Vyhrážky, psychické a citové vydieranie starých rodičov

Príspevok v téme: Vyhrážky, psychické a citové vydieranie starých rodičov
martinnna22

Ahojte, som matkou 9mesačného syna a
potrebovala by som poradiť ohľadom styku starých rodičov z otcovej
strany. Nakoľko otec môjho syna býva u svojich rodičov, a nemáme
súdom určený jeho styk s maloletým, umožňujem mu stretávať sa so
synom pravidelne, aj každodenne, pokiaľ je to možné. Jeho rodičia,
teda starí rodičia nás psychicky terorizujú, vydierajú a
vyhrážajú sa nám, že ak im nebudeme "chodiť ukazovať malého"
vyhodia priateľa z domu a mňa udajú na sociálke. Dovolím si
povedať, ze sú to manipulátori a psychicky narušené osoby, ktoré
poznajú iba urážky, nechutné nadávky na moju a priateľovu adresu. Malého vnímajú iba ako hračku, s ktorou sa chcú hrať, ked majú čas a my sme tam museli doteraz vždy chodiť. Chcela by som sa opýtať, či majú právo na stretávanie sa so svojim vnukom, ak si to neželám ja ako matka ani priateľ ako otec. Ak by sa domáhali práva stretávať sa na súde s vnukom, ako by som mala postupovať, aby som dokázala ich zlý vplyv na syna. Mám svedkov, aj e-maily, v ktorých sa vyhrážajú a vulgárne mi nadávajú. Poprípade, na akú inštitúciu by som sa mohla obrátiť so svojím problémom. Diky za odpovede

Barborka27

veru, tak jak pise adam, cim viac svedkov tym lepsie, ked bude treba aby si mala dokazy.. drzim ti palce, je to smutne ze toto ludia najma stari rodica dokazu robit

Barborka27

veru, tak jak pise adam, cim viac svedkov tym lepsie, ked bude treba aby si mala dokazy.. drzim ti palce, je to smutne ze toto ludia najma stari rodica dokazu robit

Barborka27

normalne to urcite nie je, ja som raz mala mensiu potycku s nastavajucou svokrou ale nikdy mi nenadala ani ja jej, to by bolo posledne co by spravila.. nedaj sa a bojuj

AdamKrt

Nahravaj si co mozes, zabezpec dokazy. Ked budes telefonovat, snaz sa, aby to pocul aj niekto druhy, aby si mala svedka.

martinnna22

Tak ale ja sa zasa kvôli nim nikam stahovat nebudem, maly tu ma idealne podmienky na byvanie, ma doma vsetko....a oni su schopni aj toho udania na sociálku, no ked to bude aktuálne, tak vas budem určite informovať ako to prebiehalo..ja si tiez myslím, ze by som aj súd vyhrala, hlavne ak by priatel vypovedal, ako sa k nemu správajú a tak. Inac ja som k nim chodila s malým v pohode, ale potom chceli, aby som tam chodila stale dookola nonstop vyvolávali kedy príde malý a dokonca aj malý ked mal 39horúčky mi kázali nech prijdem, ze svokra sa s ním chce zahrat, ze ona sama potrebuje "pookriat"...a ze ja by som si od malého oddýchla...no nemam slov na takých egoistov...ja som neni taká ze by som bránila stretávať sa malému ja som rada, ked sa s nim aj niekto iný poteší nielen ja a moja rodina, ale toto je vela aj na mna....som vcera svokrovi do telefonu povedala, ze dokial nema rozsudok sudu, tak nič, on mi povedal, ze som špina a kur...rva.....no je toto jednanie normálnych ludí?? to su psychopati toto...

Barborka27

tak s tym sudnoznaleckým dokazovaním skusenosti nemam, to ti asi neporadim, ale skus niekde na nete pohladat..myslis ze to zajde az tak daleko?

AdamKrt

Si predstavte, ze mate starych rodicov, prastarych a este pra-pra... To uz by bola riadna tlupa ludi, co by sa mali stretavat s dietatom, ked maju k nemu citove vazby. Ved to by sa matka musela venovat vsetkym na plny uvazok a den by jej bol malo...

Inak, sa da odstahovat aj do ineho mesta, alebo nedat o sebe vobec vediet. Kolko rodicov unieslo svoje deti a toto by nebol ani unos, lebo nemozu zabranit legitimnej matke, ktora ma do svojej vychovy zverene dieta, aby sa odstahovala, kam potrebuje.

Proste na nich treba udriet rovnako - hrubo.

martinnna22

Ja som to uz vsetko študovala, aj som obvolala tri sociálne úrady, môzu si podať návrh, teoreticky je to v zákone, ale nikde nemali zatiaľ taký prípad, ze by im to súd uznal. ze tam prebieha nejaké súdnoznalecké dokazovanie a ráve to ma zaujíma, ze ako to prebieha, lebo oni sú vázne neni normálny. Priatel sa asi tento týzden nastahuje, uz to nemôze doma vydrzat..

Barborka27

suhlasim s adamom, presne tak.. myslim ze tohto sa martina bat nemusi. Zakon sice nieco umoznuje ale vzdy sa prihliada na konkretny pripad a v tomto pripade by starkí nepochodili.

AdamKrt

Ok, tak mozno maju pravo, ale MUSI im ho sud urcit. Lenze, matka dietata moze povedat, ze si nepreja vplyv starych rodicov, nakolko nesuhlasi s ich nazormi, vychovou a mysli si, ze maju na dieta zly vplyv, co moze aj dolozit vyhraznymi textami atd. Takze by nepochodili aj tak...