Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Celiakia?

Príspevok v téme: Celiakia?
anonymná223

Ahojte, potrebujem radu. Mám problémy s trávením a môj doktor mi povedal, že by som mohla mať celikaiu, aby som sa objednala na gastro. Objednali ma až asi o dva týždne a rovno sestrička povedala, aby som prišla na lačno. Chcem sa opýtať, ak máte celiakiu, alebo Vám aspoň robili testy, či ju máte, ako toto vyšetrenie prebieha, viem, že by mi mali zobrať krv, ale neviem či treba aj vyšetrenie hadicou. A hlavne, či hneď na prvom vyšetrení na gastre by mi mohli robiť vyšetrenie hadicou.
Ďakujem

m25

no trvá to tak do hodky ..

nie, potom už len na krv.. iba, ak by sa dr niečo nepozdávalo, tak na to gastro vyšetr.
ale inak sa robí len raz.

anonymná223

No tak to som sa moc nepotešila, lebo tej hadici som sa chcela vyhnúť.. Kolko asi to vysetrenie hadicou trvá? dúfam, že nie pol hodinu alebo kolko.. :) a ak mi ju potvrdia, budem musieť chodiť pravidelne na gastroskopiu?

m25

áno, treba aj gastrofibroskopiu urobiť, aby si vzali vzorku z tenkého čreva a dokázali , či máš celiakiu, alebo nie ..
potom ti budú už len brať krv .

a ako to prebieha? noo den pred tým nemôžeš jesť, piť len niekolko hodín pred tým.. umrtvia ti hrdlo, lahneš si na bok a budú ti hadičku vsúvať dovnútra, je to dosť nepríjemné a stále ťa bude napínať .. a ked ti to odštipnú, akoby ťa uštipla včela.. brucho budeš mať nafúknuté..

mne to robili už asi aj zo päť krát, takže pre mňa je to už brnkačka :)