Krv po stolici

Príspevok v téme: Krv po stolici
stano178

Obraciam sa na vas s prosbou o radu, asi pred mesiacom som mal nie v stolici ale po stolici krv. skratka som pocul ako nieco kvapka do zachodu a potom som mal jasnu cervenu krv na papieri. Natrel som si to mastou zo vcelieho vosku, aj vo vnutri konecnika a nemal som potom problemy. Dnes rano sa toobjavilo opat, znova to iste zase som pocul ako po stolici mi kvapkala krv. Znova cerstva krv aj na papieri. Mohli by ste mi prosim napisat o co sa moze jednat s najvacsou pravdepodobnostou? Na velku potrebu chodim v niekedy aj 2-3x denne. Idem rano ked ma tlaci a potom o hodinu znova ma zase tlacit. Niekedy je to aj po kave. Mam 32 rokov a pred rokom som bol aj na vysetreni prostaty u 2 lekarov a vysetrili mi ju aj prstom cez konecnik a nic nezvycajne si nevsimli, teda v konecniku. Stale vaham ci ist s tym priamo k niekomu pretoze sa bojim ze bude nasledovat vysetrenie formou kolonoskopie ktore v nasom meste nerobi nejaky v pohode lekar. Vsetci radsej chodia niekde inde a tiez som sa docital ze je mozne ho absolvovat aj v kratkodobej anesteze, ze dokonca v zahranici je to samozrejmost. A ani neviem vlastne ci je v mojom pripade nutne toto vysetrenie. Ked som si zavadzal spominanu mast tak som na konci konecnika citil nejeke nerovnosti take ako uzliky. Ak mozete a mate chut prosim vas o vyjadrenie za co vam budem velmi vdacny.

Za odpoved vam vopred dakujem a prajem prijemny zvysok dna.

beaaa

Ahojte moja skusenost pred par rokmi som s tym mala velke problemy,asi pred 4rokmi mi zacalo nieco vadit v konecniku ale bez krvy povedala som si ze asi hemeroid a neriesila som to kedze som k tomu pracovala v zahranici...presiel pol rok zacalo sa to zvacsovat a pri kazdej stolici mi to vychadzalo von uz mi to zacalo vadit o mesiac nato to uz zacalo silne krvacat a vylakala som sa hned ako som prisla domov isla som a tym k lekarovi,povedal ze to bude hemerodid ze sa to da odstranit nevahala som a postupila som celkovou anestezou mi odstranili zevraj hemeroid,po prebudeni ma nebolelo nic co sa tyka konecnika ale pan doktor mi povedal ze to nebol hemeroid ale Polyp vylakala som sa povedal ze dobre ze som to bola odstranit poslali to na rozbor bolo vsetko v poriadku po odstraneni sa moh zivot opet vratil do normalu az do teraz jedy som tehotna a mam velke problemi so stolicou a zase sa mi to vraciaa...ale na vasom mieste urcite treba nastivit lekara a nebat sa...a pred 4 rokmi mi bolo 20rokov preto sa netreba bat a riesit vsetko cez lekarov ak si clovek nieje niecim istyy.

mariano

Kolonoskopie sa obavat nemusite ,absolvoval som ju a poviem vam pravdu,ziadnu bolest som necitil aj ked pocity neboli nejak extra..ta palpacna metoda ma bolela ako fras ale kolonoskopia pochodicka...

stano187

tak asi zbehnem k tomu doktorovi len este neviem kedy sa tam kvoli praci dostanem... docital som sa ze ak je krv jasnocervena a nie cierna priamo v stolici tak by to nemalo byt nic s hrubym crevom ale nieco s konecnikom... a tam su najpravdepodobnejsie teda tie hemoroidy... bol som aj u toho urologa ktory mi kontroloval prostatu cez konecnik vtedy co bolo dost hlboko a povedal ze je vsetko OK... iste by upozornil ak by tam nieco v konecniku citil ze extremne podozrive... takze tak... verim tomu teda ze mam bohuzial tie hemoroidy :-((( ale pojdem si to dat potvrdit... zatial pouzivam mast z vcelieho vosku a pijem dost vody aby stolica bola nie tuha a chodim na nu pravidelne rano a niekedy aj druhkrat cez den este... tlacit nemusim... tu krv som v podstate ani nemal z tlacenia... len ak z pdovedomeho

anonym_2137

Stano178, to čo tebe sa aj mne prihodilo pred niekoľkými rokmi. Vyplašená som hneď volala svojmu doktorovi, ten mi povedal, že to je bežné, že aj jemu sa to stáva, že to sú hemoroidy / ľudovo zlatá žila/. Začala som užívať Detralex na spevnenie žíl, po stolici umyť, máčať sa v odvare z dubovej kôry a potierať masťou Faktu. Keď je farba krvi svetlá, sú to určite hemoroidy. Ale nezanedbala by som to , choď k svojmu lekárovi, lebo časom sa stav zhorší a nakoniec ťa predsa neminie kolonoskopia. / o tom píšem v téme kolonoskopia/. Držím palce.

bazalka

Ahoj, ja som jej povedala, že mám možno hemoroidy, ale že som si nie istá, keďže nikdy predtým som to nemala. Povedala som jej o krvi v stolici, ona sa ma pýtala, či bola červená. Hovorila som jej aj o iných problémoch, ktoré som mala, ako svrbenie a pálenie a pod. No a ona povedala, že sa na to pozrie. Mala som z toho riadny stres, ale potom tá úľava, že to nie je nič horšie. Pri vyšetrení som ležala na boku, takže to nebola ani taká hrôza.

stano178

bazalka... to si rovno prisla za obvodnou a povedala jej ze mas hemoroidy pravdepodobne alebo si jej len povedala o problemoch? myslim tym ze si mala tu krv a tak dalej co sa toho tyka...

bazalka

Nelinka, nie je pravda, že hemoroid krváca len pri silnom tlačení. Ja to mám tiež a krv som mala aj keď som nemala tvrdú stolicu a na WC som išla normálne .Záleží, ako silné sú cievne steny. Niekedy stačí aj malé podráždenie.
Stano, ty choď k lekárovi, ja som z toho tiež mala riadne nervy, ale keď sa už objavila krv, tak som sa premohla. Išla som k obvodnej, ona ma pozrela a hneď povedala, že sú to hemoroidy. Nemusela ma ani nikde poslať. Hovorila, že len keby sa to zhoršovalo, že ma pošle na kolonoskopiu. Predpísala mi nejaké tabletky a zatiaľ je to o.k. Držím prsty :)

luciano

Najskôr to budú hemoroidy. Aj ja ich mám. Mne pomáha to, že po každej stolici si umyjem konečník mydlovou vodou.

JanPavol

nelinka: ty si doktor ci co? :-) hemoroid moze byt vo vnutri aj na kraji, a z coho ineho by asi krvacal? hemoroid je poskodena zila ty makovica