Ahojte!
Pomaly sa nám blíži najdepresívnejšie obdobie roka - zima. Upršaná jeseň nám tiež moc nepomôže.
Ako zvládate prudké zmeny počasia, hlavne dlhodobé zamračenie, dažde, vietor a zimu? Podľa odborníkov v tomto období prudko stúpa množstvo pacientov a ich problémov.
V posledných dňoch som mal mierne depresie, hlavne keď bolo niekoľko dní silno zamračené a občas pršalo. Nemám rád také počasie. Ale včera mi bolo dobre, väčšinu dňa svietilo príjemné slnko aj keď mohlo byť teplejšie - bez teplejšieho svetra to nešlo.
Na mňa negatívne pôsobí aj skorá tma. Neskorý východ slnka mi moc nevadí, ale západ pred 18:00 mi nerobí dobre, nieto ešte v zime o cca 16:30 :(.
Ja to riešim tak, že sa snažím viac relaxovať a som čo najviac na slnku. Slnko a dobrá spoločnosť je veľmi účinný a príjemný liek na depresie a zlú náladu. Dúfam, že bude čo najviac slnečných dní strávených pri šálke dobrého čaju s priateľmi :)
Ešte dodám nejaké informácie, že pred 10. mesiacmi som užíval antidepresíva, ale sám som ich prestal užívať.
Zistil som, že bez nich sa dokonca cítim oveľa lepšie a veru dobre som urobil. Podstatne menej spím - cca 9 hodín len v noci (pre prácu občas len 7), predtým aj počas dňa bo som bol stále ospalý mechom ovalený - nič sa mi nechcelo.
Oveľa rýchlejšie reakcie a myslenie - lieky strašne utlmujú.
!!! Konečne pomaly chudnem, mám 12kg dole. Tvrdenie lekárov že z antidepresív sa priberie 3-5kg je hlúposť. Ja som pribral 30!!!kg a iných čo som poznal a poznám cez 10kg a viac!! Teraz mám zo 102kg 90 a chcem ísť na cca 75kg a tam ostať. Pred liečbou som mal priemerne 70 - 74kg.
Taktiež nálada je oveľa lepšia, som viac ľuďom otvorený, pozitívnejšie naladený a aktívnejší.
Ako zvládate svoju liečbu a toto obdobie Vy? Snažíte sa pre to niečo urobiť, alebo len užijete tabletku a dúfate v lepšie časy? Rád si popíšem :)