoje sny a tuzby ale to neznamena ze sa mu niekedy splnia, Genesis realne sny a tuzby (pravdaze napriklad sen zit na Marse sa asi tazko splni, tak isto ako sa nenaplni sen kupit si auto, ked clovek je nezamestnany) sa plnia ak na nich tvrdo pracujes a si dostatocne trpezlivy a odhodlany, Genesis nic nie je zadarmo, cize bez prace nie su kolace, mozno mas pocit, ze hovorim same klise, ale to nie su hole otrepane frazy, to su starociami overene fakty.

ta3

Genesis,
sice som uz povedala, ze na Tvoje prispevky uz reagovat nebudem, ze je to iba strata casu, ale ked si ma takto priamo vyzval, tak sa pravdaze vyjadrim, lebo to co pises, sa mi zle cita, su to velmi vazne veci, bola som chvilu mimo pocitaca a teraz musim tiez surne odist, ale vydrz, urcite sa Ti este dnes ozvem, zatial sa maj krasne, vlastne tam u Vas prave je hlboka noc tak dufam, ze spokojne spis a prajem Ti len tie najkrajsie sny

Barbora_Bn

Diova zena , prepac moj prispevok si si zle vysvetlila . Ja som tu nechcela kritizovat ludi , ktory sa snazia ale nedari sa im . To urcite nie . Mne len vadilo , ked tu niekto pisal , ze sa mu nechce , nie ze nemoze . Poznam ludi , co sa v niecom snazia a nedari sa im . Za take nieco by som cloveka nikdy nekritizovala , pretoze nie vzdy je vsetko tak ako chceme .Ale tiez poznam ludi , ktory si nevazia napriklad zdravie alebo svoju rodinu . Beru vsetko ako samozrejmost.
Dalej , ano mierne som si mozno aj ja vyliala srdce , lebo aj ked sa viem cez to preniest , nie je to vzdy tak . Ako som uz povedala , aj ja mam obcas dni , ze som z toho mimo a mam chut byt len doma atd . A ako myslis , ci robim nieco pre tanec a cvicenie ? Momentalne mam zakaz totalneho pohybu ( tym myslim cvicenie a pod. ) , ak si narazala na to , ci nieco skusam . Ale snazim sa a verim , ze raz to bude vsetko inak . A nie nelutujem sa , nepisala som to sem preto aby som citala komentare ludi , ktory mi napisu , o boze ake chudiatko . To nepotrebujem a nechcem .
Chcela som tym len povedat , ze by si niektory ludia mali viac vazit to , co maju . Ja som si vazila pred tym vela veci , ktore som mala , ale nieco som brala ako samozrejmost ...
Este chcem dodat , ze Jajka s tebou suhlasim s tym , ze pre kazdeho sa ten jeho vlastny problem zda byt tym najvacsim . Kazdy mame svoje vlastne problemy a ja nehovorim , ze ten moj je velky a ostatny sa zaoberaju hlupostami .

diova zena

aha dobre, chvaly tu bolo uz neurekom, v tomto bode sa nebudem opakovat

neviem presne akeho charakteru su tvoje problemy ale aj ty o nich pises ako o niecom velmi vaznom, co len tazko prekonavas, takze si si tiez chcela vyliat srdce - aj ked s dodatkom o tom ze sa cez to vies preniest
skoncila si s tancom a cvicenim ...no ale robis ty pre to tiez nieco realne ci sa len lutujes?
nevravim doktory, lieky..to malo zabera ..ved vidis...uz teraz sa to taha 3 roky a mozno sa nemas lepsie
niekto iny kto chce trebars schudnut sa tiez pokusa o nieco rovnako ako ty ale nedari sa mu to
ti ktori tu napisali ze chcu schudnut sa o to pokusaju kdezto ty si nam tu ponukla rozbor svojho problemu + kritiku ostatnych

bibba

super si to napisala. hlavne toto:

Chces nieco dosiahnut ? Nehovor o tom , ale zacni . Chces schudnut ? Nehovor o tom , ale zacni cvicit , neber to vsak ako povinnost , ale ako nieco ,co ta urobi stastnym ...