Čaute... prosím, poraďte, ak viete. Mám vlnité vlasy skoro po pás a určite si ich nechcem dať skrátiť. Problém je v tom, že pri korienkoch sa až prirýchlo mastia =/ (viete si to predstaviť... nemôžem si ich často umývať, však kým mi to uschne... =/). Vlasy si umývam každý druhý deň. Proste už na druhý deň sa začínajú pri korienkoch mastiť - hlavne hneď nad čelom. Samozrejme, že cca od pol chrbta nadol sú zas suché =/. Ešte som nenašla šampón, ktorý by mi vyhovoval... Rozmýšľala som aj o suchom šampóne...no neviem =/. Viete mi dačo poradiť? Díki moc =)
Fakt kvalitný šampón?
skus zajsť do profesionalneho vlasoveho študia, tam maju veľky vyber a určite ti poradia, ja som mala masku na vlasy Genera na poškodene vlasy a bola velmi dobra... ta asi na tvoje vlasy velmi nebude ale maju viac druhov :)
ten cierny gliss kur jednoznacne.. ja som po nom mala uuplne ine vlasy, aj na treti den nemam mastne a su hladucke a vobec nie suche.. mala som aj ten kasmirovy gliss kur, ten bol tiez super.. a tak, ako radi jankaaaaa, nikdy si nenanasaj kondicioner na korienky!!!
a na tie suche konce skus olej na vlasy. ten sa da tiez kupit hocikde v drogerii...
aj mne sa deje to co tebe a kadernicka mi kazala DIXI zihlavovy.. a je skvely odporucam ho.
No farmaceuticka spolocnost tiez nezaostava:D):D)
Vyskusaj sampon z lekarne, porad sa s lekarnikom, ktory je pre teba vhodny. Z marketingoveho hladiska, je to vzdy doveryhodnejsie, ako sampony z drogerie a kozmetiky, pri ktorych clovek nikdy nevie, co je marketingovy tah a co pravda.
zelena schauma na vlasy mne na mastne pomaha, je to jediny sampon co pouzivam uz roky a stale je v pohode... skus a uvidis ci ti sadne...
suchy sampon by sa vraj nemal pouzivat pravidelne ani casto, je to skor riesenie na situacie ked nemas poruke sprchu alebo naozaj nemas cas (stanovacka atd.)
a okrem toho umyvanie vlasov kazdy druhy den je podla mna normalka, ja mam tiez vlasy takmer do pasa a huste a nerobi mi problem umyvat kazdy 2-3 den (vacsinou druhy, kedze je leto)
viem, ze to nevyriesi tvoj problem, ale moze ho to prekryt :) skus medzi umytiami pouzivat napriklad suchy sampon. Nastriekas ho len ku korienkom a na pokozku hlavy, aby sa odmastila a bude to lepsie vyzerat. zozenies ho napriklad v DM, tam maju taky sprejovy od Swiss-o-par, ten je dobry.
skus sampon schauma na mastne vlasy, ale nanasaj a napen ho iba pri korienkoch, tam kde mas suche vobec nepen.
alebo skus gliss kur v ciernom obale, je super na suche vlasy a mne po nom vlasy vobec nemastneli. tak vyskusaj
a kondicioner alebo balzam si nedavaj na korienky iba na tie suche vlasy