Tehotenstvo - príprava

Weva

Marcel - Ty si strasne mudry (mudra?) - nejde o to, ze by deti nevedeli splodit len sa na to chcu pripravit. Ale kazdemu podla vlastnej urovne, ked nechces prispievat tak sa bav inde!

agduša

No ja som tiež bola minulý týždeň na preventívke u všeobecnej. Výsledky krvi, aj všetko okolo bolo o.k. Akurát mám vonkajšie a vnútorné hemeroidy a ževraj v tehotenstve sa to zhoršuje. Takže z toho mám trochu strach, lebo aj teraz to nie je moc príjemné. Na gyndu som tento rok chodila ako na klavír, no ale minulý týždeň som bola na preventívke aj tam, zajtra volám o výsledky cytológie. Tak hádam som aj ja pripravená :)))). Ja by som možno tiež začala brať nejaké vitamíny, ale môj manžel ma od toho odhovára, že je to len zbytočná chémia. Tak neviem.

Weva

Ahoj Agdusa - no u nas to bolo i o tom, ze ja som davno na preventivke nebola, tak sme si povedali, ze pojdem a dam si generalku... myslim, ze to netreba brat az tak podrobne, ale ja som chcela.

Skontrolovali sme dopredu krv a moc a vsetko. Ze ake mam ockovania v pohode a ci som uz mala toxoplazmozu, cytomegalovirus a taketo veci a bola som i u zenskej na preventivke.

Po vysetreni povedala, ze je vsetko ok a ze bud nech pridem po roku opat na prevenciu alebo v cca 7-8tt na prve sono.

Predpisala mi kyselinu listovu, ktoru som zacal brat uz pocas "snazenia". Ona moc za vitaminy a tak nie je (a rovnako tu kopec ludi tvrdi, ze syntetiku netreba), ale ja som zacala potom po otehotneni brat i prenatalne vitaminy... Dopredu len listovku...

Skocila som i k zubarovi, nech mam istotu, ze nic vazne nehrozi (mala som problemy so zubami mudrosti v minulosti - ale tie co este nemam stale vonku su teraz v pokoji).

Ine ma nenapada...

blondula

ja nie,otehotnela som ani neviem jak :DDD ziadna priprava a nechodila som ani na tie cvicenia ci co.brala som len vitaminy specialne pre tehotne...