Ahojte dnes som zistila ze som tehotna podla dvoch testov. Nie je to az take prekvapenie lebo som to jednak tusila a ajednak sme sa priatelom az tak nebranili.... V juni som skoncila VS a teraz som nezamestnana, hladala som si pracu ale tak na tu uz mozem pravdepodobne zabudnut :) Chcem sa spytat ci mi viete poradit ako najlepsie sa da vykluckovat v pravnych veciach aby som mala narok aspon na nejake prispevky. Ci ma pre mna zmysel sa este zamestnat, lebo mam jednu ponuku ktoru by som mohla pracovat aj s domu, ved bezne zeny pracuju do 8 mesiaca. Ak mate skusenosti prosim poradte mi lebo s priatelom na tom financne niesme najlepsie takze aj par eur navyse nam urcite pomoze....
Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?
skus studovat, pracovat, mat dieta a este platit drahy prenajom a nemat ziadnu pomoc ani rodicov, ani okolia tak a take zeny su tiez
takze bez pomoci okolia by to bolo ovela horsie, je lahke sa chvalit, ked byt kupili rodicia a priatel tiez vela plati, rodicia pomahaju s dietatom...to si hrdinka teda
fajn, cize dost ti ludia z okolia pomahaju a teda to zvladas. obrovske gratulacie.
nie, lebo zijem s priatelom a byt mame. co kupili nasi, alebo druha babka malemu pred porodom, bola ich len dobra vola a stale mu nakupuju a ja to ani neziadam.
Leticia, a ty si nepozerala kto ti co da, ked si bola tehotna ako studentka? urcite ti mamina s dietatom pomaha, alebo stara mama, mi nehovor, ze nie. sama by si to urcite nezvladla, tehotne studentky su odkazane na pomoc hlavne svojich rodicov. a kde si s dietatom byvala? u mamy? alebo si si stihala platit podnajom? tych vyhod matiek-studentiek naozaj vela nie je. iste, niektore sa v tej situacii ocitnu, a zvladnu to - ako napr. ty. ale v zivote ma nepresvedcis, ze je lepsie sa spoliehat na pomoc okolia, ako sa najprv zabezpecit.
no alno, ale nebude drzat 3 roky, alebo niekto co si spravi dieta po skonceni vysky, nema nic, kam sa vratit.
kazda si zariadi tak, ako jej to vyhovuje.
neviem ale v mojom okoli aj teta mala bejby po 30tke bola s nim pol roka a isla do prace, ja si neviem rpedstavit sediet 3 roky doma na materskej a pozerat kto mi co da, maly mi chodi do skolky a je tam spokojny, ma raddeti a lepsie sa tam zahraje ako so mnou. a mame dostatok casu aj na seba, a stiham sa ucit v praci, teraz skolu nemam zacina mi az koncom setembra a je to skola ktora ma bavi, lebo pravo bol moj sen a naucim sa raz dva cize doma sa uz neucim vobec, viem si zariadit veci, ze mam cas na vsetko. ale niekto take vymozenosti nema, aspon v 0tke si mvylozim nohy a poviem, ze mam odrastene dieta a nemusim sa trepat na matersku, potom sa tazko zhana praca.