Ako mu niečo naznačiť.... a či vôbec..?

Príspevok v téme: Ako mu niečo naznačiť.... a či vôbec..?
Ivka_87

Ahojte,
vlastne ani neviem pre čo sem píšem, možno potrebujem postrčiť, nakopnúť... no hlavne chcem počuť váš názor...

Mám 24, viem, je to dosť na to, aby som sa mohla rozhýbať aj sama... lenže moje sebavedomie je na nule, aj keď sa to snažím zmeniť, no nie všetko ide hneď.. odkedy sme sa s bývalým rozišli, v novembri 2011 sa snažím, je to už lepšie ako bolo... no asi ešte nie úplne, keďže chcem od vás poradiť ako na chlapa, ktorý sa mi páči :) prosím, neodsudzujte ma, za to, že chcem poradiť, som normálna baba.. len sa asi bojím odmietnutia alebo čoho.. Tohto chlapa som spoznala, keď som si bola s kamarátom sadnúť v jednom podniku... je to kamarátov kamarát :) vtedy sme práveže spolu v pohode kecali, vtedy som ho brala ako hocikoho iného... no prednedávnom si ma pridal na FB, popísali sme pár nezávislých správ... a mňa brutááál zaujal :) no a neviem ako naznačiť, že sa mi páči... či ho mám zavolať von alebo čo..? ďalšia vec, pre ktorú sa obávam, je to, že on mal cca 8 ročný vzťah s kočkou, už to bolo vážne, išiel robiť do Írska, aby zarobil peniaze, asi aby sa pohli vo vzťahu ďalej, ona mala prísť za ním, no neprišla, lebo si našla nejakého tu a tým to celé padlo... je trošku zatrpknutý? čo sa vzťahov týka, čo som mohla vydedukovať z debaty, keď sme sa vlastne roznámili, lebo sme tam riešili kamarátovu manž. krízu a padlo aj na takéto témy... neviem či zatrpknutý je správne slovo, no vtedy povedal, že si bude dávať sakra pozor....
tak teraz neviem čo mám robiť :) či to risknúť... a risknúť tým pádom sklamanie... alebo mu to nejako - neviem ako naznačiť... naozaj neviem a už mi z neho šibe :)

Ďakujem za rady a ešte raz vás prosím, nemajte prihlúple poznámky ako je to tu zvykom.... naozaj si budem vážiť každé jedno písmenko od vás..

arnie11

To tak obcas byva ze ludia, kt. su citlivi sa nejakym sposobom obrnia (tvrde vyjadrenia, cynizmus) aby nedali najavo ako ich niektore veci bolia a niekto to proti nim nevyuzil.
Nemas preco stresovat, nejde Ti predsa o zivot. Bud sama sebou. Mozes byt mila trosku zaflirtovat, netreba sa mu hned hodit do narucia. Si este mlada a ked nevyjde tato prilezitost budu ine. A aj ked mozno po Tebe tuzi nemusis mu dat hned istotu. Aj on musi vediet ze nie jediny a ak sa nebude snazit moze prist niekto iny. Ono to funguje tak ze ked je niekto zamilovany a dostane sa mu odmietnutie - bude milovat este viac (je to ako ked narkoman nedostane svoju davku - abstak, dokonca v mozgu je za to zodpovedna aktivita rovnakeho centra ako pri zavislosti).

Ona o tom vedela, s vela krat som ju ziadal aby sa aspon ku mne chovala trochu s odstupom ked nema zaujem. Nastastie uz ju roky nestretam, ale vtedy som nemal moznsot sa jej vyhnut (ani by som nevedel) a ona nechcela.
Ale to je uz velmi davno, to Ty si v tej dobe mohla este len snivat o rozpravkovych princoch.

Ivka_87

On tiez toto hovoril, ze sa dlho a tazko hlavne z toho dostaval, az si raz povedal, ze musi ist z toho von a ona toho stratila viac ako on... ze vraj je z toho vonku, ze vraj nie je zatrpknuty, no mne sa zda, ze hej.. na vztah nic pozitivne nepovedal... :-/ a ja nemam zaujem o par-tyzdnove zalezitosti, na to ja nie som.. on je podla mna sklamany a boji sa, aby mu toto zas niekto neurobil... podla mna je on az moc tvrdy a vo vnutri taky nie je... aspon mam ten pocit z neho... akoby bol naschval taky tvrdy, akoby nechcel ukazat, ze sa boji, sklamania... ze vraj je z toho vonku, no potom preco to riesi?? neviem..

no to bude problem, ja som dost emotivny clovek, a ked sa do nieco zahlllbim, tak to je tazko aby som nad niecim nepremyslala :)) aj teraz sme si akurat dopisali, uz sme vtipkovali, no uvidim ake to bude dnes na zivo... hlavne nech vnutorne nestresujem :) takto ked ho nevidim je to o.k., no uvidim co bude vecer.. bojim sa aby som nebola posr.... :D

arnie a ty sa s tou kočkou ešte stretavas? no to je tazke, ked sa ti niekto paci a chce sa s tebou stretnut, tak v tebe vzdy zaziari ta nadej... a ona o tom vie, ze sa ti paci? ci pacila?

arnie11

No ak sa Ti zdvoveril, tak to tiez nieco znamena. Ja napr. nevesiam kazdej na nos ze som bol niekolko rokov namotany na jednu dievcinu, ona ma odmietla. Ale vzdy ked bola moznost aby som sa z toho dostal, tak vyuzila svoje zbrane na to zvratila, nie je nad to ako moct niekoho vyuzivat (aj ked ona to asi nerobila vedome).
No samozrejme moze byt ze Ta berie ako kamosa, kde ziadne cit. interakcie nehrozia a preto sa Ti zdvoveril. Ale pochybujem o tom.
Dolezitejsie podla mna je ci je on z minulostou vyrovnany natolko aby tie zle skusenosti neprenasal do novych vztahov a nerozbil ich tym. Ci nie je prilis zatrpknuty.
A davaj si pozor, aby si Ty do toho neinvestovala prilis, ak nad tym prilis vela premyslas a trapis sa kvoli tomu si na "najlepsej" ceste zlomit si vlastne srdce.
Nic nesil, neslubuj si privela, ale ani nehadz flintu do zita.

Ivka_87

a preto mám teraz ja haluz, či mu niečo naznačovať a tak, kedže má na to všetko takýto názor... aby som si to neposrala ja, kedže mi to písal... tie veci ohľadne vzťahov a sklamania a tak...

Ivka_87

arnie11 ďakujem za názor.. no bodaj by to bola pravda, veľmi sa mi páči, aj názoro, až na tie vzťahy... akoby všetky ženy na základe ex hádzal do jedného vreca... on sa bojí toho, že toto ešte raz zažije a to nechce.. verím mu, po tom všetkom čo s ňou zažil sa nečudujem, keď boli toľko spolu a toľko si zažili a takto sa k nemu zachovala...
ale zas na druhej strane musím byť realista a možno práve tým, že mi toto všetko povedal ohľadne jeho názoru na vzťahy, tak si myslím, že by si asi ani začať nič nechcel... veď potom na čo by mi to hovoril...?

arnie11

Hm, tak ja by som to pochopil tak ze ma jednoznacne zaujem (aj ked neviem ci skonci na 100% s pri Tebe). Ale tou skepsou ohladne vztahov, sa chrani pred odmietnutim. Boji sa ze ak da jednoznacne najavo zaujem, tak sa to pos...
Ale to je len moj nazor. :)

Ivka_87

Ahojteee, no tak sa to vyvinulo trošku inak, dnes si píšeme skoro celý deň :D a povedal, že bude v XY podniku, že keď chcem, nech prídem :)))

ALE! podľa mňa to myslel čisto kamarátsky, lebo z dnešnej debaty som usúdila, že získať si jeho dôveru je hrooozne zložité, kedže si prežil čo si prežil... a povedal, že je veľký skeptik ohľadom vzťahov... že je radšej sám, ako byť znova sklamaný a takéto slová no... tak uvidíme... každopádne sa dnes večer vidíme, zlanárila som kamošku, kt. ide so mnou... on tam pravdepodobne tiež nebude sám, tak uvidíme ako sa to vyvinie... nooo ale veľmi sa teším, že ho aspoň uvidím :)))

Ivka_87

dakujem vam este raz, ste zlati vsetci :)
posielam vam virtualnu čoko za vasu ochotu mi poradit :)

tak zajtra cez den mu napisem, ze ci nema chut niekam vybehnut popripade budem v sobotu v XY podniku a ze sa mozno vidime.... a dam vam vediet :)) drzte palceky... juuu, pripadam si akoby som mala 15 :)

Maoam

v pohode, pokial sa nebudes vtierat ale bude to v kamaratskej rovine, tak ta nema preco odmietnut, ostatne uz potom nechaj na neho ;-))
fakt na tom nic nie je...za dna je pozvanie niekedy lepsie ako vecer na drink, lebo je to nezaväznejsie, proste na obed na hodinku-dve ist na kavu alebo horucu cokoladu je ine ako vecer na drink do podniku, ja by som ani nepisala ze rada ta uvidim, ale ze mozno sa tam uvidime ;-)) a tak mu nechas priestor ci bude chciet alebo nie bez toho aby to vyznelo ze mas velky zaujem tak drzime palce a pochval sa potom :-)