*nepokojne nohy - zasklby

natusa42

och ,jezisi ...ja mam presne to iste !znie to neuveritelne ,ale ja mam detto ..
ked lezim ,uz sa snazim zaspat a som v uplnom klude,nervy to byt teda asi nemozu (i ked prezivAM stresujuce obdobie),tak mi zacne trhat akoby v nohe,alebo resp.aj potom uz v lavej ruke ..a tak mi nou "trasie " ,alebo ako to mam nazvat ,chveje sa mi ...mysela som si,ze su to zasklby v svaloch ,a to oblicky ??:O a to akoze ,co je za choroba ?viete to lepsie vysvetlit?co na to pomaha ?akoze preco to mam ?

valll

ja mam tiez ten problem a prvykrat od marianaz pocujem skutocny dovod-oblicky.Ja som si myslela,ze su to cievy alebo nervy.Viackrat sa tu tato tema omielala a ze vraj SYNDROM NEPOK:NOH.Tak na tie oblicky to naozaj sedi.

marianaz136

ja som sa docitala, ze ide o tzv. witmack-ekbomov syndrom. je to nepreskumana diagnoza, kt. pravdepodobne suvisi s ochorenim srdca a obliciek. tento problem mam ja aj moja mama, vecer, ked lezim pri tv, som v klude, mi zacne trhat nohami. je to riadne neprijemne... mam dojem, ze hlasne zvuky to este zhorsuju... mne osobne pomaha prejst sa, natiahnut si nohy. rovnako beriem magne b6...