Ahojte mám taký zvláštny problém našla som si po dlhej dobe chlapca asi 3 roky po dlhšom vzťahu...sme spolu dva mesiace naše stretnutie bolo naplánované od spoločných kamarátok a ja som sa nezalúbila hned ale až po niekoľkom rande a trvalo nám tiež dlhšie kým sme si dali prvú pusu :) ale potom to začalo byť veľmi pekné no prišiel jeden problém...môj drahý je veľký kresťan je tak vychovaný a chodí do kostola každú nedeľu a prišlo k tomu že mi povedal že sex plánuje až po svadbe, čo ma veľmi zarazilo pretože ja som sex už mala predtým so svojím prvým partnerom...on partnerku doteraz nemal. A ja teraz neviem čo mám robiť pretože niesom taká veriaca ako on aj ked som kresťanka a mám sviatosti nepovažujem to za také podstatné a neverím tomu že sex pred svadbou je veľký hriech...aj som mu to povedala lenže on proste povedal že s tým nemôže nič robiť vraj to tak je dané, ale ja nevydržím a ani nechcem čakať až do svadby pretože viem že pri sexe môže prísť aj k určitým problémom ktoré môžu byť pre dvojicu neriešiteľné...zažila som to ...myslíte si že by som mala počkať čo bude dalej alebo to skončiť už teraz na začiatku? myslíte si že je nádej že raz ustúpi??? zažil niekto podobnú situáciu?
Rozísť sa alebo počkať čo bude?
ja neviem čím viac nad tým premýšľam tak neviem čo mám robiť...na jednej strane to vidím reálne a viem že pre mna to bude po čase dosť veľký problém byť bez sexu kedže už viem aké to je úžasné ked sa dvaja milujú :) ako sa vraví kto nezažil nepochopí...no na druhej strane vidím že mám pri sebe teraz veľmi dobrého muža ktorý by ma nikdy nepodviedol a bude ku mne vždy úprimný pretože on ešte v živote neklamal lebo ho tak vychovali a som jeho prvá priateľka takže všetko krásne zažíva so mnou prvýkrát :)
ale flowers nechápem teda ty odmietaš sex kvôli tomu že sa bojíš že otehotnieš? a on kvôli viere? no ja som mala prvý vzťah zo sexom asi 2 roky a nestalo sa nič to sme používali kondom a neskôr aj HAK a všetko v pohode toho som sa nejako moc nebala ...
emanuelita daj potom vedieť, ako si sa rozhodla..ja som so svojím priateľom rok a ani my sme ešte nedošli k sexu, lebo aj on je veľmi veriaci, rodina silne katolícky založená, veriaca som aj ja, no nechodím do kostola veľmi a tak. Ja mám také chvíľky, že by som aj chcela, ale strašne sa bojím, že budem tehotná. Akosi nemám dôveru v HAK a kondómy. A no neviem...ten môj je vždy náruživý, keď pri sebe ležíme, stále by ma len hladkal a bozkával a ja, keď zavediem niečo nové, tak to rád po mne zopakuje :D snáď je to znamenie dobudúcna, že v posteli nebude nuda :)
no tak toho sa aj ja desím že mu moc budu zasahovať do života ale ešte ich ani osobne nepoznám no aj tak su mi už neni sympatický podla toho ako sa správaju k nemu...asi to tak nakoniec dopadne ako viem a myslím že aj on tuší...rozchod je nevyhnutný :(
ja osobne nie ale moja velmi dobra kamaratka. nakoniec ho zlomila, kym bola velmi zamilovana nebrala nic tragicky. po troch rokoch jej padli ruzove okuliare a zistila jednoducho, ze ziadna komunikacia, co sa tyka sexu. on sa urobil a ona nic. a ked mala chut ona a on nie, tak jednoducho nic nebolo. strasne bol sebecky. a nevravim o tom ako sa mi vyplakavala do vankusa, ze aj ked mu vyleje srdce tak v tomto sa asi nikdy nechopia. polohy nemenili, a ked mu povedala, ze sa urobila sama, tak na nu skaredo pozrel. rozisla sa s nim, ani sa jej necudujem. musi to byt katastrofalne. sex/milovanie je vo vztahu velmi velmi dolezite. ak toto klape tak su si dvaja blizsi , ved vies... ale ako ti vravim, mozno kamoska natrafila na krestansky exemplar :D
to bolo tak kedysi, ze sex az po svadbe...ale vtedy to bolo ine, rodicia dost spolupracovali na vybere a manzelstvo bolo na vecnost. teraz je uplne ina doba. sexualna zdrzanlivost je ok ale odtial potial :) co ked sa nechces vydat? a ked ma takych fanatickych rodicov, ktovie co ta este caka..budes sa musiet nimi riadit lebo on na nich dá
ved práve neviem prečo práve on to tak berie aj tak si myslím že su na vine jeho rodičia pretože mu aj dosť zakazuju aj chodiť von doknca má večierku do pol noci :D ale kvôli mne ju už aj tak veľakrát porušil...oni su proste moc staromodni a nevidia že život sa zmenil od ich mladosti ... a on bude mať teraz 24 rokov
nie kazdy kto chodi do kostola to berie tak vazne. tvoj priatel je asi viac veriaci. nevadi, aspon sa lepsie spoznate, ale rok bez sexu by bol asi privela:) dovtedy mozno zmeni nazor, ved ludia sa menia. kolko ma rokov?
Heatherka a ty si mala takého partnera?
jajka viem že dva mesiace sú krátko a nevravím že to chcem hned teraz ale do svadby určite čakať nemienim :D ale pýtam sa aj preto lebo poznám mnoho párov ktoré chodia spolu do kostola aj na spovede atd ale sex maju a to pred svadbou...
dva mesiace je aj tak stale malo. si zena, urcite vymyslis sposob ako ho presvedcit :)
jajka zvádzam ho stále :D dokonca aj viem že aj on to chce len proste tvrdí že nemôže...minule sme mali rozhovor o tom a som sa pýtala že odkoho to vlastne má že je to hriech ked sa dvaja lúbia...on mi vlastne ani nevedel povedať vraj to tak robí každý kresťan...tak som mu povedala nech sa spýta kňaza ako to je :D povedal že to urobí takže som zvedavá čo mu povie :P je to hrozné lebo je to super chalan aj ked niesom si istá či ma naozaj tak miluje ako hovorí...ale veľmi si inak rozumieme sme podobné povahy a mám sa s ním naozaj rozísť kvôli sexu?! :( som v koncoch lebo po dlhej dobe som našla niekoho komu na mne záleží a chcem mať vzťah...