Ahojte .. ja by som sa chcela spytat ze ci uz niekto drzal tuto ryzovu dietu .. niektori ludia trvdia ze to pomaha schudnut a niektori ze nie .. tak by som sa chcela spytat na vase skusenosti s touto dietou. A este ze ci ste mali ak ste ju drzali Jojo efekt ?? dakujem za odpovede pretoze sa aj s kamaratkou chystame ju drzat ale nevieme ci sa nam to oplati ... dakujem da odpovede
Ryzova dieta.Drzal ju niekto?
pinkava, nemyslela som tym tvoju mamu, ale vseobecne, lebo uz som tu niekedy citala na tomto fore, ako sa nejaka dievcina pytala na ryzovu dietu a chcela sa na nu dat preto, lebo ze oblubuje ryzu... potom z nej vyslo, ze pisala o klasickej ryzi.. takze nie kazdy je znaly, preto som to podotkla :)
za tu hrubku sa ospravdlnujem
ryzova dieta je zbytocne komplikovana blbost ... je to presne ten typ diet kde sa niekto snazil byt prehnane mudry a z jednoduchych veci zacal robit komplikovane aby to lepsie vypadalo.
proti ryzy natural nic nemam .. ak chcete ocistit organizmus tak uplne a aj to je prehnane staci drzat napr hladovku 48 hodin s tym ze sa pije vela vela vody pripadne spravy klistyr alebo zje cierne uhlie... potom mozete dat jeden den cisto ryzu a dalsi den cisto pomixovanu mrkvu s celerom a jablkom a je to hotovka organizmus je ocisteny.
pokial chcete chudnut tak ryzova dieta rozhodne neni dobra pretoze pri nej stratite vela svalovej hmoty kedze obsahuje nedostatok bielkovin a hlavne nie kompletne aminokyselinove spektrum.
samozrejme, ze mati jedla naturalku, ved o tom je ta dieta.
nezabudnite, ze pri ryzovej diete sa ma jest natural ryza ta specialna, nie klasicka obycajna ryza...
ale tiez si myslim, ze je to extremna dieta, kedysi davno som sa do nej chcela pustit, ale zdravie mam len jedno a tak som sa do chudnutia pustila s rozumom, po nastudovani vela odbor. materialov, zaradila som do svojho jedalnicka prave tu spominanu ryzu, ktoru myslim kupite len v speci obchodoch, zacala som sa predovsetkym viac hybat, sportovat, viac pit cistu vodu, dodrziavat zasady ako sacharidy skor do cca 15h, ovocie doobeda, poobede uz nie, skor zeleninu, na veceru bielkoviny, jest v pravidelnych intervaloch mensie davky, upustila som od svojho zlozvyku mat stale pri sebe nieco sladke a pod. Zo zaciatku to bolo velmi tazke a clovek musi mat fakt sebadisciplinu, ale to musi mat i ked chce vydrzat i tu ryzovu dietu.. takze ak by ste zvladli ryzovu, zvladnete aj prikladne zdrave stravovanie. Ziadna jednotvarna dieta nie je zdrava, aj ked mozno schudnete, ale treba si zobrat, ze za aku cenu, mozte mat problem nielen so zlcnikom a trvale nasledky len kvoli par kg, ktore spätne aj tak naberiete. Ako sa vsade pise, chudnutie zacina v hlave, musite si zmenit celu zivotospravu a jedalnicek, ktory uz proste budete dodrziavat a nie, ze vydrzite 36 al.40 dni alebo proste neviem kolko a potom co? Proste treba mysliet dopredu, nie na taky kratky cas. usek. Hlavne treba ist do toho s optimizmom, ja som na zac. mala 76kg pri 169cm, teraz som postupne ziadnymi drastickymi dietami, ale zdravym stravovanim schudla postupne v priebehu 1,5 roka na 59 kg a som uplne spokojna, nemam problemy so zdravim, sport zacal naplnat moj zivot, citim sa stastnejsie a pri sporte si najdete tiez vela novych kamaratov alebo sa mozte venovat tym, ktorych mate :) Takze to ma same pozitiva. Kazdy to moze zvladnut, len treba skutocne chciet!
všetky diéty sú na nič a ničíte si nimi len organizmus... a aj tak po nich zas priberete, keď sa začnete stravovať tak ako predtým.. chce to zdravú pravidelnú stravu a trocha pohybu ;)
mati bola v normalnom stave, len chcela nieco zhodit. postupovala presne podla navodu, ktory nasla na nete, malo to cele trvat 36 dni, ale k tomu sa nedostala. ale co je najhorsie, odvtedy ma problemy s pankreasom a lekar jej vysvetlil, ze ta jednostranna dieta a tak vela ryze velmi zatazilo pankreas, takze si to sposobila prave tou dietou.
a ano, ludia vydrzia o miske ryzi aj cely zivot, ale k tomu jedia korienky, ovocie, nejaku cibulu a pod. a nie len ryzu. prvych devat dni sa mala jest len ryza. hovor si co chces, ved na nete clovek najde neuveritelne mnozstvo nazorov a kazdy si obhajuje ten svoj. ja by som sa do takeho niecoho rozhodne nepustila a po tej skusenosti ktoru mala mati uz vobec nie. a ked by som mala nejake pochybnosti, poradila by som sa s odbornikom a nie s ludmi na nete. napr. sa moze objednat k bukovskemu, myslim ze na jeho nazor sa da spolahnut.
pinkava, kto neprezije 20 dni na ryzi, z nemocnice by ani nemal vyjst. Ludia v historii bezne museli prezit obdobie 20 dni uplne bez jedla, a museli ostat praceschopni. Tak sa zamysli, ci je nebezpecna ta kura, alebo to, co zo sebou dnesni ludia robia a do akeho stavu zdravia sa prezeru.
Mohla by si uviest podrobnosti, v akom zdravotnom stave bola tvoja matka, predcim ju zacinala... aku ryzu jedla, a kolko jedla denne...
Diky.
precitaj si najskor na tejto stranke clanok ktory sa vola su detoxikacne kury nebezpecne? je tam aj o dietach. tato ryzova je zvlast nebezpecna, neviem ci je tam konkretne o nej napisane, ale moja mati ju tiez drzala skoro dvadsat dni a bohuzial to skoncilo v nemocnici. aj nieco schudla, ale to nebolo vobec take zasadne a hlavne ked sa potom pozviechala tak nabrala este aj viac ako predtym.