V dnešnej dobe ktoré školy sú naj../myslím stredné/Moja sa nevie rozhodnúť,či na gympel alebo radšej na nejakú strednu.Ako ste usmernili svoje dieťa?
Na akú školu by ste dali svoje dieťa/dcéru/
Študujem na elektrotechnickej priemyslovke a ak si myslíte, že sa tam neučíme, resp. že tam chodia len hlupáci, tak sa mýlite. Keď sa vám zdajú priemyslovky také ľahké, tak si skúste pozrieť, čo sa tam učí. Chcela by som vás vidieť ako sa vy učíte elektrotechniku, elektroniku, strojárstvo, technológiu ručného spracovávania kovov, elektrické merania + sieťové technológie, programovanie v jazykoch Pascal, Lazarus, Delphi, C, Assembler,PHP, Javascript, k tomu tvorba algoritmov, hardvérové vybavenie počítačov, počítačová grafika a samozrejme odborný výcvik. Do tohto nezahŕňam všeobecné predmety ako je Slovenský jazyk, matematika, Anglický jazyk, konverzácie v Anglickom jazyku, fyziku, chémiu, občiansku a všetky ostatné predmety. Ale však na čo sem vôbec písať. Veď priemyslovkári a učňovkári sú neinteligentní idioti, ktorí sa nikdy nedostanú na VŠ, pretože sa neučíme, však? Mimochodom. Môj bývalý spolužiak zo ZŠ na pol roka prepadol a vzali ho na gymnázium,takže intelekt dnešných gymnazistov je taktiež na zamyslenie.
nech ide za kuchárku ; )
tu si malokto uvedomuje ze taky priemyslovak sa toho moc nanauci... sice nieco odbornejsie ale nenaucia sa tam tak ucit a potom na vyske davaju skusky gymnazisti lavou zadnou zatial co priemyslovaci maju problemy...
skor by som sa spytala jej na aku skolu by chcela ist ona a nie kam by som ju dala ja alebo hocikto iny. Ja som sa tiez rozhodovala sama na aku strednu pojdem a nelutujem to. Keby idem tam kde ma tlacila mama tak niesom stastna a ani sa neucim tak dobre ako sa ucim.
ak ma rada jazyky, tak bilingvalne gym,.
maya1: ak sa tvoja dcera nevie rozhodnut a nevie co by chcela v buducnosti robi, tak urcite nech ide na gymn. na nejake dobre, ktore ma dobre meno vo vasom meste.. ale iba za predpokladu ked je dobra ziacka a ucenie jej nerobi problem
ja osobne na nejaku strednu odbornu napríklad na obchodnu alebo hotelovu akademiu
z gymnazia clovek nema nic ziadne vyucenie, poznam plno ludi bez prace co gympel vysli. A na vysoku skolu sa da ist az z SOU...radsej nech sa za nieco vyuci, pretoze nevies ci dcera bude mat chut pokracovat, mozno sa jej zivot tak zmeni ze ani nebude moct ist dalej studovat a co potom?
nielen z gymnazia sa da ist na vysku.
ak ide napr. o strojnicku fakultu urcite je vhodnejsia strojnicka priemyslovka, alebo hutnicka.. a pod.
ak xce ist na vysku tak urcite gymnazium....