Chcem si kúpiť notebook len sa neviem rozhodnúť. Ide hlavne o grafickú kartu. Našiel som notebook ktorý ma zdielanú alebo teda integrovanú grafickú kartu do 1696MB a druhý samostatnú ATI Mobility Radeon HD545v 512 MB. Ostatné parametre sú zhrub rovnaké. Ten zo zdielanou graf. pamäťou má o čosi lepší procesor. Oba majú 4 GB RAM.. Notebook budem potrebovať z väčšej miery na kreslenie technických výkresov v rôznych programoch. A aj 3D. Podľa mojich informácii zdielaná pamäť má problémy z 3D tak to by som radšej volil tú ATI Mobility Radeon HD545v ale zase je to iba 512 oproti 1696 i keď zdielanej... Vie prosím niekto poradiť? Za odpovede ďakujem
Notebook pre študenta
a co by ste povedali na tento notebook: www.alza.sk
strasne ho chcem, no este si musim nan trochu zarobit ( som len studenka).
ja sa do toho moc nevyznam , tak prosim mohli by ste mi poradit ci by mi postacoval?
dakujeeem :)
CPU v pohode, pozeraj sa na HDD. Tie v notebookoch maju rychle citanie, ale slaby zapis.
Práveže budem potrebovať aj 3D. A čo tento procesor: Intel Core i3 Mobile i3-380M 2,53 GHz... Pozeral som notebooky do 450€ a toto je najlepšie čo som našiel do tej sumy.
Vybral si si v ramci moznosti dobre. Ak budes mat 32bitovy operacny system, je lepsie ma menej RAMky na grafike, ostane viac pre system. Grafiky, co zdielaju pamat, byvaju casto slabsie. Pre nejake kreslenie vykresov je fuk, ci bude mat grafika 128MB RAM, alebo 1024MB RAM.
Ine zas je, ak by si kreslil 3D modelovanie a renderoval zlozite textury. Ale bavit sa o tom, tak na to zase neni vhodny notebook, ani tie integrovane grafiky...